Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Donald Trump: Este interesat de creșterea efectivelor militare în România

Klaus Iohannis în SUA

„Am adoptat o declarație comună, este prima dată când am făcut acest pas și este un document foarte important pentru progresul parteneriatului strategic”, a spus Klaus Iohannis după întâlnirea cu Donald Trump.

Una dintre temele de discuție a fost creșterea prezenței militare americane în România. „Am arătat disponibilitatea de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis. Vrem să avem mai mulți militari în Brigada multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să-l creăm”, a declarat Iohannis. Acesta a mai spus că Trump i-a mulțumit pentru prezența românească „deosebită” Afganistan, a cincea ca mărime dintre statele aliate ale SUA, și a apreciat contribuția de 2% din PIB A României la NATO .

O altă parte a discuției a vizat, din spusele lui Iohannis, mediul de business. „Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor (...) Investitorul american dorește un climat sigur și predictibil”, a afirmat șeful statului.

În opinia sa, România este capabilă să devină furnizor de energie în regiune. „Președintele Trump e interesat să fie dezvoltate noi surse de energie, precum cele din Marea Neagră, dar și tehnologia nucleară civilă e în atenția noastră”, a explicat Iohannis.

Cei doi șefi de stat au discutat și despre tehnologia 5G. „În România se pregătește o procedură publică. Cred că toată lumea se va bucura dacă vom avea mai multe oferte, inclusiv din partea americană”, a afirmat liderul de la București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai multi militari america ni inseamn a mai multa securitate inclusiv pt. persoanele pecare le invocation, DleCiobanu!
  • Like 0
 • Mai multi militari înseamnă mai multe prostituate.
  Având în vedere exportul masiv de carne vie către UE, rămâne că interlopii sa recruteze mai multe fete. Am calculat cat se poate de bine și a rezultat că 1 din 25 de fete sunt forțate să se prostitueze. In UE doar 1 din 200 ajung la produs.
  Huoooo....
  • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   AlexisZ check icon
   Mai multi militari inseamna si faptul ca o parte din familia mea - care traieste undeva pe malul drept al Prutului - se va putea trezi linistita, fara sa-i faca cu mana Vladimir de pe celalalt mal intr-o buna dimineata...
   • Like 2
  • @ Ciobanu Florin
   Mai multi militari americani inseamna mai multa securitate si pt dvoastra, Dle Ciobanu!
   • Like 1
  • @ Eugenia Guran
   Si pentru solistul de la Colibrii d-na Eugenia.Am avut protectie din asta si cand erau rusii la noi in tara . Asta nui protectie ,ci bocanc pe grumaz.
   • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   Dle Silviu, poate stit mai bine limba rusa, pentru ca ortografia in limba romana va pune in dificultate. TOt din aceasta cauza si orizontul va este cam ingust.
   • Like 1
  • @ Eugenia Guran
   Va multumesc deja ma simt mai intelept.
   • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   Adi check icon
   eu nam vazut carne vie pe rafturile magazinelor din ue. poate pe strazi curve romance.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult