Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Joris Evers, Netflix: „Credem că e loc de dezvoltare pe piața din România. Vrem să devenim cât mai relevanți la nivel local”

Giganții mondiali ai internetului se reunesc, joi și vineri, la București, în cadrul ICEEfest — Interactive Central and Eastern Europe Festival, cel mai important festival dedicat Internetului din Europa Centrală şi de Est. 

Evenimentul, la care vor fi prezenți peste 100 de vorbitori internaționali de top, a fost deschis joi de discursul reprezentantului Netflix, aceasta fiind prima prezentare din regiune pentru rețeaua-gigant.

Joris Evers, vicepreşedinte şi director de comunicare pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la Netflix, a prezentat planurile de dezvoltare ale rețelei în regiune. 

Abonații din România la Netflix vor avea acces la producțiile rețelei în același timp cu toți ceilalți clienți din toată lumea, a spus Joris Evers. „România este o piață pentru Netflix. Credem că este loc de dezvoltare pe piața din România. Vrem să devenim cât mai relevanți la nivel local”, a spus reprezentantul Netflix. Acesta nu a putut da date despre numărul de abonați pe care Netflix îi are în România.

Potrivit acestuia, mai mut de jumătate dintre cei care s-a înscris pentru prima lună gratuită la Netflix au rămas clienți ai Netflix. „În SUA ne-a luat 7 ani ca să ajungem în 30% din casele din SUA, dacă în România în 2023 un român din trei va avea Netflix ar fi extraordinar”, a spus Joris Evers, adăugând că „până la finele anului veţi putea urmări marea majoritate a filmelor cu subtitrare în română“.

Netflix a intrat în România în ianuarie 2016, iar la nivel mondial are 81 de milioane de abonați. 

Platforma Și EU Donez, prezentată la ICEEfest

Claudiu Pândaru, autor fondator al Republica.ro, prezintă vineri, de la 14:30, în secțiunea ICEEHealth de la ICEEfest, platforma tehnologică Și Eu Donez, dedicată donatorilor benevoli de sânge. Un proiect care va include aplicații de smartphone pentru toate terminalele mobile și machine learning.


La ICEEfest sunt prezenți reprezentanți ai giganților globali, precum Google, Facebook și LinkedIn, dar și marii jucători de pe piața media, precum CNN, BBC și Euronews, care vor vorbi despre cum poți să faci conținut premium în lumea digitală. „Impactul tehnologiei în content s-a dus foarte sus, pe de-o parte e Facebook ca principal distribuitor de conținut, pe de alta Google, care rămâne unul dintre principalii monetizator de conținut, vorbind de media în general. Și din menghina asta rămân în mijloc cei care se străduie să facă content de calitate și care sunt priviți de sus de cei care fac site-uri de doi lei”, este de părere Dragoș Stanca, fondatorul festivalului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O intrebare pentru NETFLIX. Cand va intra pe piata romaneasca integral ( cu filmele subtitrate). Pentru a deveni relevanti, cred ca este o conditie esentiala
    • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult