Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Libertatea: Căutarea Alexandrei, coordonată de șeful pe operațiuni al Poliței împreună cu clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite

După ce Alexandra a sunat la 112, „comisarul șef Nicolae Alexe, numărul unu pe operațiuni în poliția Olt și cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie”, scrie Libertatea. În seara de 25 iulie, Remus Rădoi ”Codiță” a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă. 

„În același timp, clanul Oacă cunoștea și el toate mișcările poliției, fiind prieten cu șefii poliției din Caracal: Mirea și Humă, ambii implicați în căutarea Alexandrei”, se arată în investigația semnată de Mirela Neag, Daniel Conțescu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

Alexe i-a trimis lui Rădoi pe WhatsApp numere de telefon și indicii despre mașina suspectului și i-a cerut ajutorul pentru a o găsi pe Alexandra, arată Libertatea, care publică conversațiile dintre polițistul Alexe și Rădoi ”Codiță” și mărturiile date ziarului de cei doi lideri de grupări concurente.

La ora 18:30, polițistul îi transmite un mesaj pe WhatsApp lui Rădoi. Îi trimite un număr de mobil: ”0763931765”. Rădoi îl întreabă ce e cu numărul: ”?”. ”Ai idee al cui e”, îl roagă Alexe. ”Codiță” nu știe. Era unul dintre numerele din investigația dispariției Alexandrei! După alte două minute, polițistul îi furnizează un alt număr: ”0759660526”.

Foto: Libertatea

Apoi, șeful adjunct al IJP Olt îi spune la telefon lui Rădoi că se caută o mașină argintie.

„Rădoi, un fost condamnat pentru că a bătut grav un bărbat dintr-un clan rival, acum proprietar al mai multor firme de pază a fost cooptat, împreună cu oamenii lui, în baza unei complicități private și fără nici o formă legală, în operațiunea de salvare a vieții unei fete minore”, atrag atenția jurnaliștii Libertatea.

Cele două piste pe care i-a trimis Rădoi pe polițiști au fost false.

Citiți articolul integral aici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este revoltător că aceste clanuri, aceste animale care le constitue sunt lăsați, nu in libertate ci sa mai existe! Și că autoritățile colaborează cu ele, evident oferind mâna liberă la schimb. Și primind și cote, în bani, din toate ticăloșiile comise. Numai așa, autoritățile își pot "justifica" averile imense, dobândite în timp record.
  • Like 0
 • Ați ales-o pe sprânceană...auzi și tu...Hristos a Înviat.
  Dar este, este...așa arată nația, ăsta e Iisus Hristos al nostru.
  Vrednic este și va fi.
  Cu statul paralel care-i treaba? Ăsta e, nu e așa?
  Ăla care li se uită în texte, în loc să îi lase să interlopeze liniștiți.
  DNAul ăsta....vorba lui Orlando, ăsta a omorât-o, că dacă era să fie din mafiot în mafiot, ajungeai și în fund la taxatoare.
  • Like 0
 • cazul asta incepe sa descopere in toata splendoarea mizeria si putreziciunea din tara asta. Mi se pare imposibil de greu sa faci curat intr-un sistem desprins parca din serialul Narcos. Cred ca sunt o mana de oameni onesti ce incearca sa deznoade o caracatita cum nici nu-mi imaginam.
  • Like 1
 • Roxana B check icon
  Ma gindesc ca daca fata a vbit ultima oara la 11:15 cu politia si a zis"vine, vine", ulterior nemairaspunzind, iar individul la ora aia era filmat prin Craiova, atunci cine era cel care "venea, venea" si care a facut-o pe fata sa inchida tel?
  • Like 1
 • dan check icon
  Absolut uluitor si totusi ceva este in neregula ,de ce ar vorbi un sef interlop despre legaturile cu politia pentru ca nu ar fi in interesul lui decat este in razboi cu grupul rival
  Incep sa cred ca , cazul asta se transforma intr-o reglare de conturi intre mafiile din zona care impreuna cu unele structuri din politie si diicot vor controlul zonei.


  • Like 1
  • @ dan
   dan check icon
   Nu cred ca orice ajutor, indiferent de sursa, pentru a salva viata bietei copile, nu era la fel de valoros. Mai ales ca posesorii firmelor de paza au in mod obligatoriu, prin natura profesiei legaturi cu politia.Iar conversatiile, chiar si de pe wats up ,sunt destul de accesibile unor domni cu minte si posibilitati.Nu-i nevoie sa povestesti despre ele ca sa poata ajunge in presa.
   • Like 0
 • No comment. Politia romana apelează la infractori sa rezolve cazurile. Presupun ca sunt prieteni de catarama.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult