Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Jurnalist: Putin este „grav bolnav”, arată ca un hamster

Vladimir Putin - iulie 2022

 Foto: Getty Images

John Sweeney, un jurnalist de investigație britanic, îl descrie în noua sa carte pe Vladimir Putin drept „grav bolnav”, cu obrajii umflați, care îl fac să semene cu un hamster, notează Newsweek.

În volumul cu titlul „Killer in the Kremlin”, (Ucigașul de la Kremlin), Sweeney scrie că a observat modificări „care îl sperie” în ceea ce privește comportamentul liderului rus, precum și ale aspectului fizic al acestuia. 

El susține că Putin a urmat un tratament cu steroizi, menționând că președintele ar fi început să ia medicamentele cu ani în urmă pentru a trata o leziune la spate suferită după o cădere de pe cal. Excesul de steroizi i-ar fi putut cauza o serie de probleme, ca afecțiuni majore ale organelor și tumori, continuă jurnalistul britanic.

Sweeney a descris că a fost martor la abuzul de steroizi în cazul unui gangster britanic, care a luat atât de multe astfel de substanțe încât în ​​cele din urmă „a murit când propria inimă i-a explodat”. Comportamentul „hiperagresiv” manifestat de Putin în ultimele luni i-a amintit jurnalistului de „furia steriodică” a gangsterului.

Amintindu-și că în 2014 l-a întâlnit personal pe Putin, jurnalistul britanic, care atunci lucra pentru BBC, a spus că la acea vreme liderul rus părea „subtil, suplu” și a vorbit „calm” cu el. În timp ce Vladimir Putin de atunci arăta „ca o reptilă”, „cu fața subțire, slabă”, Putin din 2022 „arată ca un hamster, cu obrajii umflați, nesănătos”.

S-ar putea ca Vladimir Putin, care a fost acuzat de multă vreme că a ordonat otrăvirea criticilor administrației sale, să se fi otrăvit fără să vrea? Sweeney spune că acest lucru este plauzibil.

„Și o astfel de soartă ar fi atât sumbru ironică, cât și amuzantă, atât timp cât Pacientul de la Kremlin nu ar avea controlul asupra celui mai mare arsenal de arme nucleare din lume, oricât de ruginite ar fi acestea. Dar îl are”, mai adaugă jurnalistul.

Newsweek menționează că a contactat ministerul rus de externe pentru comentarii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult