Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Donald Trump: Este interesat de creșterea efectivelor militare în România

Klaus Iohannis în SUA

„Am adoptat o declarație comună, este prima dată când am făcut acest pas și este un document foarte important pentru progresul parteneriatului strategic”, a spus Klaus Iohannis după întâlnirea cu Donald Trump.

Una dintre temele de discuție a fost creșterea prezenței militare americane în România. „Am arătat disponibilitatea de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis. Vrem să avem mai mulți militari în Brigada multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să-l creăm”, a declarat Iohannis. Acesta a mai spus că Trump i-a mulțumit pentru prezența românească „deosebită” Afganistan, a cincea ca mărime dintre statele aliate ale SUA, și a apreciat contribuția de 2% din PIB A României la NATO .

O altă parte a discuției a vizat, din spusele lui Iohannis, mediul de business. „Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor (...) Investitorul american dorește un climat sigur și predictibil”, a afirmat șeful statului.

În opinia sa, România este capabilă să devină furnizor de energie în regiune. „Președintele Trump e interesat să fie dezvoltate noi surse de energie, precum cele din Marea Neagră, dar și tehnologia nucleară civilă e în atenția noastră”, a explicat Iohannis.

Cei doi șefi de stat au discutat și despre tehnologia 5G. „În România se pregătește o procedură publică. Cred că toată lumea se va bucura dacă vom avea mai multe oferte, inclusiv din partea americană”, a afirmat liderul de la București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai multi militari america ni inseamn a mai multa securitate inclusiv pt. persoanele pecare le invocation, DleCiobanu!
  • Like 0
 • Mai multi militari înseamnă mai multe prostituate.
  Având în vedere exportul masiv de carne vie către UE, rămâne că interlopii sa recruteze mai multe fete. Am calculat cat se poate de bine și a rezultat că 1 din 25 de fete sunt forțate să se prostitueze. In UE doar 1 din 200 ajung la produs.
  Huoooo....
  • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   AlexisZ check icon
   Mai multi militari inseamna si faptul ca o parte din familia mea - care traieste undeva pe malul drept al Prutului - se va putea trezi linistita, fara sa-i faca cu mana Vladimir de pe celalalt mal intr-o buna dimineata...
   • Like 2
  • @ Ciobanu Florin
   Mai multi militari americani inseamna mai multa securitate si pt dvoastra, Dle Ciobanu!
   • Like 1
  • @ Eugenia Guran
   Si pentru solistul de la Colibrii d-na Eugenia.Am avut protectie din asta si cand erau rusii la noi in tara . Asta nui protectie ,ci bocanc pe grumaz.
   • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   Dle Silviu, poate stit mai bine limba rusa, pentru ca ortografia in limba romana va pune in dificultate. TOt din aceasta cauza si orizontul va este cam ingust.
   • Like 1
  • @ Eugenia Guran
   Va multumesc deja ma simt mai intelept.
   • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   Adi check icon
   eu nam vazut carne vie pe rafturile magazinelor din ue. poate pe strazi curve romance.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult