Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Liviu Dragnea la RTV: Mitingul din Piața Victoriei este unul politic, care arată o organizare profesionistă. Instituțiile statului vor avea încet, încet această informație

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a susținut la România TV că mitingul din Piața Victoriei este unul politic, care arată „o organizare profesionistă”. „Cine l-a organizat? E foarte greu să spun asta în acest moment. Instituțiile statului vor avea încet, încet această informație”, a declarat Liviu Dragnea.

El a afirmat că ordonanța ar fi fost doar „un pretext” al unora care „au incitat enorm de multă lume de bună credință să iasă în stradă” și a susținut, în legătură cu pro-Guvern de la Cotroceni că, foarte mulți șefi de filiale PSD i-au cerut să „apere votul din decembrie”. „Pentru a încerca să stăpânim această dorință, am avut acea întâlnire și discuție în coaliție și cu premierul Grindeanu.”

Liviu Dragnea a susținut că manifestațiile de stradă ar putea degenera, că de pe urma lor ar avea de profita cei din afara României și că „toți românii vor plăti această perioadă”. „Dacă nu vor mai continua protestele, lucrurile vor reveni încet, încet la normal. Dacă vor continua, nu știu să vă spun cât vor pierde”, a zis Dragnea.

„Îmi pare rău că s-a ajuns la această situație și că e foarte multă ură descărcată împotriva unor cetățeni de-ai noștri. Sunt foarte mulți care nu au citit textul ordonanței, dar cei care au gândit sunt alții”, a susținut Dragnea, care a spus că totul ar fi un plan pus la cale după alegerile din decembrie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aceasta javra continua pe tema, draga telespectatorilor a3 si ghita rtv, cu interventia fortelor malefice. Toata omenirea este de vina mai putin ei. Nu bai dragneo, tu esti principalul vinovat, tu si ipocritul de "liberal" tariceanu. Voi ati vrut sa va puneti la adapost libertatea si averile, acumulate numai prin hotie. De-asupra captanelor voastre, pe buna dreptate, atarna sabia, cafe a devenit si mai grea in urma ultimilor voastre faradelegi. Si ati mai tarat si niste tembeli, doritori de titluri si invutire dupa voi. Astia subteti, asta este simulacru de guvern incropit de scursori. Asta a inteles o parte din populatie si de aceea vrea sa va opreasca si sa va arunce la gunoiul istoriei. Mai devreme sau mai tarziu acolo veti ajunge, dupa ce veti da socoteala pentru toate faradelegile faptuite.
  • Like 0
 • Excrocul acesta de Dragnea debitand minciuni cu nerusinare,sfideaza inteligenta a milioane de romani.


  • Like 1
 • Ori dragnea e prea pprost ori poporul roman e supercivilizat. Impresia hotului ca protestatarii sunt organizati de cineva superputernic.
  • Like 1
 • Imi Imi Imi Imi check icon
  Și ce ar fi normal dnm Dragnea?Nu este nimic normal în ceea ce faceți voi sau poate că noi cei ce contestăm normalul tău suntem anormali?
  • Like 3
 • Dl. Dragnea demonstrează o foarte slabă percepție asupra realității!
  • Like 3
 • Stimate domnule Dragnea,
  Ce ar trebui sa facem ca sa nu ne mai jigniti?
  P.S. - am citit O.U.G. 13/2017, de cateva ori inainte sa ies protest si cred, nu sunt analfabet funcitonal (am facut scoala inainte sa fie necesara folosirea acestui termen in clasificarea absolventilor scolilor din Romania ). Sper sa fi citit ordonanta si cei 3.000.000 de votanti PSD.
  • Like 5
  • @ Blurry Mind
   Ce ar trebui sa facem sa pleci hotule? Un penal nu ne poate jigni, nu are capacitatea morala.
   • Like 1
 • Cand maestrul Cristian Tudor Popescu spunea ca astia au mintit atata incat au inceput sa-si creada propriile minciuni, avea mare dreptate. Declaratia lui Dragnea mi se pare a unui bolnav mintal care traieste intr-o alta realitate. Sau a unei canalii care ne crede tampiti. As inclina spre a doua varianta.
  • Like 3
 • check icon
  Eu știu lucruri simple și, poate chiar puține: am băgat de seamă că după ce mai mult de un sfert de milion de suflete au sufocat piața din fața guvernului (care s-a dovedit neîncăpătoare), nu a rămas gunoi nici cât după o „premiantă” analfabetă care-și scutură scrumiera din Cayenne-ul luat de sponsorul oficial, cel care data viitoare o bagă și-n parlament! Pe moment, eu îi aleg p`ăștia, curații, în detrimentul „civilizaților” care ne tot dau lecții!
  • Like 3
 • „foarte mulți șefi de filiale PSD i-au cerut lui Dragnea să „apere votul din decembrie” ::: ce credeți că vrut să spună Dragnea? Sau ce credeți că i-a fost cerut, de fapt? Eu cred că presiunea nu a fost să scoată lumea în stradă, cum insiniează el, ci dimpotrivă: să guverneze, să dea drumul la robinetul cu bani, să înceteze cu legile cu dedicație, ce avantajează doar o mână de politiceni condamnați.

  A întors mesajul de revoltă, încă surdă, existent deja în PSD.
  • Like 0
 • Dragnea, ura este descărcată împotriva unei mâini de oameni, în frunte cu tine, cu Tariceanu, nu împotriva altor cetățeni, nu contra unor simpli cetățeni! Suntem conștienți că, dacă am fi ieșit mai mulți la vot, cum am făcut-o acum, am fi reușit o echilibrare mai bună a forțelor în parlament. Eu am ieșit la vot, alții nu. Rezultatul e vizibil, dar trebuie acceptat... Din păcate. Cu toate că actuala majoritate și-a pierdut legitimitatea morală.

  Nu „m-a organizat” nimeni! Împreună cu prieteni, colegi, familia, am decis să participăm! Din toate serile obositoare cât am ieșit, toți sau pe rând, nu am câștigat nici un leu, dar sper că am câștigat autoritate. Singura autoritate acceptabilă este cea morală. Nu mai poemiți de administrație ca „autoritate”. Nimeni nu are autoritate asupra mea, într-un stat liberal. Autoritate aveau asupra oamenilor suveranii, monarhii, nobilii, clericii. După Revoluția franceză, sanctificarea oamenilor aflați în fruntea bucatelor a început să pălească.

  În condiții de republicanism, nici o instituție a statului nu trebuie privită ca intangibilă sau cu un respect religios. Religiozitatea și supunerea nu au ce căuta în relația cetățeni-administrație.

  Cei pe care îi alegem o data la patru sau la cinci ani sunt slujbași, nu autorități. Așa cum eu sunt slujbaș la firma care mă angajează. Scoateți-vă termenul de autorități din vocabular! Așa ceva, în republicanism, nu există. Unica autoritate este Legea!
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult