Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis: Moțiunea este neavenită. PSD caută probabil soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil suferă

Klaus Iohannis - 19.08

Președintele Klaus Iohannis consideră neavenită și iresponsabilă moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului liberal.

„Această moţiune de cenzură mi se pare neavenită din motive foarte simple şi clare. Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică, nu vii din opoziţie să depui moţiune de cenzură. Asta arată doar că acest partid care a depus moţiunea, PSD, nu este doar cinic, asta am stabilit când au tras de timp cu aprobarea legii carantinei, este şi iresponsabil. Nu poţi să vii în plină pandemie şi criză economică să dai jos Guvernul numai aşa, să arăţi propriilor alegători că mai eşti acolo, fiindcă despre asta vorbim. PSD nu are soluţii pentru România, PSD nu are soluţii pentru români, PSD caută probabil soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil suferă", a spus șeful statului miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Acesta a pus sub semnul întrebării constituționalitatea demersului inițiat de PSD.

„Nu s-a depus niciodată în vacanţă parlamentară, într-o sesiune extraordinară, o moţiune de cenzură. Sunt specialişti care susţin că este discutabil, sunt alţii care spun că este fezabil. După părerea mea, aici avem o temă care trebuie clarificată. Moţiunea este clar neavenită. Vom vedea dacă este neconstituţională sau nu. Despre trecerea din sesiunea extraordinară în sesiune ordinară, specialiştii vor trebui să analizeze constituţionalitatea şi legalitatea unui astfel de demers. Ce se întâmplă după moţiune, vom discuta evident după ce se dezbate, se discută, eventual se votează această moţiune. Este un gest politic iresponsabil, de uz intern pentru PSD”, a declarat Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Presedintele are perfecta dreptate, PSD nu are si nu a avut niciodata solutii pentru romani, ci doar numai pentru unii romani, si asta incepand din anii privatizarilor, cu Ovidiu Musetescu & comp. Aaaa, ca se prefac ei ca le pasa, ca vezi doamne au dat (pe hartie) mariri de pensii si alocatii pentru copii care oricum nu sunt sustenabile decat din imprumuturi externe, asta e pentru naivi..... Pun pariu ca prostimea PSD-ista spera acum ca se vor catara din nou la guvernare si , pentru ca nu vor putea sa isi puna in practica propriile legi fanteziste, vor spune ca guvernarea PNL e de vina, nu, ei au papat banii, au cumparat masti cu ei, de aia nu se pot mari alocatiile si pensiile.....
  • Like 2
 • Ca om simplu, neiubitor nici de PSD, nici de PNL, pe mine nu mă deranjează moțiunea PSD. Dacă trece, rezultatul ei nu va fi trecerea PSD la guvernare, că doar nu ne așteptăm să-l nominalizeze Iohannis pe Ciolacu.
  Rezultatul va fi că până la alegerile generale vom avea în continuare un guvern Orban, dar cu puteri mai limitate, și anume nu va putea da OUG-uri (foarte bine, OUG-urile sunt nedemocratice) și-i va fi mai greu să racoleze primari traseiști de la PSD (iarași foarte bine, traseiștii sunt nocivi).
  • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Delia MC Delia MC check icon
   Apreciez sinceritatea. Totuși, fără OUG în această perioadă nu prea merge. Nu de alta, dar se lasă cu (prea mulți) morți.... Nici asta nu deranjează? Unde a dispărut umanismul, mă întreb? Se pare că nici un partid nu are omul în centru, nici măcar de formă, nici măcar acum, când arde. Orice contează: să nu dea ordonanțe, să câștige unii ori alții alegerile. Omul e undeva jos și nu conteaza decât ca vot. Om = vot. Eu aș spune, votul ca votul, dar n-ar fi bine să trăiască omul mai întâi? Morții votează numai la psd, din câte știu.

   PS: Traseiștii sunt cantitate neglijabilă. Nu au reușit nimic semnificativ niciodată, fiindcă tremură de frică să nu fie luați la întrebări, ăsta e și motivul pentru care au trecut de la un partid la altul. Forță și credibilitate nu au, de fapt au rolul bine stabilit de a slăbi un partid în favoarea altuia, atât și nimic mai mult.
   • Like 0
 • „Dacă țara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică”, și din poziția de președinte excluzi din start orice implicare a opoziției în efortul de combaterea a acesteia și a efectelor ei în plan economic și social, este ca și cum semeni vânt și te aștepți să culegi ... briza mării ! Nu poți să faci asta și să spui în același timp că ești președintele tuturor românilor.
  În rest turați giroscopul la viteza de rotație necesară pentru o funcționare corectă, conform LEGILOR ... fizicii !
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Delia MC Delia MC check icon
   Psd s-a implicat. Și încă cum! A încurajat curentul negaționist, au incitat mereu la nerespectarea măsurilor. Iar de la alții n-am auzit nimic altceva decât cârcoteli. Dacă aveți dovezi în sens contrar, aș fi mai mult decât încântată să le văd, ar fi bun un link sau mai multe...
   • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult