Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Lia Olguța Vasilescu și amenințările pe Facebook

În 2015, Petru Becheru, Asociaţiei de Proprietari „Romarta“ din Craiova, a depus la DNA un denunț legat de felul în care se făcea reabilitarea fațadelor din Craiova. Dosarul din cadrul căruia face parte și denunțul său a ajuns în instanță, iar Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost trimisă în judecată. 

Astăzi Becheru acuză o serie de presiuni și amenințări făcute asupra lui, după ce Lia Oluța Vasilescu a publicat pe Facebook fragmente din dosar și o fotografie în care este evident un defect fizic al acestuia. Cu ani în urmă, după ce a încercat să își apere prietena, Becheru a fost victima unei agresiuni și și-a pierdut un ochi.

În urma acestor postări, mai mulți fani de pe Facebook ai Olguței Vasilescu l-au înjurat și l-au amenințat pe tânărul absolvent al Facultății de Matematică.. 

„Doamna Olguța Vasilescu are posibilitatea să șteargă comentariile pe care nu și le asumă. Însă dânsa nu le șterge, lasă toate injuriile și amenințările de pe pagina dânsei. În afară de injuriile de pe pagia dânsei am primit și amenințări cu moartea, că ar trebui să fiu dat cu var, că morții se bagă în groapă dați cu var. Am fost sunat de unul dintre cei care mă amenințaseră în comentarii. Mi-a spus că dacă îmi retrag denunțul, dacă îmi scot acte medicale, false bineînțeles, și nu mai vin la proces, atunci pot să merg la el la cabană, unde să mănânc friptură să beau apă de la izvor și alte chestii. De trei ori în cursul discuției mi-a spus că viața e scurtă. Nu este nicio problemă să-mi prezinte numele. Dar în momentul în care vrei să pui dosarul penal pe Facebook, pui doar anumite documente, sari alte pagini și pui și fața denunțătorului, o poză în care în mod vădit se vede defectul e clar că ai instigat”, crede Becheru.

Acesta a făcut plângere la DNA, care a cerut, vineri, instituirea măsurii de control judiciar asupra Liei Olguța Vasilescu. În replică, aceasta a scris pe pagina de Facebook că i se spune că are dreptul să tacă. "Am fost informată de avocat că DNA a cerut măsura controlului judiciar faţă de mine, cel mai probabil pentru că am <îndrăznit> să nu tac în apărarea mea. Să nu tac la zecile de informaţii pe surse despre mine şi dosarul meu şi la ieşirile publice ale denunţătorului meu".

Totul a început în anul 2013, povestește Becheru. „Au început să vopsească bloc cu bloc și au ajuns și la blocul meu. Și am început să vorbesc cu muncitorii, de la muncitori am ajuns la șeful de șantier, de la șeful de șantier la Primărie, unde am ajuns din director în director”, povestește Becheru.

Potrivit acestuia, lucrările ar fi fost plătite de un sponsor. „Ca noi, asociația de proprietari, să nu-i cunoaștem pe sponsori a apărut un ONG”, susține el. Becheru mai spune că a vrut să stabilească printr-un contract clar valoarea sponsorizării și drepturile și obligațiile părților, însă în ciuda promisiunilor primarului, nu a primit acest contract nici după finalizarea lucrării. Din acest motiv, s-a hotărât să facă un denunț la DNA.

Potrivit Mediafax, Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost trimisă la data de 19 iulie în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani. Alături de edilul din Craiova au fost trimişi în în judecată Radu Cosmin Preda, la data faptelor administratorul public al Craiovei, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, sub acuzaţia de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic", susţin procurorii.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând "solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor", arată parchetul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doamna jurnalista mai scrie si tu ceva din capul tău nu doar copy and paste din alte articole . Nu înțeleg cum de șeful tău nu vede cât de ridicole sunt postările d-ta . Probabil ca e si mai neprofesionist decât tine .
  • Like 0
 • check icon
  Sau se schimbă sistemul sau ne hotărâm să facem liniște și să-i lăsăm să facă ce știu ei mai bine!
  • Like 0
 • una peste alta tot ce se intampla este un abuz incredibil la libertatea omului prost ! omul inteligent urmeaza cateva reguli de bun simt, pe cand prostul este surprins in permanenta, da de iarna, ba de inundatii, ba de politie, ba de ...
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult