Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Donald Trump: Este interesat de creșterea efectivelor militare în România

Klaus Iohannis în SUA

„Am adoptat o declarație comună, este prima dată când am făcut acest pas și este un document foarte important pentru progresul parteneriatului strategic”, a spus Klaus Iohannis după întâlnirea cu Donald Trump.

Una dintre temele de discuție a fost creșterea prezenței militare americane în România. „Am arătat disponibilitatea de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis. Vrem să avem mai mulți militari în Brigada multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să-l creăm”, a declarat Iohannis. Acesta a mai spus că Trump i-a mulțumit pentru prezența românească „deosebită” Afganistan, a cincea ca mărime dintre statele aliate ale SUA, și a apreciat contribuția de 2% din PIB A României la NATO .

O altă parte a discuției a vizat, din spusele lui Iohannis, mediul de business. „Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor (...) Investitorul american dorește un climat sigur și predictibil”, a afirmat șeful statului.

În opinia sa, România este capabilă să devină furnizor de energie în regiune. „Președintele Trump e interesat să fie dezvoltate noi surse de energie, precum cele din Marea Neagră, dar și tehnologia nucleară civilă e în atenția noastră”, a explicat Iohannis.

Cei doi șefi de stat au discutat și despre tehnologia 5G. „În România se pregătește o procedură publică. Cred că toată lumea se va bucura dacă vom avea mai multe oferte, inclusiv din partea americană”, a afirmat liderul de la București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai multi militari america ni inseamn a mai multa securitate inclusiv pt. persoanele pecare le invocation, DleCiobanu!
  • Like 0
 • Mai multi militari înseamnă mai multe prostituate.
  Având în vedere exportul masiv de carne vie către UE, rămâne că interlopii sa recruteze mai multe fete. Am calculat cat se poate de bine și a rezultat că 1 din 25 de fete sunt forțate să se prostitueze. In UE doar 1 din 200 ajung la produs.
  Huoooo....
  • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   AlexisZ check icon
   Mai multi militari inseamna si faptul ca o parte din familia mea - care traieste undeva pe malul drept al Prutului - se va putea trezi linistita, fara sa-i faca cu mana Vladimir de pe celalalt mal intr-o buna dimineata...
   • Like 2
  • @ Ciobanu Florin
   Mai multi militari americani inseamna mai multa securitate si pt dvoastra, Dle Ciobanu!
   • Like 1
  • @ Eugenia Guran
   Si pentru solistul de la Colibrii d-na Eugenia.Am avut protectie din asta si cand erau rusii la noi in tara . Asta nui protectie ,ci bocanc pe grumaz.
   • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   Dle Silviu, poate stit mai bine limba rusa, pentru ca ortografia in limba romana va pune in dificultate. TOt din aceasta cauza si orizontul va este cam ingust.
   • Like 1
  • @ Eugenia Guran
   Va multumesc deja ma simt mai intelept.
   • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   Adi check icon
   eu nam vazut carne vie pe rafturile magazinelor din ue. poate pe strazi curve romance.
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult