Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Libertatea: O filmare făcută de pompieri la Colectiv a fost ascunsă până azi publicului, Guvernului și procurorilor

colectiv - libertatea

O filmare făcută de un subofițer al ISU București Ilfov, ajuns cu primul echipaj de intervenție la locul tragediei de la Colectiv, în seara de 30 octombrie 2015, a fost ținută ascunsă de către ISU și IGSU, scriu jurnaliștii de la Libertatea. Înregistrarea video, care va fi făcută publică azi de Libertatea, are o durată de 20 de minute și nu ar fi fost văzută decât de un grup restrâns și ofițeri superiori și apoi ar fi fost ascunsă.

Cătălin Tolontan scrie pe Facebook că, în mijlocul dezorganizării generale de la Colectiv, Orlando Șchiopu, unul dintre șefii ISU, cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea”!

„Filmările nu sunt nici în dosarul Colectiv, care se judecă de trei ani!, nici în Raportul Corpului de Control, care acuza «improvizația autorităților», exact ceea ce se vede în aceste filmările oficiale, care au fost făcute dispărute până azi”, adaugă Cătălin Tolontan.

„După ce s-a realizat ce conțin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofițeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloș și nici procurorilor”, a declarat un ofițer de pompieri pentru Libertatea.

„Focul din club era stins, mai rămăsese fum, trebuia să te ocupi de oamenii din exterior. Nu le-au luat nici măcar pulsul, nu s-au aplecat spre ei și acest lucru a fost imediat vizibil când șefii au văzut imaginile și, practic, filmarea a fost ascunsă tuturor”, a spus ofițerul.

Filmul va fi prezentat azi, la ora 10.30 pe site-ul ziarului Libertatea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am vazut tot filmul. Sunt ingrozita.
  Credeam ca numai la primarie si la anaf oamenii se misca in reluare si nu isi respecta procedurile,jobul, si isi dau cu stangul in dreptul si se injura unu pe altul.
  • Like 3
 • Domne cum se face ca toate ies la iveala inainte de alegeri? Pai ar trebui sa avem alegeri luna de luna ca sa aflam si noi lucruri si adevaruri pitite si nu sa le aflam o data la 4 ani.
  • Like 2
 • IATA primul vinovat ,seful pompierilor ORLANDO SCHIOPU care i a bagat in p***da masii pe cei morti,iar dupa el urmeaza in fruntea vinovatilor Arafat,urmat de Piedone .Oare ce mai astepta magistratii ?
  • Like 3
  • @ Nicolaie Apolzan
   Seful si fiecare din lucratori. TOTI. Sa iei pulsul, sa respecti cateva norme - sunt minimum executat zi de zi.
   Inteleg ca toti sunt socati de situatie si depasiti de situatie, dar rutinele se invata din primele luni de studiu si se repeta in fiecare situatie la munca, pana intra in rutina si in subconstient.
   Edit: dupa jumatate de an lucrat la o firma, imi intrase in rutina si sa raspund la telefonul personal cu aceleasi cuvinte ce le foloseam de 2-3 ori pe zi la munca.
   • Like 3
  • @ Claudia Olteanu
   Delia MC Delia MC check icon
   Asta e. Transpare lipsa de instruire in situatii de criză. Ar fi trebuit să vedem o desfășurare de forțe calificate și instruite nu debandadă. I-a luat pe toți pe nepregătite. Iar.
   Că unul a cedat nervos și a zis ce a zis, cumva înțeleg. Ce au văzut ei e iadul, o oroare, e greu de imaginat.
   • Like 4
  • @ Delia MC
   check icon
   Acolo n-au avut un colonel Paraschiv!
   • Like 2
 • m-am uitat pe bucatia de film aratata. M-a ingrozit: haos si dezorganizare la angajati. 8 ani plecata din romania si nimic schimbat.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult