Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tații și mamele nației

C. T.Popescu la Digi

M. Fifor, ministru de Interne: „Și eu am o fetiță de 12 ani și nu știu ce să-i explic, când mă întreabă, că a văzut și ea la televizor...”.

Dom`ministru nu știe ce să-i spună fiicei lui. Și ne spune nouă asta...

Fiica dlui Fifor avea 5 ani în 2012, când PSD a intrat la guvernare și a rămas, cu excepția unui an, până când Alexandra și Luiza au fost răpite.

Ce a făcut în toți acești ani partidul de guvernământ al tatălui de fată Fifor pentru a preveni agresiunile asupra copiilor?

Mai rău decât nimic, fata mea, când dispar în România mii de copii ca tine – asta ar fi trebuit să aibă tăria și onestitatea să-i răspundă copilului lui fruntașul de partid. 

Și ea ar fi înțeles, mult mai bine decât crede tatăl ei.

Dar dacă dl Fifor avea băiat? Dacă F. Bănilă n-avea fete, așa cum a simțit nevoia să ne plaseze informația, pe care nu i-a cerut-o nimeni, în calitate de procuror-șef al unității de luptă împotriva crimei organizate?

Dacă dna Dăncilă n-avea copii deloc, și nu putea să ne asigure în direct „sunt și eu mamă, și înțeleg...”, poate mai stoarce o lacrimă, un vot?

Când e vorba de viața și moartea unor copii, a fi mamă sau tată e un certificat de garanție că le vei fi de ajutor din funcția de răspundere în care te afli?

Nu. Nicidecum.

Calitatea de părinte nu te oprește să fii tâmpit, ticălos, nepăsător și mincinos. Faptul că ai făcut un copil nu înseamnă automat că știi și vrei să ai grijă de el, cu atât mai puțin de copii care nu sunt ai tăi.

Toți nemernicii din MAI, Procuratură, STS care au ieșit la iveală în cazul Caracal, n-or avea și ei copii?

Ca să faci ceva pentru copiii acestei țări, nu e musai să fii genitor, e destul să fii om, să fii profesionist și să-ți pese.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dle, Cristian Tudor Popescu, sunt mama a 8 copii. Iata ca povestea Scufiței Rosii este ilustrativă pentru cazul Alexandrei si Luizei. Pana cand statul roman va avea grija de copiii nostri, oare nu ar trebui sa-i ocrotim noi, parintii? Oare nu ar fi mai bine pentru copiii minori sa fie însoțiți de un adult ( parinte, ruda apropiată, bunici) in timpul calatoriilor in spațiul public? Astfel, s-ar evita aceste situații regretabile.
  Foarte inspirat acest articol!
  • Like 0
 • Toți nemernicii din MAI, Procuratură, STS care au ieșit la iveală în cazul Caracal au copii si MENTALITATE de genu ca nu li se va intampla lor, punct.

  Prioritatea de baza e sa umfle multi bani, distractii la concerte, concedii in insule exotice - si daca ia tara foc ce ? Au destui bani sa plece oricand.

  Case closed.

  Asemenea specimene fara gandire si simt de raspundere, sunt peste tot.....
  • Like 1
 • - de data asta, bine, bine si iar bine, nici eu nu puteam scrie mai bine, poate de frica, mi se pare ca esti un tip curajos, peste medie, pe langa altele .......... felicitari de rigoare si la mai mare !!
  • Like 1
 • In toate tarile sunt criminali,violatori hoți,mafioți, dar multe țări au ce noi nu avem. POLITIE. Aici e buba. Unii vor spune că nu avem nici guvern,nici parlament și au dreptate. Totuși avem și noi ceva .VVVidele,ALDEPSD.
  • Like 3
 • Obiectivitate : Caracal si "caracatita" mafiota institutionala cetateneasca : toti implicati si sugerez ca si parintii ar putea avea legaturi cu "cosa nostra" de Romania. Cazul nu trebuie privit d.p.d.v sentimental lacrimogen ci din contra unul de inselaciune vulnerabilizare corodare prin mijloace de influenta interlopa la nivel local si national avand totusi un target general practicat de altfel si de un anumit partid statutar....BANUL PUBLIC. Sanctiunile vor fi din rangul "guvizilor" si nici decum din randul greilor asa zisa reforma institutionala facandu-se culmea de cei implicati moral sau politic capete cazand dintre cei drepti si mici....mai de mult am scris : vechea securitate vs. noua securitate cu actorii ( lingaii si sclavii ) aferenti institutionali mediatici cat si sociali cei din urma fiind "biciuti" la riposta verbala.....restul este poveste !
  • Like 1
 • antonia check icon
  Sunt oameni care nu pot privi si intelege viata decat prin prisma propriului interes proxim, care nu pot empatiza decat daca au avut o experienta asemanatoare, care nu gandesc ca raportand o situatie externa la situatia personala poti altera adevarul. Celor care au copii le creste automat un organ suplimentar al intelegerii si-al responsabilitatii care, celor care n-au ( copii ) le lipseste cu desavarsire ( organ ).
  Haida de.
  Ca sa simplific, pun doua intrebari retorice : Maica Tereza, Papa, Isus ?
  dar dinca asta are copii, adica e tata ?
  • Like 1
  • @ antonia
   - "Celor care au copii le creste automat un organ suplimentar al intelegerii si-al responsabilitatii care celor care n-au le lipseste cu desavarsire.
   Haida de." - excelent - seamana cu evaluarile lui Androneasca, sau gresesc eu ??
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   - simplific si eu >> Maica Tereza, Papa, Isus n-au copii - Dinca are copii dupa chipul si asemanarea lui .... si nevasta la fel &.
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   antonia check icon
   celor care n-au ( copii ) le lipseste cu desavarsire ( organ ).
   • Like 0
  • @ antonia
   - ai dreptate, in ambele sensuri - spiritual si fizic ..............
   • Like 0
 • Sa nu uitam ca daca nu era Cumpanasu (persoana publica adica) Alexandra avea aceeasi soarta ca Luiza. La Luiza (si cate or mai fi) nu s-a bagat nimeni nu s-a mai inflamat nimeni n-a aparut nicaieri in presa nici un Gadea nici un Ciutac nici un analist pretios atoatestiutor si empatic nevoie mare nici o mazeta feminina nici un BREAKING NEWS nimic. Era business as usual in judet. Cum a aparut Cumpanasu cum s-au trezit toti i-a lovit pe toti deodata interesul pentru fetele rapite.
  • Like 6
 • Gabi check icon
  Ce altă dovadă mai bună vreți, decât că sora ‘Vio îi pasă de femeile nevoiaşe și fără serviciu? Dacă statul pune accize pe fumat şi alcool pentru a descuraja fumătorii şi alcoolicii, înseamnă că statul nu impozitează prostituţia ca să încurajeze sexul.
  Probabil ca sora ‘Vio a constatat că multe femei nevoiaşe și fără calificare părăsesc țara ca să lucreze în străinătate (la Soroș) ca dame de companie şi vrea să evite fenomenu’. Sau poate a constatat că bărbaţii potenţi sunt pe cale de dispariţie, ca zimbrul de Haţeg. Şi atunci desigur că bărbaţii potenţi trebuie încurajaţi, nu?
  Taxarea este o pedeapsă, deci în accepţia guvernului prostituţia este o profesie onorabilă şi trebuie încurajată şi scutită de impozitare.
  • Like 3
 • Cu ocazia tragediei din Caracal am aflat si eu cati copii are primul ministru, ministrul de interne inerimar, procurorul sef DIICOT, alti membri de partid ...pana si amaratul de la politie care a raspuns la 112, E foarte de inteles ca atunci cand se afla in fata unei tragedi se gandesc in primul rand la propria familie. Poate nu au facut destule sa-i protejeje, poate le mai trebuie inca un bodyguard, etc. Plus emotia revarsata valuri asupra maselor: "si eu sunt mama...". Pt mine emotia ar fi completa dac-ar fi urmata si de o spovedanie, in fata proprilor copii. Si ar incepe cam asa: sti tu fiule/ fica mea cat cacat a trebuit sa mananc, cate cururi a trebuit sa pup sa-ti asigur tie siguranta pe care o ai, masina in care umbli....
  • Like 9
  • @ Dimitriu Andi
   - bine zis, mai putin bine scris, dar ce conteaza, bravo !!
   • Like 0
 • Nu doar guvernanții PSD au copii, ci și toți alegatorii PSD. Pot să le moară toți copiii, pensia tot trebuie sa le vină de la PSD.
  Dumneavoastră, domnule Cristian Tudor Popescu, ca jurnalist, știți că e așa, dar nu vă puteți risca reputația spunâdu-le-o. Eu pot.
  Și le spun mai mult:
  Au făcut copiii voștri dinți,
  Vor mușca din pesediștii lor părinți.
  • Like 5
  • @ Narcis Cristian Masala
   - da, daca exista D-zeu, isi vor musca parintii, daca nu exista D-zeu, vor musca din E=MC*2, adica parintii au mancat agurida si copiii s-au otravit, muscandu-i ........
   • Like 0


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult