Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Marcel Ciolacu și Viktor Orban au discutat despre introducerea unui tren de mare viteză între București și Budapesta

Marcel Ciolacu - Viktor Orban

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Viktor Orban și Kelemen Hunor/ Foto: gov.ro 

Proiectul unui tren de mare viteză (TGV) care să circule între București și Budapesta a fost unul dintre subiectele discuției dintre premierul Marcel Ciolacu și prim-ministrul ungar Viktor Orban, potrivit unor surse consultate de Digi24.ro și Hotnews.ro.

„Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al guvernului, după întrevederea dintre Marcel Ciolacu și Viktor Orban, care face o vizită privată în România. Comunicatul oficial nu oferă alte detalii despre proiect.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro și Hotnews.ro că proiectul la care face referire comunicatul de la guvern este cel al unui TGV - tren de mare viteză care să lege capitalele celor două țări. Aceleași surse menționează că în PNRR există fonduri pentru dezvoltarea acestui proiect care presupune și construirea unei căi ferate aferente.

„This is the beginning of a beautiful friendship. (Acesta este începutul unei frumoase prietenii)”, a scris miercuri pe Facebook premierul ungar, care a postat și o imagine de la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Cateva considerente:
  - noi nu suntem in stare sa facem o infrastructura ca trenurile sa ia ceva viteza, daramite mare vitez:)
  - tren de mare viteza catre Budapesta? Pentru cine? Cine o sa vrea sa mearga la Budapesta cu trenul in afara de maghiarii din Transilvania si eventual turistii straini?
  - „This is the beginning of a beautiful friendship"- o fi inteles dl. Ciolacu ce a vrut sa zica Victoras? Sunt curios ce "friendship" o sa mai fie dupa discursurile de la Tusnad...
  • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult