Sari la continut
alt

Horațius Dumbravă check icon

Horațius Dumbravă este judecător la Curtea de Apel Tg Mureş, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (Bucureşti). Fost preşedinte al Curţii de Apel Tg Mureş (2009 – 2010) şi fost preşedinte al C.S.M. (2011).

Licenţiat în filosofie şi drept (Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj Napoca).

Fost membru al unui ONG – “Societatea pentru justitie” – care a promovat activ în perioada 2005 – 2009 valorile independenţei justiţiei, dar şi a responsabilizării şi eficienţei justiţiei.


Articole publicate check icon

autostrazi - protest - Inquam Photos / George Călin

Până la urmă, cetățenii români nu sunt vinovați de lipsa de determinare a autorităților române de a reveni la un făgaș firesc, normal, adecvat funcționării statului de drept. Pentru că de acești bani, care vin în economia României, ar trebui să profite în primul rând cetățeanul român prin slujbe sigure, străzi și autostrăzi funcționale, instituții naționale eficiente, etc. Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

Klaus Iohannis - MArcel Ciolacu - Foto Inquam Photos / George Călin

O decizie recentă a Curții Constituționale, prin care aceasta s-a pronunțat asupra OUG privind regimul stării de asediu și de urgență (nr. 1 /1999) și asupra OUG nr. 34/2020 prin care au fost stabilite contravenții și sancțiuni a dat ocazia prim-ministrului, al nostru de data asta, să se exprime. (Foto Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Eugen Nicolicea și Rovana Plumb

Cum se cheamă faptul că un parlamentar, președinte de comisie juridică cu atribuții clar conturate de Constituție și Regulamentul Camerei Deputaților, că într-un dosar penal în care se desfășoară o anchetă nu există faptă penală? Pentru că știe domnia sa din moment ce a văzut dosarul? Nu e imixtiune într-o altă putere a statului, o altă autoritate publică? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Justitie

Timpul a fost prea scurt de la declanșarea discuțiilor publice pe marginea celor două proiecte de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea unor texte din codul penal și de procedură penală, menite să știrbească lupta anticorupție, încât raportul de anul acesta să conțină o analiză obiectivă a intenției Guvernului. Dar recomandarea politică, cum că Comisia a luat act de aceste intenții ale Guvernului și că va monitoriza evoluția, ar trebui să însemne un avertisment serios pentru Guvern.

Citește mai mult