Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

La centrul de vaccinare de la Obor, oamenii primesc, pe lângă ser, și un voucher pentru mici "cu de toate"

Vaccinare Obor

Foto: Facebook Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat săptămâna aceasta că, începând de vineri va funcționa un centru de vaccinare mobil la Piața Obor, iar fiecare persoană imunizată va primi și „o porție gratis de mici cu de toate”.

Vineri dimineață, la ora 9.00, câteva zeci de persoane se vaccinaseră deja și primiseră voucherul care poate fi folosit până pe 15 iunie, a relatat Digi24. „Azi, aici, cine vrea se poate vaccina. Ușor și rapid. Azi, aici, singurele dispute sunt despre cine va câștiga campionatul european. Azi, în cea mai mare piață din România, revenim împreună”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Cei care vin la centrul de la Obor se pot vaccina fără programare și pot alege între serul de la Pfizer și cel de la Johnson & Johnson. 

Inițiativa vine în contextul în care interesul pentru vaccinare al românilor este din ce în ce mai scăzut: ieri s-au vaccinat 41.554, iar numărul celor care au primit prima doza a fost mai mic decât al celor veniți la rapel - 18.554.

În acest timp, peste un milion de doze de AstraZeneca, Pfizer, Moderna, care au valabilitate jumătate de an ajung în țară. Din acest România se gândește să vândă suplusul de ser, dar și să facă donații către țările care nu sunt în UE.

„Există vaccinul Johnson care poate fi păstrat la minus 20 de grade până la 2 ani și împreună cu CNCAV am hotărât ca surplusul de vaccin Johnson să fie păstrat, iar celelalte vaccinuri, o parte dintre ele le donăm și cu această ocazie ne ajutăm frații din Republica Moldova, dar și vecinii din Ucraina sau din alte țări non-UE, pentru că țările non-UE nu au avut acces la fel de facil la vaccinuri cum am avut noi. Există și un mecanism de revânzare a vaccinurilor, se numește COVAX, prin care putem și acum pregătim de fapt legislația și sperăm ca săptămâna viitoare ea să fie gata și să fie aprobată și promulgată, prin care să putem revinde dozele de vaccin pe care nu le utilizăm. Există cereri și pentru AstraZeneca, în special din țările non-UE”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la DigiFM.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Asta este Romania...fara o mica "mita" nu se poate nimic in tara aceasta. Ma gandesc ca daca ar fi fost legalizata prostitutia s-ar fi dat vouchere cu sex "cu de toate?!
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult