Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Luana Spaima Zebrelor și Coaliția antiJustiție

Polițistul brașovean Godină a reținut permisul unui șofer care n-a acordat prioritate unui pieton aflat pe zebră, silindu-l pe om să se oprească din traversare ca să nu fie călcat. Din mașină a ieșit femeia Luana, directoare la Crucea Roșie Brașov și consilier județean PSD, care i-a spus polițistului că nu merge chiar așa, că ea e șefă și-o să vorbească ea cu șefii lui.

Ceea ce a și făcut. Ca urmare, șefii lui Godină din Poliția Brașov l-au luat la întrebări, că poate suferă cu capul, de vreme ce își bate cuie în el.

Polițistul Godină, spre deosebire de fostul milițian-șef de pe vremea lui Ceaușescu, Tudor Postelnicu, care și-a încheiat cariera cu constatarea „Am fost un dobitoc”, le-a comunicat șefilor: „Nu sunt un dobitoc” și a folosit două arme care nu existau în dotare pe vremea lui Postelnicu: telefonul mobil și facebook-ul.

Înregistrase dialogul cu șoferul, care proba comportamentul său corect ca agent de circulație și l-a postat. Speriați, șefii i-au cerut să-și închidă pagina de Facebook. Reacția de pe internet i-a speriat și mai tare, așa că i-au zis s-o redeschidă. Într-un târziu, madam Luana și-a dat demisia din Autoritatea de Ordine Publică Brașov.

Ce-a vrut distinsa și nu i-a ieșit? A vrut ca mașina în care se află d-sa, chiar și fără girofar și antemergător, să nu se supună legilor, care sunt făcute pentru mocofani.

Exact același lucru l-a dorit deputatul Mădălin Voicu și i l-au oferit colegii săi. Deoarece îl consideră „simpatic”, au votat cu mic cu mare, indiferent de culoare, ca Voicu să nu fie reținut pentru acuzațiile de: trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Dacă ești simpatic și parlamentar, vezi procurorii la față mai rar, chiar deloc.

Mai mult, avem încă o dovadă că legea toleranței față de minorități, împinsă de Dragnea până la refuz, n-are justificare: țiganul Voicu, așa cum se autodeclară, are acces fără discriminare la mașina de spălat a Casei Poporului, cum au avut și armeanul Vosganian sau ungurul Laszlo Borbely. Coaliția împotriva Justiției, alcătuită din deputați și senatori multicolori, spre deosebire de toate celelalte coaliții politice, e indestructibilă de un sfert de veac încoace.

Dacă Luana Spaima Zebrelor a dat cu capul de facebook, departamentul, mare cât Parlamentul, pentru protecția pârâților, stă cu Constituția la spate și se ușurează cu boltă pe cetățenii fără imunitate.

P.S.

Antena 3 și Trustul Intact merită felicitări de la susținători pentru remarcabila operațiune de promovare, realizată în colaborare cu ANAF, premierul Cioloș și președintele Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult