Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Isărescu a refuzat „invitația” PSD de a veni în Parlament. Ministrul Teodorovici a jucat sceneta singur: „Poate e în sală. Nu este în sală?!…”

Eugen Teodorovici - parlament

 Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a arătat marți surprins în fața jurnaliștilor de faptul că guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu era în sala unde urmau să aibă loc audierile legate de mecanismul de stabilire a ROBOR și a cursului valutar.

„Nu știu, eu sper să vină, haideți să intrăm în sală și vedem exact. Poate e în sală. Nu este în sală?!”, s-a mirat ministrul Finanțelor, în fața camerelor de luat vederi, după ce presa l-a întrebat dacă refuzul guvernatorului BNR „poate fi considerat o sfidare”.

Oficialii BNR au anunțat marți dimineață, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Suciu, că guvernatorul Mugur Isărescu nu va participa la lucrările Comisiei Economice din Senat, adăugând că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de senatorul Daniel Zamfir. „BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuție bineînțeles și în Parlament și consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de dl Zamfir, care să nu plece de la un șir de fake news-uri lansate fără probe”, a spus Suciu.

Deputatul PSD Valeriu Steriu a spus la RFI că, „mai devreme sau mai târziu", Mugur Isărescu va trebui să meargă în Parlament. „Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut un credit permanent de la toţi politicienii din România şi dorim să-i oferim în continuare acest credit, însă vrem în primul rând să-i asigurăm pe români de o situaţie clară şi corectă în portofelul lor, în fiecare lună", a afirmat Steriu.

În urmă cu câteva zile senatorul liberal Florin Cîțu a susținut că invitaţia lansată guvernatorului BNR de către fostul său coleg de partid Daniel Zamfir n-ar fi decât un demers personal, pentru că nu a fost propusă spre aprobare și votată de membrii comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Unii pe vremuri au spus că istoria se tot repetă. Așa si la noi, șefi ai clasei politice,azi Dragnea &Tăriceanu se tot rățoiesc prin intermediul restanțierului la ANAF, Teodorovici, se rățoiesc la guvernatorul BNR, la Isărescu, care era cunoscut de cei foarte mari în domeniul bancar central, pînă să fie numit pe acilea.
    Eu aș spune pentru informatorii din PSD&ALDE care citesc opiniile postacilor : ,,De ce era luat pe după umeri Mugur Isărescu la întruniri ale guvernatorilor de bănci centrale, naționale de șeful FED, unul Alan Greenspan,un anonim și pîrlit ce e aia FED?
    Isărescu de azi tratează parte din clasa politică din România la fel cum proceda Eugen Carada, și el un guvernator al BNR care era călcat pe bătătură de coruptul regișor Carol I-i...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult