Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis: „Vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European"

Klaus Iohannis - FB

Klaus Iohannis a declarat la Sibiu, la Forumul Democrat al Germanilor din România, că vrea să își păstreze actuala funcție în stat și nu are intenția de a deveni președinte al Consiliului European.

Acesta a fost premiat sâmbătă de  Forumul Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

"Domnule deputat Ovidiu Ganț, ați menționat în laudatio că sunt persoane care mă văd în conducerea unor instituții europene importante. Vreau să vă spun aici public. Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24, după ceremonia de decernare a „Medaliei de Onoare”, 

Financial Times a scris recent că Iohannis este unul dintre politicienii care ar putea prelua funcția de președinte al Consiliului European.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Radu Ion Radu Ion check icon
    Frica păzește bostana... La UE imunitatea este mai volatilă, se pierde mai ușor , pe când în România este practi imposibil. Și aici mă gândesc la dosarele alea închise de știți voi...
    • Like 0
  • Unul dintre cei mai slabi președinți.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult