Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mai multe persoane au protestat joi seara în sala unde se proiecta un film „cu gay” la Muzeul Țăranului Român

protest MTR

(Foto: captură video)

Un nou incident la Muzeul Ţăranului Român. Proiecţia filmului „Soldaţii. Poveste din Ferentari” de la Cinema Muzeul Ţăranului a fost întreruptă, joi seară, de mai multe persoane care au făcut gălăgie şi au proiectat lumini pe ecran, iar poliţia a fost chemată să evacueze sala, relatează News.ro.

Într-o înregistrare video postată pe Facebook se observă cum un bărbat îi spune unei persoane care îi cerea să iasă din sală: „Stau liniștit, nu mai ascult manele”. 

În final bărbatul a fost escortat de poliție afară din sală în aplauzele publicului, iar alte persoane au părăsit de bunăvoie sala. Ulterior, proiecţia filmului a fost reluată.

Înainte cu o oră de începerea proiecţiei, aproximativ 30 de persoane au protestat în faţa muzeului, considerat „templu unde se păstrează valori”, unde nu consideră firesc să fie făcută „propagandă homosexuală”.

Grupul Frăția Ortodoxă, care a organizat protestul din fața muzeului, a anunțat pe Facebook că niciunul dintre membrii săi nu s-a aflat joi în sala de cinema. 

„Precizăm că Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință a protestat pe Bulevardul Kiseleff, în fața Muzeului și nu a avut niciun membru în sala de cinema. Martori avem toate canalele de televiziune care ne-au însoțit până la plecarea noastră cu mașinile”, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Incidentul vine după ce duminică seara mai multe persoane au întrerupt proiecţia filmului „120 BPM/bătăi pe minut", considerând că tema legată de homosexuali nu este potrivită cu cinematograful Muzeului Ţăranului Român, văzut ca un spaţiu „sacru". Acestea au cântat imnuri bisericeşti şi au afişat icoane, steaguri şi un banner cu inscripţia „Soros, leave them kids alone". Filmul, regizat de Robin Campillo, a fost recompensat cu marele premiu al juriului la Cannes 2017 şi a fost propus de Franţa pentru o nominalizare la premiile Oscar.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este o obrăznicie, care trebuie pedepsită, insistența cu care suntem agresați de acești degenerați. Vor,cu tot dinadinsul, să ne oblige să-i "admirăm" și să-i acceptam, fără scârbă, intre noi. Am auzit la tv un poponar nenorocit și obraznic care consideră nunta in public la fel ca scălâmbăielile lor grețoase drept agresiune heterosexuală. Mai trebuie să-i înghițim mult pe acești degenerați? Foarte bine fac cei ce protestează împotriva lor. "Drepturile" acestor scârboșenii nu au nicio legătură cu drepturile omului și cu libertatea. Este degenerarea societății umane ce fac aceste gunoaie.
  • Like 0
 • Parca sunt doi boi care se dau cap in cap in toata ecuatia asta. Desi s-au fript duminica trecuta, organizatorii nu se lasa deloc, ci efectiv ii piseaza la cap pe cei care sunt impotriva tematicii ambelor filme, pe principiul "hai, sa vedem cine se pisa mai departe!". E clar ca e un alt scop in spatele actiunii. Bine, nu o dam in Soros, oculta internationala, masonerie si alte prostii, dar cred ca cineva se distreaza teribil urmarind confruntarea dintre doua ideologii care nu se vor pupa niciodata. Sunt curios care e urmatorul film!
  • Like 0
 • otheh check icon
  Florin Salam a anuntat public ca va depune plangere impotriva politiei si a taranului roman, dupa ce un barbat a fost evacuat din sala de cinema pentru ca asculta la telefonul mobil o piesa din repertoriul solistului (,,Buzunarul meu vorbeste'') ,, L-au evacuat pe bossulica ala, dar, de fapt, in mine voiau sa loveasca. Eu nu am nimic cu LSD-ul asta, mie mi-ar conveni sa se faca nunti da gay si da lesbiene, ca as face mai multi bani!
  • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult