Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

ÎPSDragnea se balegă pe stradă

Tot ce avea de transmis PSDragnea în ora și jumătate din prețioasa viață de lider suprem a d-sale, pe care a cheltuit-o explicând lucruri elementare unor nerușinați de jurnaliști, e rezumat în râsul său plictisit, devenit spre final rânjet.

Când în frigul străzii se află de zile în șir sute de mii de oameni care protestează, când aseară au fost răniți oameni în fața Guvernului, ÎPSDragnea râde plictisit.

Am puterea, băi, prăpădiților, băi, fraierilor, și fac abuz de ea în toate pozițiile, ați priceput, sau trebuie să repet?

Mi se bullshit nu numai de voi, strada, ci și de ce spun Comisia Europeană sau ambasadorii a 6 state occidentale partenere ale României, ca să nu mai vorbesc de ratații de la CSM, Parchetul General, DNA, DIICOT, ÎCCJ adică una, Justiția.       

Ministrul Florin Jianu și-a dat demisia nu pentru că n-a vrut să gireze „minciuna și impostura”, și vrea să-și poată privi copilul în ochi, așa cum a declarat limpede și ferm, ci pentru că s-ar fi speriat de niște înjurături primite prin SMS, a cuvântat limba de pantofi a PSDragnea, Grindeanu.

Nu sunt ministrul Justiției, zice dl Dragnea, nu sunt specialist, după ce a livrat niște interpretări proprii ale ordonanțelor, din care să rezulte că sunt perfecte. Nu i le-a cerut nimeni. În schimb, la întrebarea: „De ce prin Ordonanță de Urgență, și nu pe cale normală, au fost adoptate niște legi pe teme nepomenite în campania dvs electorală?” n-a fost capabil să răspundă coerent.

Cât despre răspunsul la întrebarea „Ați afirmat că «discuția despre corupție e o prostie» (bullshit, balegă de taur, în engleză) într-un interviu pentru un post de radio elvețian?” și anume, „Vorbele sunt ale mele, dar nu știu eu cum le-au montat ei”, e monumental – probabil că dl Dragnea spusese „Bullshit despre corupție e o discuție”...

Așa cum, din nefericire, prevedeam aseară, singura speranță rămân oamenii care ies în stradă. PSDragnea mizează pe doborârea lor cu ajutorul frigului, oboselii, lehamitei.

Sau, dacă totuși rezistă, cu niște pietre și cocteiluri Molotov mai bine plasate decât cele de aseară...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult