Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea neales, la al XV-lea Congres!

Dacă N. Ceaușescu, în noiembrie 1989, se realegea la Congresul XIV al Partidului, L. Dragnea nici măcar nu se mai alege la Congresul XV, că așa i-au zis colegii lui intelectuali și poporul din teritoriu, să rămână președinte pe viață. Pe viața noastră. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă la chinezi se poate(chestia cu președinte pe viață) de ce nu s-ar putea și la noi? N-om fi noi mai breji ca dănșii.
  • Like 0
 • Roxana B check icon
  Cînd au fost alegeri, cred că în 2016 în decembrie, o colega de facultate(UMF București) a votat pt PSD.....deși pina atunci votase mereu cu "ceilalți".Am rămas "paf"cînd am auzit motivul.Pur personal de altfel. Pe lîngă asta nu mi-a venit sa cred cînd am auzit-o spunând că cei din miscarea#resist sunt oamenii lui Soros.Si că multinaționalele sunt Raul cel mai mare care putea afecta tara(era pe vremea protestelor împotriva OUG 13)
  Sinceră să fiu nu cred că "ceilalți"ar fi fost mult mai interesați de viitorul țării, dar situația actuală este efectiv sub orice critica.
  Acest Dragnea și camarila lui sunt pur și simplu o piaza rea pt Romania indiferent din ce unghi privești. De ce sunt lăsați să-și facă mendrele și pina cînd vor fi lăsați , asta e marea intrebare
  • Like 2
  • @ Roxana B
   CIne are sub 40 de ani si sustine psd, are cel mai probabil afaceri apropiate cu ei (consilii locale, judetene, primari, consilieri) sau cineva din familie este direct implicat in bunastarea clanului din care castiga si ei bine. Pe oamenii astia nu ii cred prosti , dezinformati sau manipulati. Am dat si eu de unul pe aici pe unde sunt, am intrat intr-o discutie cu el, destul de contadictorie, ca sa aflu la final ca unchisu' e nu stiu ce smecher psd pe la nu stiu ce primarie. Atat si nimic mai mult, free money pt masini, vile, vacante si bunastare pe banii prostilor.
   • Like 2
  • @ Roxana B
   Și acum este mulțumită d-na doctor,după farsa măririi lefurilor?
   • Like 0
 • Am mai intrebat acum 1 an si intreb si anul acesta " Face L. Dragnea trafic de droguri in Europa cu ajutorul unor oameni pusi ca diplomati in fruntea tarii ? "
  Nu exista om , care sa fi furat , si sa aive atatia bani .
  • Like 0
 • Cu permisiunea Dvstra am sa descriu o mica intamplare. De curand m-am dus la o mica reintalnire cu fosti colegi de scoala ( atati cat au mai ramas ) La o cafea si un pahar de vin bun am inceput sa depanam amintiri di scolarie. Cu fotografii in mana intrebam despre sei din poza si care mai este soarta lor ? Am ramas uimit ca cel si ceilalti intrebati nu recunosteu pe nici unul din fotografiile prezentate. Uimit si furios am rabufnit : ce aveti ma? a=ti inebunit ? cum nu mai recunoasteti pe nimeni ? dar Dna Diriginta, Dl. Director,, colegi de banca, zile onomastice etc,etc raspunsul era : Nu -i recunoastem pe nici unul. Tarziu spre terminarea reuniunii mi-au marturisit ca ei fac antrenament ,ca in cazul ca vor fi chemati de catre DNA astfel vor proceda nerecunoscand nimic. La plecare ofosta colega mi-a aratat o fotografie intrebandu-ma despre fata din randul unul cea din stanga. M-am uitat foarte atent si spre rusinea mea am raspuns ca nu o recunosc. In acel moment toti colegii au strgat in cor: Gata ai invatat procedura ptr.DNA. Facand o paralela intre cum decurge prezentarea unor politiceni la solicitarea procurorilor la diferite anchete in curs . Fara alte comentarii. V a multumesc .
  • Like 0
 • check icon
  Si cine se ridica la nivelul sau,dovedit pe doua continente diferite,pentru a-l putea alege?E suficient sa vezi cine intra in componenta noii sale garzi pretoriene pentru a intelege încotro ne indreptam...primitivi scosi la rampa pentru a-l sustine,incapabili a citi de pe hartia de sub nas,hoti cu patalama,...alegerile sunt inutile când au drept de vot unii cel putin la fel de manjiti precum e el.
  • Like 2
 • Dix'n check icon
  Și dacă acesta nu e luat în seamă, va râde.
  Și dacă va râde, atunci nu de acesta va râde ci de "spiritul" tău îndoielnic,
  trăgându-ți Speranța, căci pentru asta e dată viața,
  din lipsa recunoașterii cu fermitate a virtuților, a principiilor propriului tău lider!
  Trăindu-ți Speranța în virtutea celor mulți,
  celor „trăgând” Speranța unei vieți umane de principiu,
  decizia comportmentală ar trebui să înfăptuiască
  dorința mult prea evidentă a celor mulți.
  Și uman e sa fii îndoielnic, însă
  principiile „Binelui comun” vor rămâne veșnic neschimbate.
  Iar tu, prin existența ta vei fi „oferit”
  atât o „ÎNȚELEAPTĂ” credință întru determinarea filosofică a acestor principii,
  cât și o „ÎNȚELEAPTĂ” dăruire pentru păstrarea acestor principii.
  Va râde că e „de principiu”, o „înțeleaptă credință/dăruire”, „comun”,
  a Speranței vieții celor mulți.
  Precis, de Speranța în Virtutea pe care tu, OM, o traiești!
  • Like 0
 • Prima mea impresie despre Liviu Dragnea a fost că îi merge capul și că poate face multe.

  Acum, după atâția ani de când îl văd în fruntea PSD, pot să completez: da, îi merge capul, și poate face multe RELE!

  N-aș fi estimat niciodată că acest individ va ajunge atât de jos, ca ultimul șmecheraș de Teleorman. M-am înșelat, omul poate, și chiar a făcut-o în ultimul an, pas cu pas. Iar dacă a putut să decadă până aici, înseamnă că se poate și mai jos, oricât de jos.

  Eu nu-l pot opri, nu sunt în PSD, nu am nici armă de foc, iar dac-aș avea, oricum nu l-aș împușca, că nu sunt un asasin.

  Colegii lui din vârful lanțului trofic al PSD pot însă face ceva: să-l debarce, cu curaj și hotărâre, luând aminte la ascensiunea și decăderea lui Ceaușescu. Aș avea o întrebare: ei unde vor fi mâine: într-o ședință festivă, aplaudându-l și girându-l pe marele cârmaci, pentru avantajul lor personal, sau vor fi niște oameni responsabili, cu viziune și personalitate politică?
  • Like 0
  • @ Tom Dick N'Harry
   Este un bun organizator de alegeri. Nu are nivel de om de stat.
   • Like 0
  • @ Mihai Ion Turcu
   Ai dreptate, se pricepe ca nimeni altul să organizeze alegerile. Ți-e mai mare dragul să vezi cum încolonează alegătorii, vii pe dreapta, morții pe stânga, totul merge ca uns. Uns unde trebuie și cu ce trebuie, se înțelege.
   • Like 3
  • @ Mihai Ion Turcu
   Se pare că este și un bun hoț din bani publici, nu-și murdărește gulerul cămășii...
   • Like 3
  • @ Mihai Ion Turcu
   Este un bun organizator de alegeri in masura in care prin "organziator" intelegi "fraudator", nu?
   • Like 1
  • @ Tom Dick N'Harry
   Victor66 check icon
   Asta este o gluma? Restul partidului nu ar beneficia, oare, de asceniunea lui in pozitie de dictator? Nu prosperau membrii PCR sub stralucitul carmaci?
   • Like 0
 • Dar dacă, să spunem, tov. va fi invalidat printr-o revoltă ad-hoț a camarilei, tocmai în timpul congresului; pentru că la congres poate fi modificată ordinea de zi, nu?!
  Știu că sper prea mult...
  • Like 0
  • @ Ion Popescu
   alin7777 check icon
   Avand in vedere ca in PSD nu este democratie ci doar servilism si spirit de turma, nemultumitii vor fi catalogati drept oi capii din turma ( pentru cine stie ce inseamna o oaie capie) drept urmare ei trebuie sacrificati pentru buna functionare a turmei.
   • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult