Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Luana Spaima Zebrelor și Coaliția antiJustiție

Polițistul brașovean Godină a reținut permisul unui șofer care n-a acordat prioritate unui pieton aflat pe zebră, silindu-l pe om să se oprească din traversare ca să nu fie călcat. Din mașină a ieșit femeia Luana, directoare la Crucea Roșie Brașov și consilier județean PSD, care i-a spus polițistului că nu merge chiar așa, că ea e șefă și-o să vorbească ea cu șefii lui.

Ceea ce a și făcut. Ca urmare, șefii lui Godină din Poliția Brașov l-au luat la întrebări, că poate suferă cu capul, de vreme ce își bate cuie în el.

Polițistul Godină, spre deosebire de fostul milițian-șef de pe vremea lui Ceaușescu, Tudor Postelnicu, care și-a încheiat cariera cu constatarea „Am fost un dobitoc”, le-a comunicat șefilor: „Nu sunt un dobitoc” și a folosit două arme care nu existau în dotare pe vremea lui Postelnicu: telefonul mobil și facebook-ul.

Înregistrase dialogul cu șoferul, care proba comportamentul său corect ca agent de circulație și l-a postat. Speriați, șefii i-au cerut să-și închidă pagina de Facebook. Reacția de pe internet i-a speriat și mai tare, așa că i-au zis s-o redeschidă. Într-un târziu, madam Luana și-a dat demisia din Autoritatea de Ordine Publică Brașov.

Ce-a vrut distinsa și nu i-a ieșit? A vrut ca mașina în care se află d-sa, chiar și fără girofar și antemergător, să nu se supună legilor, care sunt făcute pentru mocofani.

Exact același lucru l-a dorit deputatul Mădălin Voicu și i l-au oferit colegii săi. Deoarece îl consideră „simpatic”, au votat cu mic cu mare, indiferent de culoare, ca Voicu să nu fie reținut pentru acuzațiile de: trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Dacă ești simpatic și parlamentar, vezi procurorii la față mai rar, chiar deloc.

Mai mult, avem încă o dovadă că legea toleranței față de minorități, împinsă de Dragnea până la refuz, n-are justificare: țiganul Voicu, așa cum se autodeclară, are acces fără discriminare la mașina de spălat a Casei Poporului, cum au avut și armeanul Vosganian sau ungurul Laszlo Borbely. Coaliția împotriva Justiției, alcătuită din deputați și senatori multicolori, spre deosebire de toate celelalte coaliții politice, e indestructibilă de un sfert de veac încoace.

Dacă Luana Spaima Zebrelor a dat cu capul de facebook, departamentul, mare cât Parlamentul, pentru protecția pârâților, stă cu Constituția la spate și se ușurează cu boltă pe cetățenii fără imunitate.

P.S.

Antena 3 și Trustul Intact merită felicitări de la susținători pentru remarcabila operațiune de promovare, realizată în colaborare cu ANAF, premierul Cioloș și președintele Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Popescu, le-aţi amestecat puţin. Cererea de închidere a paginii de Facebook a dlui Godină a fost anul trecut, pe când acesta şi-a făcut debutul "literar". Pe atunci a şi fost vâlva cu pricina. Chestiunea cu doamna de la Crucea Roşie a fost în februarie anul acesta.
  Mai e ceva. Cine a avut curiozitatea să asculte totuşi înregistrarea, o să constate că ea nu este neapărat o dovadă. Voce de femeie nu prea se aude, iar dialogul dintre şofer şi poliţist are loc la întoarcerea acestuia din urmă cu procesul verbal completat. Ceea ce nu exclude posibilitatea ca într-o înregistrare nepostată să se audă doamna cum cerea o negociere, sau că atunci când i-a oprit, poliţistul să nu fi fost tocmai un băiat finuţ. În rest, se vor certa în procese.
  • Like 0
 • Nu am scris bine, nu am scris argumentat? Sau ca orice publicatie/televiziune/mass media nu publicati decat ce e pe val si nu va intereseaza adevarul absolut deloc...as merita macar un raspuns pt timpul (vad ca pierdut in zadar) acordat pt a va relata ceva care nu mai am relatat nimanui pt ca subiectul e crunt si extrem de dureros pt mine....
  PS...sa nu imi spuneti ca sunt unele cuvinte jignitoare sau nelealocul lor si de aceea nu s-a publicat....acestea le puteti cosmetiza ...dar nu am mai putut controla furia care ma cuprinde cand vad acest model al cinstei si corectitudinii ridicat in slavii
  PS2...asta nu trebui publicat e pt dvs numai
  • Like 1
  • @ Beianu Andy
   Nu e singurul mesaj nepublicat :( ... si eu am scris ce inseamna DIPI si care sunt atributiile sale si nu a fost publicat mesajul ... Se doreste a duce discutia intr-o anumita directie ... e un fel de manipulare mediatica!
   • Like 1
 • Suntem un popor de zebre , oricine are un pic de pila ne poate calca in picioare ,dupa bunul plac, si iti arata ca are dreptate citind articole din "codul rutier al prietenilor"
  • Like 1
 • check icon
  Ne merităm soarta,acceptăm cu seninătate legi nefirești,politicieni ce fac să roșească un mafiot sicilian,baroni locali cu puteri feudale etc. ba mai mult când unii dintre noi ajung în „sistem” ne comportăm la fel ca cei blamați azi de noi.
  • Like 1
 • otheh check icon
  Vezi ce se poate intampla daca nu ai coloana oficiala...saraca doamna de la PSD, daca ar fi avut si ea un mertzan cu girofar in dotare si vreo zece motociclisti la inaintare, sa vezi cum trecea, ca unda gravitationala, prin fata lui Godina de la rutiera. Rai! Oameni rai, ce pot sa zic!
  • Like 4
 • Practic se ceartă milițienii intre ei. De prea multe ori șmecherul Pristanda si-a tras vila de fițe dintr-un salariu de sergent de
  strada ca sa-l cred acum imaculat.
  • Like 2
 • Eu chiar cred ca e o teorie a conspiratiei acest val starnit de ANAF.Altfel n-ar avea sens . Ciolos si Iohannis sunt , cred, victime "colaterale" ;)
  • Like 3
 • dincolo de obraznicia "antenelor" de a nu lua nici o masura pentru a-si muta sediile si sa-si continue sirul de invective la adresa unora si de indepartat scame inexistente de pe reverul altora, noi ar trebui sa ne manifestam ingrijorarea ca legislatia este astfel conceputa incit functionarii publici lucreaza cu o legislatie (conceputa dupa chipul si asemanarea dragilor nostri alesi) care le permite o aplicare preferentiala - exista argumente pertinente care pot astfel explica aparentul pas inapoi facut atit de prim ministru, cit si de presedinte - si, daca nu intelegem asta, inseamna ca nici nu sintem capabili sa schimbam ceva ... vorbim, scriem, ne revoltam si nu se intimpla nimic, doar ne afundam intr-o mocirla din ce in ce mai groasa, pina vom ramine pietrificati precum locuitorii din Sodoma si Gomora
  • Like 4
 • Raul check icon
  Era si timpul ca Facebook-ul sa-si dovedeasca cumva utilitatea si in Romania. Sa mai genereze si altceva in afara de citatele lui Poptamas sau poze cu pisici.
  • Like 3
 • check icon
  Faza descrisă mi-a adus aminte de o situație oarecum similară din prima vară de după 1996. Un polițist oprește o mașină care venea pe contrasens pe o stradă cu sens unic. În timp ce polițistul îi cere actele șoferului, se deschide ușa pasagerului din dreapta și se ițește în soare chelia lui Varujan Vosganian, umbrită de binecunostu-i cioc. Dar nu, nu a ieșit la lumină ca să intervină cumva, să-i rămână șoferul fără permis (cum ar fi fost normal), ci pentru că, brusc, rămăsese fără semnal la telefon, bineînțeles. E greu să fie spălate de păcate otrepele astea după 26 de ani de democrație originală (mai mulți decât cei de dictatură ai lui Ceaușescu). Vâltoarea timpului e prea lentă pentru a scoate petele astea ale societății. Ăștia ies la spălat doar cu foarfeca.
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult