Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tații și mamele nației

C. T.Popescu la Digi

M. Fifor, ministru de Interne: „Și eu am o fetiță de 12 ani și nu știu ce să-i explic, când mă întreabă, că a văzut și ea la televizor...”.

Dom`ministru nu știe ce să-i spună fiicei lui. Și ne spune nouă asta...

Fiica dlui Fifor avea 5 ani în 2012, când PSD a intrat la guvernare și a rămas, cu excepția unui an, până când Alexandra și Luiza au fost răpite.

Ce a făcut în toți acești ani partidul de guvernământ al tatălui de fată Fifor pentru a preveni agresiunile asupra copiilor?

Mai rău decât nimic, fata mea, când dispar în România mii de copii ca tine – asta ar fi trebuit să aibă tăria și onestitatea să-i răspundă copilului lui fruntașul de partid. 

Și ea ar fi înțeles, mult mai bine decât crede tatăl ei.

Dar dacă dl Fifor avea băiat? Dacă F. Bănilă n-avea fete, așa cum a simțit nevoia să ne plaseze informația, pe care nu i-a cerut-o nimeni, în calitate de procuror-șef al unității de luptă împotriva crimei organizate?

Dacă dna Dăncilă n-avea copii deloc, și nu putea să ne asigure în direct „sunt și eu mamă, și înțeleg...”, poate mai stoarce o lacrimă, un vot?

Când e vorba de viața și moartea unor copii, a fi mamă sau tată e un certificat de garanție că le vei fi de ajutor din funcția de răspundere în care te afli?

Nu. Nicidecum.

Calitatea de părinte nu te oprește să fii tâmpit, ticălos, nepăsător și mincinos. Faptul că ai făcut un copil nu înseamnă automat că știi și vrei să ai grijă de el, cu atât mai puțin de copii care nu sunt ai tăi.

Toți nemernicii din MAI, Procuratură, STS care au ieșit la iveală în cazul Caracal, n-or avea și ei copii?

Ca să faci ceva pentru copiii acestei țări, nu e musai să fii genitor, e destul să fii om, să fii profesionist și să-ți pese.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult