Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis: „Vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European"

Klaus Iohannis - FB

Klaus Iohannis a declarat la Sibiu, la Forumul Democrat al Germanilor din România, că vrea să își păstreze actuala funcție în stat și nu are intenția de a deveni președinte al Consiliului European.

Acesta a fost premiat sâmbătă de  Forumul Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

"Domnule deputat Ovidiu Ganț, ați menționat în laudatio că sunt persoane care mă văd în conducerea unor instituții europene importante. Vreau să vă spun aici public. Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24, după ceremonia de decernare a „Medaliei de Onoare”, 

Financial Times a scris recent că Iohannis este unul dintre politicienii care ar putea prelua funcția de președinte al Consiliului European.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Radu Ion Radu Ion check icon
    Frica păzește bostana... La UE imunitatea este mai volatilă, se pierde mai ușor , pe când în România este practi imposibil. Și aici mă gândesc la dosarele alea închise de știți voi...
    • Like 0
  • Unul dintre cei mai slabi președinți.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult