Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Din lipsă de „orizont de timp”, PSD amână iar depunerea legii salarizării

Liviu Dragnea la Parlament

Proiectul legii salarizării ar fi trebuit depus în Parlament, după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, anunțase pe 10 aprilie că depunerea sa va fi amânată cu o săptămâna. 

Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat însă marţi, la finalul şedinţei grupului deputaţilor social-democraţi, că proiectul nu va fi depus în această săptămână și nu există „un orizont de timp” pentru depunerea la Parlament, scrie News.ro

Întrebat când va fi depus proiectul legii salarizării unitare, deputatul PSD a răspuns: „Când se vor termina absolut toate dezbaterile şi toate amendamentele şi după ce vom avea un feedback de la toate partidele”.

Ciolacu a mai susținut că proiectul a fost trimis tuturor partidelor parlamentare și că amendamentele vor trebui trimise către Ministerul Muncii, nu către PSD. 

Săptămâna trecută, când ar fi trebui depus proiectul legii salarizării unitare, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara: „Eu nu vreau să îl depun astăzi. Să mai stea o săptămână, să meargă la grupuri, să îşi mai dea lumea cu părerea”.

Potrivit proiectului de act normativ, cel mai mare salariu ar urma să fie câștigat de președintele României 17.400 de lei brut, lunar. Premierul ţării şi preşedinţii celor două camere vor avea un salariu de bază de 15.950 de lei.

Parlamentarii vor câştiga un salariu brut 11.600 de lei, iar secretarii de stat 10.150 de lei. Însă legea salarizării unitare prevede creșteri importante de venituri la toate categoriile de bugetari, de la cei debutanți la cei cu vechime maximă în muncă, de la bibliotecari la medici de urgență. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Olgutooooo,toata lumea stie ca incompetenta derivata din prostie nu i-a stresat niciodata pe cei cu caciula sub musca! Stresul apare la persoane inteligente care i-si suprasolicita materia cenusie (asta nu e ceata din capul tau) cu scopul de a crea ceva folositor pentru lumea asta. 'Lumea asta' nu inseamna tu si inca vreo cativa producatori de iepurasi spanzurati sau pe post de birjari ai unor gaini parca scoase din Jurassic Park! Singurul tau stress ar putea fi gandul la ce traznai vei mai face sa ornezi orasul de Craciunul care vine! Dar ,cu putin noroc, poate pana atunci se va supara lumea pe tine si nu te vor mai lasa sa te extenuezi cu staule spatiale, miei cibernetici sau mai stii doar tu ce alte traznai!
  • Like 0
 • De ce oare cu puțin timp în urmă șeful guvernului a cerut ministrului de finanțe să solicite un împrumut de 2 miliarde de euro,iar acesta să jubileze cînd a spus că ar fi putut obține dublul sumei?Pentru ce sunt necesari acești bani?Probabil pentru a acoperi diferența dintre ce poate țara și ce a stabilit clasa politică pentru salariile bugetarilor de tot felul.
  • Like 1
 • Cel mai mare salariu va fi al presedintelui, in valoare de 17000 de lei. Serios? Ia cititi voi prin tabelele din lege, sa vedeti ce salariu va avea patriarhul...
  • Like 1
 • Pai marele cârmaci așteaptă sa vadă ce zice justiția , dacă-l condamna cum ar fi normal atunci toată aceasta pomana fara acoperire anuntata in ultimele luni se va transforma intr-un mare făs și de vina e : ați ghicit - UE , Soros , johannis care nu vor binele romanilor .
  PS - așteptăm sa vedem ce are de zis tovarășul Costel cel mai mare slujbaș al partidului bolșevic .
  • Like 0
 • Gy check icon
  Am mai spus-o, legea salarizarii merge in paralel cu procesul lui Dragnea.Trebuie sa fie cea care tine oamenii cu ochii in alta parte si sa-l arate pe Dragnea ca personaj pozitiv. S-a amanat procesul se amana si legea salarizarii. Dupa verdict, vom avea si adevarata incheiere a acestei legi.In campanie, profesorii si medicii erau cei mai importanti, acum se aude ca vor incepe cu politistii. E incredibil cum mint si multi ii cred.
  • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult