Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Leonardo DiCaprio transmite Guvernului României un mesaj: Salvați pădurile virgine de defrișările ilegale!

Leonardo DiCaprio susține salvarea pădurilor virgine din România într-un mesaj publicat pe platforma Instagram, unde a înregistrat peste 233.000 like-uri în mai puțin de o zi. Mesajul a strâns peste 800 de comentarii.

„Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul găsit în pădurile românești, de la stația de salvare a pădurilor din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Argeș - o arie amenințată de exploatarea forestieră ilegală și de defrișări. Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 țări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croația, Finlanda, Slovacia, Slovenia și Elvetia) au început o mapare a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze legislativ", a scris în mesaj actorul Leonardo DiCaprio.

Actorul, cunoscut pentru implicarea sa în campaniile sociale și de protecție a mediului, a preluat mesajul Greenpeace România despre nevoia de a proteja ultimele păduri virgine ale Europei și responsabilitatea pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România trebuie să și-o asume în acest sens. 

„Prilejul a fost oferit de tabăra pe care Greenpeace România a organizat-o în luna august în munții Făgăraș pentru a inventaria unele dintre puținele păduri virgine și cvasivirgine rămase și pentru a sublinia nevoia protejării prin lege a acestor păduri unice, amenințate cu dispariția din cauza tăierilor legale și ilegale”, a anunțat Greenpeace România. 

Greenpeace a adresat Ministerului Mediului o scrisoare deschisă prin care solicită impunerea unui moratoriu pe orice fel de intervenții în pădurile virgine și cvasivirgine, precum și inițierea de urgență a unui proiect național de inventariere a tuturor celor rămase pentru includerea lor în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Toti se ocupa de defrisarile ilegale, acum, iata si Leonardo DiCaprio (chestiune pura de imagine proprie, nu ca-l doare pe el de padurile Romaniei...). Oameni buni, trebuie sa intelegeti ca, cel putin la fel de grave, sunt CELE LEGALE (da, cu majuscule si trebuia si boldit, italizat si unerline-iat) ... De chestiunea in cauza trebuie sa ne ocupam noi toti, cumva, oricum, pentru ca scarba de clica politica se ocupa de... ati ghicit: alegeri...
  • Like 0
 • Asteptam apelul bor: salvati ultimele virgine din padurile romaniei!
  • Like 1
 • Valentin check icon
  La noi politicienii au alte probleme mai importante, nu pădurile.
  • Like 0


Îți recomandăm