Sari la continut
alt

Horațius Dumbravă check icon

Horațius Dumbravă este judecător la Curtea de Apel Tg Mureş, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (Bucureşti). Fost preşedinte al Curţii de Apel Tg Mureş (2009 – 2010) şi fost preşedinte al C.S.M. (2011).

Licenţiat în filosofie şi drept (Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj Napoca).

Fost membru al unui ONG – “Societatea pentru justitie” – care a promovat activ în perioada 2005 – 2009 valorile independenţei justiţiei, dar şi a responsabilizării şi eficienţei justiţiei.


Articole publicate check icon

Marcel Ciolacu, martie 2024

Nu, domnule prim ministru, dumneavoastră sunteți cel care ați jucat la „bursa politică”. Bursă politică pentru că ați dorit să acumulați capital politic aidoma cum jucătorii la bursa de capital au ca țintă creșterea profitului, a capitalului investit. Ați jucat la bursa politică și ați făcut-o ca un ageamiu. Iar acum nu mai știți pe unde să scoateți cămașa.

Citește mai mult

autostrazi - protest - Inquam Photos / George Călin

Până la urmă, cetățenii români nu sunt vinovați de lipsa de determinare a autorităților române de a reveni la un făgaș firesc, normal, adecvat funcționării statului de drept. Pentru că de acești bani, care vin în economia României, ar trebui să profite în primul rând cetățeanul român prin slujbe sigure, străzi și autostrăzi funcționale, instituții naționale eficiente, etc. Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

Klaus Iohannis - MArcel Ciolacu - Foto Inquam Photos / George Călin

O decizie recentă a Curții Constituționale, prin care aceasta s-a pronunțat asupra OUG privind regimul stării de asediu și de urgență (nr. 1 /1999) și asupra OUG nr. 34/2020 prin care au fost stabilite contravenții și sancțiuni a dat ocazia prim-ministrului, al nostru de data asta, să se exprime. (Foto Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Eugen Nicolicea și Rovana Plumb

Cum se cheamă faptul că un parlamentar, președinte de comisie juridică cu atribuții clar conturate de Constituție și Regulamentul Camerei Deputaților, că într-un dosar penal în care se desfășoară o anchetă nu există faptă penală? Pentru că știe domnia sa din moment ce a văzut dosarul? Nu e imixtiune într-o altă putere a statului, o altă autoritate publică? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult