Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Liviu Dragnea dispune, Jandarmeria lui Carmen Dan execută: tentativa „de lovitură de stat” din 10 august - plângere penală depusă la DIICOT de Jandarmerie

Protest 10 august

(Foto: Inquam Photos)

Jandarmeria acuză o lovitură de stat la protestele din 10 august și a făcut o sesizare la DIICOT în acest sens, anunță Digi24.

Jandarmeria amintește un articol din Codul penal care pedepsește drastic „schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”. Cu alte cuvinte, Jandarmeria acuză oficial o tentativă de lovitură de stat, adică exact ceea ce susțin și liderii PSD în ultima perioadă.

Pedepsele prevăzute de acest articol sunt cuprinse între 10 și 20 de ani închisoare.

Revenim cu amănunte

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Casargoz check icon
  test pentru militari:
  un avion militar rusesc incalca suveranitatea romaniei.
  1.militarul aflat in aceasta situatie decide singur ca a fost incalcata suveranitatea doboara avionul rusesc si ca represiune porneste spre moscova.
  2. urmeaz regulile de angajament stabilite si actoneaza conform constitutiei pentru acest caz grav si astepta ordinul confirmat de presedinte.
  • Like 1
  • @ Casargoz
   Al Lui Al Lui check icon
   Carmen Dan raspunde : militarul roman, "in mod operativ"doboara "deindata" avionul inamic si astfel, apara guvernul Dancila, coalitia de guvernamant PSD+ALDE, impreuna cu suveranitatea si independenta Ro, apoi eu si cu domnul Dragnea vom spune ca Ungaria este de vina, iar noi am privit totul la televizor din "centrul de comanda" ca si orice "cetatean revoltat" ! Ce zici.... tine farsa asta la rusi ?
   • Like 1
 • Cand nenea Iliescu a adus minerii si a batut populatia ...oare ce a fost ?
  Parca si aud discursul "sunteti oameni de nadejde ...samd"
  Acum Ciuma rosie in frunte cu preiubitul lor conducator foloseste jandarmeria pentru a bate si gaza populatia, care nu e de acord cu hotia,incompetenta si minciunile lor.
  Nu credeti prea mult in scandalul Firea -Drac"nea.Pare o mare perdea de fum, care acopera rahatul din acest partid, gropar de tara.
  Sunt in stare de orice...minciuni si dezinformare.
  • Like 3
 • Ei, acu' să văz pe unde-or să mai scoată cămeşa toţi ăi 100.000 de tefelişti, plătiţi de Soros, de agenturilii străine şi de multinaţionalele care nu ne lasă să facem autostrăzi!
  • Like 0
 • Al Lui Al Lui check icon
  La aceasta ora, PSD-ul a respins motiunea simpla impotriva lui Carmen Dan, deci sustine si aproba comportamentul J-meriei in 10 august ! Cum draku sa mai existe schimbare in Ro, decenta, normalitate, cand parlamentarii puterii sustin inclusiv abuzurile fizice impotriva populatiei, petrecute in vazul intregii natiuni. Mai mult, acesta este un semnal clar pentru d-na Firea in lupta ei cu Dragnea : Gabi, esti pe cont propriu !
  • Like 2
 • Adica jandarmeria ii acuza pe protestatari??
  • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Victor66 check icon
   Vorbim despre jandarmeria romana, asa ca, de ce te miri?
   • Like 0

Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult