Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lupul roșu

N-am fost niciodată de acord cu strigătura „PeSede – ciuma roși-e!” dintr-un motiv care ține de patologie, nu de politică. Ciuma este o boală infecțioasă, provocată de o bacterie purtată de purici și șobolani, care atacă omul din exterior. Or, PSd e o boală care vine dinăuntru.

Există o grupă de boli nedeclanșate de vreun virus, microb sau bacterie, și care distrug organismul cu propriile-i arme. Se numesc boli autoimune pentru că anticorpii, care în mod normal omoară agenții patogeni pătrunși în organism, ajung să se năpustească asupra țesuturilor și organelor pe care ar trebui să le apere. 

PSd este o boală autoimună, pe nume lupus eritematos sistemic. Ca și ciuma, lupusul eritematos umple pielea omului de bube roșu-violacee, semne ale dezastrului din interior: sângele, rinichii, plămânii, articulațiile, creierul sunt mâncate de anticorpi.

Nu altceva face PSd din 1945 și până astăzi. Organele și instituțiile statului sunt penetrate și malformate până la transformarea în opusul lor.

Din apărător suprem al Justiției în România, Curtea Constituțională, cu „anticorpii” Dorneanu și compania, a devenit agresorul Înaltei Curți de Justiție, pulverizându-i completurile de 5 și pregătindu-se să le lichideze și pe cele de 3 judecători.

Secția Specială, Gestapoul înființat de PSd și T. Toader, a pus niște procurori să submineze, să terorizeze și chiar să semiaresteze (cazul Kovesi) procurori din DNA, în loc să urmărească infractorii. 

Parlamentul unei țări e ținut să facă legi în folosul cetățenilor cinstiți. Parlamentul lui Dragnea, Nicolicea, Nicolae, Iordache, ajutat de ministrul Justiției, a făcut legi pentru a încuraja corupții, hoții, violatorii, ucigașii să-și facă meseria asupra cetățenilor cinstiți și pașnici.

Guvernul, cel care trebuie să creeze condiții de dezvoltare economiei, s-a aruncat, sub conducerea de doi ani și jumătate a premierului Vâlcov-Cavou, asupra economiei românești ca un mafiot ciomăgar care cere taxă de protecție.

Iar Finanțele României atacă băncile din România, în cap cu Banca Națională, la inițiativa lui Teodorovici-Zamfir. 

Din apărători ai copiilor, femeilor, bătrânilor, jandarmii lui madamdan s-au transformat în haidamaci de stat, care au hăituit, lovit și gazat copii, femei, bătrâni în Piața Victoriei.

Polițiștii aceleiași leucocite blonde, având în fișa postului să protejeze manifestanții pașnici, i-au luat pe sus la Topoloveni și i-au băgat în dubă.

Chiar România a fost împinsă împotriva ei înseși de guvernul Dăncilă și europarlamentarii PSd – efortul de a-i rupe picioarele cu orice preț Laurei Codruța Kovesi, magistrat român cu șanse mari de a ocupa o funcție uriașă în Uniunea Europeană, a stârnit dezaprobarea și disprețul întregului Parlament European.

PSd a reușit să întoarcă pe dos principiul democratic: pentru ei, victoria în alegeri nu se obține îndemnând cât mai mulți cetățeni la vot, ci ținând, prin Meleșcanu, C. Dan și rețelele ceaușiste râncede din ambasadele României, cât mai mulți cetățeni departe de urne.

PSd nu e ciuma roșie.

Este lupul roșu, căci lupus eritematos asta înseamnă în greco-latină.

Ciuma nu este ereditară, lupul roșu, da; e transmisibil genetic în familie.

Ciuma, astăzi, poate fi tratată și vindecată. Lupul roșu e cronic, nu se vindecă niciodată. Există doar medicamente care îl pot ține sub control; neglijarea medicației duce la pusee grave, de tip Dragnea-Tăriceanu.

Iată de ce nu îmi îngădui să fiu fericit, nici optimist. Căci, după tratamentul-șoc aplicat de poporul român lupului roșu, cea mai mare greșeală e să credem că am scăpat... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult