Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis: Moțiunea este neavenită. PSD caută probabil soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil suferă

Klaus Iohannis - 19.08

Președintele Klaus Iohannis consideră neavenită și iresponsabilă moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului liberal.

„Această moţiune de cenzură mi se pare neavenită din motive foarte simple şi clare. Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică, nu vii din opoziţie să depui moţiune de cenzură. Asta arată doar că acest partid care a depus moţiunea, PSD, nu este doar cinic, asta am stabilit când au tras de timp cu aprobarea legii carantinei, este şi iresponsabil. Nu poţi să vii în plină pandemie şi criză economică să dai jos Guvernul numai aşa, să arăţi propriilor alegători că mai eşti acolo, fiindcă despre asta vorbim. PSD nu are soluţii pentru România, PSD nu are soluţii pentru români, PSD caută probabil soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil suferă", a spus șeful statului miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Acesta a pus sub semnul întrebării constituționalitatea demersului inițiat de PSD.

„Nu s-a depus niciodată în vacanţă parlamentară, într-o sesiune extraordinară, o moţiune de cenzură. Sunt specialişti care susţin că este discutabil, sunt alţii care spun că este fezabil. După părerea mea, aici avem o temă care trebuie clarificată. Moţiunea este clar neavenită. Vom vedea dacă este neconstituţională sau nu. Despre trecerea din sesiunea extraordinară în sesiune ordinară, specialiştii vor trebui să analizeze constituţionalitatea şi legalitatea unui astfel de demers. Ce se întâmplă după moţiune, vom discuta evident după ce se dezbate, se discută, eventual se votează această moţiune. Este un gest politic iresponsabil, de uz intern pentru PSD”, a declarat Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Presedintele are perfecta dreptate, PSD nu are si nu a avut niciodata solutii pentru romani, ci doar numai pentru unii romani, si asta incepand din anii privatizarilor, cu Ovidiu Musetescu & comp. Aaaa, ca se prefac ei ca le pasa, ca vezi doamne au dat (pe hartie) mariri de pensii si alocatii pentru copii care oricum nu sunt sustenabile decat din imprumuturi externe, asta e pentru naivi..... Pun pariu ca prostimea PSD-ista spera acum ca se vor catara din nou la guvernare si , pentru ca nu vor putea sa isi puna in practica propriile legi fanteziste, vor spune ca guvernarea PNL e de vina, nu, ei au papat banii, au cumparat masti cu ei, de aia nu se pot mari alocatiile si pensiile.....
  • Like 2
 • Ca om simplu, neiubitor nici de PSD, nici de PNL, pe mine nu mă deranjează moțiunea PSD. Dacă trece, rezultatul ei nu va fi trecerea PSD la guvernare, că doar nu ne așteptăm să-l nominalizeze Iohannis pe Ciolacu.
  Rezultatul va fi că până la alegerile generale vom avea în continuare un guvern Orban, dar cu puteri mai limitate, și anume nu va putea da OUG-uri (foarte bine, OUG-urile sunt nedemocratice) și-i va fi mai greu să racoleze primari traseiști de la PSD (iarași foarte bine, traseiștii sunt nocivi).
  • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Delia MC Delia MC check icon
   Apreciez sinceritatea. Totuși, fără OUG în această perioadă nu prea merge. Nu de alta, dar se lasă cu (prea mulți) morți.... Nici asta nu deranjează? Unde a dispărut umanismul, mă întreb? Se pare că nici un partid nu are omul în centru, nici măcar de formă, nici măcar acum, când arde. Orice contează: să nu dea ordonanțe, să câștige unii ori alții alegerile. Omul e undeva jos și nu conteaza decât ca vot. Om = vot. Eu aș spune, votul ca votul, dar n-ar fi bine să trăiască omul mai întâi? Morții votează numai la psd, din câte știu.

   PS: Traseiștii sunt cantitate neglijabilă. Nu au reușit nimic semnificativ niciodată, fiindcă tremură de frică să nu fie luați la întrebări, ăsta e și motivul pentru care au trecut de la un partid la altul. Forță și credibilitate nu au, de fapt au rolul bine stabilit de a slăbi un partid în favoarea altuia, atât și nimic mai mult.
   • Like 0
 • „Dacă țara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică”, și din poziția de președinte excluzi din start orice implicare a opoziției în efortul de combaterea a acesteia și a efectelor ei în plan economic și social, este ca și cum semeni vânt și te aștepți să culegi ... briza mării ! Nu poți să faci asta și să spui în același timp că ești președintele tuturor românilor.
  În rest turați giroscopul la viteza de rotație necesară pentru o funcționare corectă, conform LEGILOR ... fizicii !
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Delia MC Delia MC check icon
   Psd s-a implicat. Și încă cum! A încurajat curentul negaționist, au incitat mereu la nerespectarea măsurilor. Iar de la alții n-am auzit nimic altceva decât cârcoteli. Dacă aveți dovezi în sens contrar, aș fi mai mult decât încântată să le văd, ar fi bun un link sau mai multe...
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult