Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi, în Ucraina. Iohannis: Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană şi distrugerile pe care le-am văzut

Iohannis la Irpin

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost joi în Ucraina, alături de Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi. „Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Preşedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz şi Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic şi solidaritatea deplină faţă de Preşedintele Zelenski şi de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată şi neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris preşedintele într-un mesaj pe Facebook. Iohannis a fost primit în gara de la Kiev de Olha Stefanişina, vicepremierul Ucrainei pentru Integrare Europeană.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Iohannis, Macron, Scholz și Draghi au mers în orașul Irpin. „Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat”, a scris Iohannis pe Facebook.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Știrea inițială

La capătul unei călătorii de 12 ore, preşedintele Franţei Emmanuel Macron ajunge joi dimineaţă la Kiev alături de Olaf Scholz şi de Mario Draghi, într-o vizită care nu a fost anunţată oficial, relatează publicația Le Figaro citată de News.ro,

Acestora ar urma să li se alăture şi preşedintele Klaus Iohannis, scrie Le Figaro, care publică și programul vizitei. La finalul călătoriei sale în România şi Moldova, Macron s-a întâlnit miercuri seară, în Polonia, cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi premieruitalian, Mario Draghi. Împreună s-au urcat într-un tren de noapte special închiriat. Președintele Iohannis ar trebui să ajungă în Ucraina pe o altă rută.

Emmanuel Macron - vizită la Kiev

Detaliile vizitei au fost ținute secrete din motive de securitate,.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie, scrie News.ro, citând Le Figaro.

În jurul prânzului este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat”.

Preşedintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile din Kiev, apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care participă la investigaţiile ucrainene privind crimele de război.

Plecarea delegaţiei este programată pentru seară, pe o rută similară, preşedintele francez fiind aşteptat Paris vineri, în a doua parte a zilei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult