Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

Ludovic Orban cu mască

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că pensiile vor crește începând de anul următor, această decizie fiind luată în urma discuțiilor din Coaliția de guvernare.

"Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie", a spus Orban citat de Agerpres.

Potrivit liderului PNL, "sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie - septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară".

"Sigur, am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu, şi anume: dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat", a afirmat Orban.

Acesta a mai spus că există un acord între PNL şi USR - PLUS de a susţine modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și de ce nu ați spus asa în campania electorală????
  Voi ăștia de la PNL sau PDL va credeți smecheri???
  Toate au un sfârșit și sfârșitul PNL vine mai repede decât credeți.
  Sunteți și proști pt ca nu aveți soluții la problemele tarii.
  Sunteti și ticăloși pt ca nu vreți nimic pt țară, totul pentru partid.
  Cel puțin știm cum stăm.
  Văd că usr se ascunde sub plapuma PNL și crede ca scapă.......
  • Like 0
  • @ Helmuth Diesing
   Orban prevesteste in stil dragnist ca hai hai numai in 2022 vor creste pensiile,deci,este dansul un fel de ministru de finante,un fel de primministru,un fel din toate felurile,"un liberal in carne si oase"(cum ii place sa se autodefineasca)numai ca uitat partea cea mai de sus a corpului s-o foloseasca. Dansul,este un combinagiu ,nimic mai mult.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult