Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Liviu Dragnea, întrebat de ziariști la Instanța Supremă „cine sunt interlopii care îl păzesc”. Codrin Ștefănescu susține că sunt „pesediști vechi”, luptători la Revoluție

Liviu Dragnea la ICCJ

Foto Octav Ganea/Inquam Photos

Liviu Dragnea a fost audiat timp de patru ore la ICCJ - unde s-a reluat de la zero procesul în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu -, iar la ieșire a fost așteptat de un grup de susținători. La întrebarea ziariștilor „cine sunt interlopii care îl păzesc pe Liviu Dragnea”, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a răspuns că este vorba de „pesediști vechi”, luptători la Revoluție.

Foto Octav Ganea/Inquam Photos

Președintele PSD a fost iritat de întrebările jurnaliștilor în privința grupului de susținători. El i-a acuzat pe unii ziariști de minciună și a insistat că nu a chemat pe nimeni să-l susțină.

„Nu ştiu cine sunt. Eu am stat în instanţă. Nu ştiu cine i-a chemat nici pe cei de acum, nici pe cei de dimineaţă. Nu pot să plec din cauza dumneavoastră”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Digi24.ro.

Foto Octav Ganea/Inquam Photos

„Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat că aici este vechea echipă de manifestanţi de profesie şi, la partid fiind, am luat câțiva colegi şi am venit aici. Suntem alături de Liviu Dragnea”, a spus Codrin Ştefănescu.

Secretarul general al PSD a adăugat că oamenii care au venit să-l susțină pe președintele partidului sunt „pesedişti vechi, unii sunt eroi ai Revoluţiei”.

La intrarea în ÎCCJ, Liviu Dragnea a avut parte marți de o surpriză din partea unor protestatari, care i-au fluturat prin față o pereche de cătușe

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Hai ca sunteti rai...sigur erau niste...bulgari dornici sa afle de la mustacila modul in care se poate obtine un lac pe persoana fizica,ca doar are doua maluri Dunarea.
    Hi,hi,hi!
    Ops...batausul partidului recunoaste c-a venit la eveniment cu ceva colegi...asta ce cazier are la asa ... colegi?
    • Like 1
  • o fi bine să fi mandru că ești român, și să te aperi cu o mână de țigani cu patru cefe de românii care vor să-ți ia pielea?
    • Like 3
  • Paul check icon
    Alegatorii alde psd se impart in categoriile: prosti, prostiti si mafioti... Care e marea stire ca au venit niste soldati mafioti (a.k.a. interlopi) sa il sustina pe dragnea? Vorbind mai serios, codrin nu poate mai mult de atat, am impresia ca dragnea "was not amused" de show-ul de simpatie pus la cale de chelios, dar nu stiu la ce se astepta atata timp cat a promovat in conducerea psd doar lingai isterici si incapabili.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult