Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Iohannis: Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pentru anul în curs și să se construiască bugetul pentru anul viitor

Ludovic Orban - Klaus Iohannis - captura

Președintele Klaus Iohannis, prezent miercuri la ședința de Guvern, a declarat că a aflat de la unii dintre miniștrii noului Executiv că situația găsită în ministere este una „foarte proastă”. 

„Noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat de la unii dintre miniștri că situația găsită în ministere este una foarte proastă. Deja știm că pesediștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice și practic acum suntem în situația să vedem cum putem să acoperim plățile care sunt scadente. Va fi foarte complicat, înțeleg de la noul ministru al Finantelor, să se închidă bugetul pe anul în curs. De asemenea va fi foarte complicat de construit bugetul pentru anul viitor”, a spus Klaus Iohannis.

În ședința de azi a guvernului condus de Ludovic Orban urmează să se discute și despre comisarul european al României. Pe ordinea de zi a Executivului se află o ordonanță de urgență pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 și o ordonanță privind veniturile minerilor.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • #Votez check icon
    Nu mai avea "elefantii" in spate ? ... macar unul trebuie mentionat: desfiintarea SSIIJ, astfel incat sa nu mai existe in justitie "portocale" si "paradeli" in stil mafiot facut de "justitiabili"...
    Ori, cu schimbarile astea climaterice se gandeste sa creasca productia la hectar de "portocale" ?'
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult