Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: „Vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European"

Klaus Iohannis - FB

Klaus Iohannis a declarat la Sibiu, la Forumul Democrat al Germanilor din România, că vrea să își păstreze actuala funcție în stat și nu are intenția de a deveni președinte al Consiliului European.

Acesta a fost premiat sâmbătă de  Forumul Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

"Domnule deputat Ovidiu Ganț, ați menționat în laudatio că sunt persoane care mă văd în conducerea unor instituții europene importante. Vreau să vă spun aici public. Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24, după ceremonia de decernare a „Medaliei de Onoare”, 

Financial Times a scris recent că Iohannis este unul dintre politicienii care ar putea prelua funcția de președinte al Consiliului European.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Radu Ion Radu Ion check icon
    Frica păzește bostana... La UE imunitatea este mai volatilă, se pierde mai ușor , pe când în România este practi imposibil. Și aici mă gândesc la dosarele alea închise de știți voi...
    • Like 0
  • Unul dintre cei mai slabi președinți.
    • Like 0


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult