Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Iohannis: Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pentru anul în curs și să se construiască bugetul pentru anul viitor

Ludovic Orban - Klaus Iohannis - captura

Președintele Klaus Iohannis, prezent miercuri la ședința de Guvern, a declarat că a aflat de la unii dintre miniștrii noului Executiv că situația găsită în ministere este una „foarte proastă”. 

„Noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat de la unii dintre miniștri că situația găsită în ministere este una foarte proastă. Deja știm că pesediștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice și practic acum suntem în situația să vedem cum putem să acoperim plățile care sunt scadente. Va fi foarte complicat, înțeleg de la noul ministru al Finantelor, să se închidă bugetul pe anul în curs. De asemenea va fi foarte complicat de construit bugetul pentru anul viitor”, a spus Klaus Iohannis.

În ședința de azi a guvernului condus de Ludovic Orban urmează să se discute și despre comisarul european al României. Pe ordinea de zi a Executivului se află o ordonanță de urgență pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 și o ordonanță privind veniturile minerilor.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • #Votez check icon
    Nu mai avea "elefantii" in spate ? ... macar unul trebuie mentionat: desfiintarea SSIIJ, astfel incat sa nu mai existe in justitie "portocale" si "paradeli" in stil mafiot facut de "justitiabili"...
    Ori, cu schimbarile astea climaterice se gandeste sa creasca productia la hectar de "portocale" ?'
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult