Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

ÎPSDragnea se balegă pe stradă

Tot ce avea de transmis PSDragnea în ora și jumătate din prețioasa viață de lider suprem a d-sale, pe care a cheltuit-o explicând lucruri elementare unor nerușinați de jurnaliști, e rezumat în râsul său plictisit, devenit spre final rânjet.

Când în frigul străzii se află de zile în șir sute de mii de oameni care protestează, când aseară au fost răniți oameni în fața Guvernului, ÎPSDragnea râde plictisit.

Am puterea, băi, prăpădiților, băi, fraierilor, și fac abuz de ea în toate pozițiile, ați priceput, sau trebuie să repet?

Mi se bullshit nu numai de voi, strada, ci și de ce spun Comisia Europeană sau ambasadorii a 6 state occidentale partenere ale României, ca să nu mai vorbesc de ratații de la CSM, Parchetul General, DNA, DIICOT, ÎCCJ adică una, Justiția.       

Ministrul Florin Jianu și-a dat demisia nu pentru că n-a vrut să gireze „minciuna și impostura”, și vrea să-și poată privi copilul în ochi, așa cum a declarat limpede și ferm, ci pentru că s-ar fi speriat de niște înjurături primite prin SMS, a cuvântat limba de pantofi a PSDragnea, Grindeanu.

Nu sunt ministrul Justiției, zice dl Dragnea, nu sunt specialist, după ce a livrat niște interpretări proprii ale ordonanțelor, din care să rezulte că sunt perfecte. Nu i le-a cerut nimeni. În schimb, la întrebarea: „De ce prin Ordonanță de Urgență, și nu pe cale normală, au fost adoptate niște legi pe teme nepomenite în campania dvs electorală?” n-a fost capabil să răspundă coerent.

Cât despre răspunsul la întrebarea „Ați afirmat că «discuția despre corupție e o prostie» (bullshit, balegă de taur, în engleză) într-un interviu pentru un post de radio elvețian?” și anume, „Vorbele sunt ale mele, dar nu știu eu cum le-au montat ei”, e monumental – probabil că dl Dragnea spusese „Bullshit despre corupție e o discuție”...

Așa cum, din nefericire, prevedeam aseară, singura speranță rămân oamenii care ies în stradă. PSDragnea mizează pe doborârea lor cu ajutorul frigului, oboselii, lehamitei.

Sau, dacă totuși rezistă, cu niște pietre și cocteiluri Molotov mai bine plasate decât cele de aseară...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gy check icon
  Daca in aceasta seara v-a fi o prezenta foarte mare, cred ca le v-a trece cheful sa scoata lumea in strada. Dragnea apeleaza foarte des la tertipurile lui Ceausescu. Ex: "am primit nenumarate semnale din teritoriu" sau "sunt oameni care ne spun" sau " tot mai greu pot sa conving oamenii care vor sa iasa sa demonstreze pentru noi .
  • Like 1
 • Gy check icon
  Spunea domnul C.T.P. ca Dragnea a invatat cuvinte si expresii noi.
  In filmul Filantropica avem secventa din care probabil a citat Dragnea. " Viata este complexa si are multe aspecte "
  • Like 1
 • Simona check icon
  Sunt si eu alaturi de toti cei care protesteaza impotriva hotiei din tara asta , coruptiei de la cel mai mic pana la cel mai mare nivel, a talhariei facuta asupra acestui popor si a tuturor nelegiuirilor pe care le au planificat! Ma bucur nespus sa vad ca mai exista cetateni de onoare in aceasta tara, credeam ca cei mai buni au plecat in exil!
  • Like 1
 • Gy check icon
  Oare cat a muscat din procentele P.S.D.-ului miscarea lui Dragnea?
  • Like 1
 • Gy check icon
  Incerc sa vad urmatoarele miscari ale lui Dragnea. Variantele pe care le vad sunt:

  1) Fortarea la limita a ordonantelor lasand lumea in strada cat mai mult timp, Timp in care asteapta oportunitati.Timpul trece in favoarea lui.
  2) Incercari de intimidare cum face cu strangere de semnaturi, anuntul ca vor scoate si ei oameni in strada.
  3) Daca nu reuseste, vad ca-si pregateste terenul de salvator. Ne v-a spune ca l-a convis pe primul ministru si incearca sa joace rolul de salvator al tarii.
  4) V-a incerca sa faca aceleasi lucruri in parlament dar mai putin vizibil, usor in timp, deci el se considera castigator in toate situatiile.
  • Like 1
 • Simona check icon
  D le CTPopescu sunteti un adevarat om de valoare a acestei tari, ne bucuram sa fim contemporani cu dvs!Respect si stima!
  • Like 1
 • marinatf check icon
  Sunt alaturi cu toata fiinta mea (cu revolta, tristete, spaima!!!) de oamenii care ies in strada si STRIGA!!! Mi-e teama de vremurile ce va sa vie - si nu pentru mine - ci pentru generatiile viitoare! Dar acum scriu pentru a invita pe cei care isi mai pot face putin timp si pentru acest lucru, sa vizioneze pe postul REALITATEA, emisiunea de ieri, 3 februarie, realizata de domnul Claudiu Popa, in care a fost invitat domnul Alex Cumpanasu, acest "ambasador" care acum cateva saptamani ne spunea cu emfaza ,tot la televizor, ca este prieten cu Liviu ( asa l-a numit initial pentru a ne arata cat de intim este cu acest penal, dupa care, "s-a corectat", dintr-un respect nemarginit ce il avea fata de persoana in cauza, si l-a numit domnul Liviu Dragnea). Veti savura in aparitia pe post a lui Cumpanasu culmea ridicolului, a prostiei si demagogiei! Va rog sa nu ratati "pentru ca nu stiti ce pierdeti!". Multumesc! Mi-as dori mult o opinie a domnului Cristian Tudor Popescu fata de manifestarea acestuia in acea emisiune!
  Si inca ceva! Tema dezbaterii la care a fost invitat era legata de declaratiile lamentabilului ministru de externe, domnul Theodor Melescanu. Deci, inca o data, nu ratati aparitia inedita a domnului Cumpanasu pe acest post tv.
  • Like 2
 • Sant contemporan cu gratiatii și admistiatii PSD. Mi-e scârbă !!!
  • Like 1
 • Treaba lui! Să vedem ce face când s-or ”bălega” 300000 de oameni în capul lui!
  • Like 4
 • Am fost în stradă cu soțul și am strigat alături de tineri. Noi eram cei mai in vârsta între cei 30-40 de oameni din jur, pe care puteam să-i vedem! Ne-am simțit bine și în siguranță. Acasă, mai târziu am aflat că foarte mulți cunoscuți au fost și ei să strige împotriva corupției și ne-am felicitat! Am ieșit în stradă pentru nepoții noștri, pe care îi iubim, și ei ne iubesc și vrem să-și aducă aminte cu drag mereu de noi....
  • Like 5


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult