Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, vine în România

La 15 ani de la lansarea Wikipedia, fondatorul celei mai accesate enciclopedii online vine, pe 22 martie, pentru prima dată în România. 

Acesta va vorbi despre felul în care a reușit să revoluționeze modul în care oamenii au acces la informații, în cadrul în McCann/Thiess Conferences, un eveniment prezentat de Vodafone România, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Wikipedia are astăzi 80.000 de voluntari, care contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi. Platforma, accesată de peste 500 de milioane de vizitatori unici, cuprinde peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit în peste 280 de limbi.

Fondatorul său, Jimmy Wales, se află în topul celor 100 de personalități ale lumii realizat de revista Time, este membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrul Universității Harvard și membru al MIT Center of Collective Intelligence

A fondat Wikipedia în 2001, plecând de ideea că orice om poate primi acces liber la întreaga cunoaștere a umanității. Astăzi, Wikipedia este pe locul cinci în topul celor mai accesate platforme online, după Google, Yahoo, Microsoft și Facebook și urmată de Amazon, Apple și eBay.

„Wikipedia le îngăduie oamenilor nu numai accesul la cunoștințele altora. Când contribui la o construcție, aceasta îți aparține, ai investit în ea. Este de departe o răsplată mai mare decât dacă ți s-ar fi dat gata făcută”, spune Jimmy Wales.

„Wikipedia crește în fiecare zi, în același ritm cu dorința oamenilor din întreaga lume de a cunoaște din ce în ce mai mult și din ce în ce mai repede. Nici nu ne-am fi putut imagina, acum 15 ani, că va exista un loc în care să găsești răspuns la orice întrebare. Fără o idee îndrăzneață și un om cu viziune, care să creadă cu adevărat în ea, astăzi nu am fi putut vorbi despre Wikipedia. De aceea, îl aducem în premieră în România pe Jimmy Wales” , a declarat Bogdan Enoiu, Director General McCann WorldGroup România.

Evenimentul va avea loc pe 22 martie, începând cu ora 17:00, la Sala Epika - Grand Cinema Băneasa & More din Băneasa Shopping City, și este prezentat de Vodafone România și susținut de sponsorii oficiali BRD Groupe Société-Générale și de sponsorul media PRO TV.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Samsara check icon
    Nu putea face şi dl Jimmy Wales ceva cam ca Mark Zuckerberg să câştige ceva bani cu invenţia lui, astfel ca să nu mai apară mereu anunţul acela prin care solicită donaţii?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult