Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Președintele Klaus Iohannis: „Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că ziua în care a fost au fost adoptate proiectul de lege privind grațierea și ordonanța care dezincriminează parțial abuzul în serviciu este una de doliu pentru statul de drept.

„Dragi români,

Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.

Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.

Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.

Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!

De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.

Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.

În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.

Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.

Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.

De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”, a scris Iohannis pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vasile check icon
  Iar pe facebook. Se lăuda că are un plan B în cazul în care ăștia dau OUG. Să-l vedem pus în aplicare.
  • Like 0
 • In asemenea cazuri singura optiune este o lovitura de stat.Iar asta comporta doua optiuni:
  -Arestarea guvernului prin implicarea armatei- e vorba de inalti generali care pot face asta
  -Lovitura de stat sa vina din partea politiei/jandarmeriei, cu sechestrarea guvernului.

  Exista a treia varianta-blocarea integrala de catre populatie a oraselor, paralizarea activitatilor, greva generala.Dar asta inseamna mobilizare generala, vuvuzele, batutul in cratite(metoda Argentina) cu saptamanile si lunile chiar si blocarea integrala a oraselor pana la demisia guvernului.
  • Like 0
 • Marius check icon
  Ce nu inteleg oamenii este ca revolutia a inceput deja, si aici vreau sa explic:
  schimbarea de paradigma s-a produs deja, adica toata Europa ne vede cu alti ochi si nu cu ochi buni, de aici inainte ramane sa ducem noi mai departe revolutia.

  Daca negam ca nu a inceput revolutia, atunci vom sfarsi prin a fi paria Europei iar faptul ca oricine in strainatate o sa strige dupa noi "tiganul" o sa fie o mandrie, pentru ca daca o sa ne zica "romanul" atunci o sa fie mult mai rau. Un cetatean simplu din Europa crede, pe buna dreptate, ca Romania e o tara bananiera.

  Revolutia a inceput fratilor!!! There is no way back, only forward! Daca intelegem asta, si vom fi eroi atunci ne vom spala numele de "român" altfel vom sfarși într-o rușine cruntă pe care nu știu când o sa fie spălată, eu zic că acum e momentul cel mai bun!
  • Like 0
 • Diaspora Plânge
  Din pacate, de la distanta, desi adaugam cu totii la PIBul Romaniei prin sponsorizarea parintilor, rudelor, vacantele petrecute acolo si chiar investitii, asistam nepuntinciosi la mârșăviile ce se petrec de cand ne-votanții leneși au lăsat inerțialii bucuroși la firimiturile aruncate de PSD sa decida pentru toata țara. Arama era data pe fața PSDului pentru unii din noi de mult. Acum, devine vizibila mai multora. Si totuși, au căștigat. Cine-i voteaza?! Cei disciplinati de comunism?! Sau poate ca ar trebui sa ne uităm la o lipsa de maturitate a celor ce ar fi trebuit sa conduca o campanie fulminanta de PR (public relations) cand au avut ocazia si au fost la guvernare. Cand cei buni nu se vor baza numai pe bunatatea lor si pe argumetul logic si vor intelege ca totul este imagine, care, drept îi, implica etica si caracter, si vor incepe sa stie sa se prezinte țării, atunci mai avem o șansa sa venim acasa ca investitori, asa cum am sperat dupa promisiunile Dlui Iohannis.
  Dar de aici din vest, nu suntem siguri ca mai sunt multe sanse. Cand presedintele tace, oamenii gem si striga si pendula bate miezul noptii peste hotarârile de guvern, se conturează scenariul unui film de groază, cât se poate de real.
  Suntem speriați, suntem trup aici si suflet acolo, alaturi de voi si va strangem in brate sa va dam curaj sa schimbati guvernul de transformati din șoferi in secretari de stat. De penali, in oi albe. De puscariasi in consultanti. Pentru Dumnezeu, dați-i jos!
  • Like 0
 • Hotii...au dat legi pt hoti...! Dar sa nu uitam k mai sunt 1000 de ast-fel de probleme...pe care nu le vad" si n-o sa le vada nimeni.....! Corupti sunt toti...(repet...toti) farà ânca o revolutie mai sângeroasa k precedenta....si înlaturarea capuselor definitiva"mentalitatea nu se va schimba.! Ar fi indicat sa începem cu probleme care persista de zeci de ani...cum ar fi...retelele de telefonie mobila,rtelele de energie electrica....si multe alte probleme pe care le vedem si le simtim cu totii.! Cineva. Manînca bani grei pentru ai lasa sa-si faca treaba.! Cine manînca acesti bani...(si se vorbeste de sume colosale) uare cine???
  • Like 0
 • Nu mai merge cu demonstrațiile civilizate.... Ăstia nu mai pleacă de la putere..... va fi dictatură.....si presedintele sa vorbeasca la tv
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult