Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Marcel Iureș, despre controversele pe tema familiei tradiționale: Avem treabă, altceva n-avem de făcut?

Actualele controverse pe tema familiei tradiționale sunt „o șmecherie” și „o gogoașă”, este de părere actorul Marcel Iureș, care se declară un om credincios. 

Invitat miercuri seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Ar trebui să se hotărască într-un final și Biserica, și statul, și legiuitorii dacă mai folosește la ceva sintagma căsătoria este „între un bărbat și o femeie”, spune actorul, întrebat dacă ar avea ceva împotrivă dacă în România s-ar legifera și căsătoria între persoane de același sex. „Avem treabă, altceva n-avem de făcut? Am altă treabă, pur și simplu, am altă treabă!”, a mai declarat Marcel Iureș. 

El a comentat, în legătură cu scandalul de la sfârșitul săptămânii în care a fost implicată actrița Oana Mardare - izbucnit la un miting al susținătorilor familiei tradiționale - că dacă dai o palmă unui cerșetor, în mod firesc se strânge lume.

La precizarea unuia dintre moderatorii emisiunii că toată agitația cu familia tradițională este pentru a exclude posibilitatea legiferării căsătoriilor între persoanele de același sex, Marcel Iureș a spus: „E treaba lor. Asta e. Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil, care are sexul bărbătesc (...) Foarte bine (că minoritățile sexuale au drepturi). Și? Noi ce să facem? E o prostie (să faci din asta o temă de discuție națională – n.r.). Preocuparea în sine e o gogoașă. Serios. Avem treabă de nu ne vedem capul. Câte nu avem de făcut? (...) Nu e deloc o prioritate, iar oportunitatea - D-zeu știe! Cred că pentru o bună parte din cei care militează încearcă să introducă și «vietatea» asta în ideea de familie... e un exercițiu”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Corect, simplu și la subiect, dar e complicat de înțeles într-o țară de gură-cască cu diplome.
  • Like 1
 • Marius check icon
  Fiecare ia ce ii place :). Imi pare rau sa vad impartialitatea cu care autorul #republica trateaza sau "aranjeaza" vorbele maestrului. Recomand parcurgerea intregului discurs al actorului pe tema familiei, ce spune acesta de despre familie ("Familia e formata dintr-un barbat si o femeie. Nu e normal?"; "Totusi la baza, familia e formata, se constituie dintre un barbat si o femeie")
  • Like 1
 • Corina check icon
  Marcel Iureș e ocupat, solicitat și se simte bine așa. E de invidiat acum, un simbol al succesului. Dar dacă se află într-o perioadă bună a vieții și e un mare actor, un om inteligent și cu farmec, nu înseamnă că puteți afla de la el răspunsul cel mai înțelept la orice întrebare.

  Totuși, am senzația că a observat bine spunând: „Cred că pentru o bună parte din cei care militează încearcă să introducă și «vietatea» asta în ideea de familie... e un exercițiu.” Destulă lume inocentă „exersează”, poate, la astfel de manifestări publice. Li se pare că susținând toleranța și deschiderea în general sunt de partea cea bună a societății, de partea lumii de mâine, a viitorilor câștigători. Instinctul de conservare (pe lângă snobism) le-o fi dictând să fie acolo.
  • Like 1
 • florin check icon
  Corect! Aceasta treaba este a celor alesi in parlament, ca d-aia au fost votati. Doar ca alesii au alte belele iar noi suntem lasati de izbeliste. Atunci sarim noi. Parca mai ieri au intrat homosexualii in legalitate. Astazi vor casatorie, maine copii. Pai de unde copii? Cum de unde, n-avem "protectia copilului"? Maine bat la usa, politistul te leaga si angajatii statului iti vor RAPI copilul sub acoperirea legii. Apoi va fi "adoptat" de niste spurcati. Lucrurile astea se intampla deja prin Europa iar nefericitii sunt tot romani. Macar acasa la noi sa fim feriti de nenorocirea asta. Doar ca acasa avem o gramada de tradatori printre actori, jurnalisti, politicieni. Ei isi spun frati masoni.
  • Like 0
 • Domnule Marcel Iureș aveati treaba, la fel ca milioane de romani, si atunci cand tara a fost si e acaparata de mafioti care se cred in Romania pe mosia lor unde noi, sclavii trebuie sa lucram pentru bunastarea lor ? Asta in timp ce milioane de semeni ai nostri zac uitati prin azile, orfelinate ori se culca flamanzi pentru ca nu au ce pune pe masa ? Ce treaba ati avut atunci ?

  Respect drepturile tuturor minoritatilor, inclusiv minoritatilor sexuale, insa lipsa de moralitate si ignoranta ne duce spre compromisuri mici si dese care pe termen lung ne conduc pe o cale de unde greu ne mai intoarcem. Priviti doar unde a ajuns tara, politicienii, statul de drept.

  Pe logica dvs. domnule Marcel Iureș peste putin timp vom avea treaba cand niste degenerati vor cere sa aiba parada pedofililor, pentru ca deja paradele gay for fi noua normalitate. Asta va doriti pentru nepotii dvs ? Pentru tara care in care ati crescut ?

  Sa va fie rusine pentru indolenta de care dati dovada, aveam asteptari mai mari de la un om cult ca dvs.

  Cu respect, din Ardeal, unde la fel, aveam treaba, insa asta nu ne impiedica sa luptam pentru cei lipsiti de ajutor, bunicii, copiii nostri al caror viitor il determinam prin actiunile noastre, sau prin lipsa lor.
  • Like 0
  • @ Augustin Onaciu
   Vă luați de Marcel Iureș degeaba. E un om deschis la minte, care a pus pe picioare un teatru, în care se produce arta, nu gunoi.
   M-am saturat de atitudini de toată jena, prin care extraordinarii noștri romani își dau cu părerea cu privire la orientarea sexuala a altora. Sigur, homosexualii sun buni de omorât și toate panaramele care apar pe ecran, de mii de ori pe zi, sunt respectate. Pe ele nu le judeca nimeni. Și, ce sa vezi, au copii! Hai sa mai lasam grija pentru ce fac alții și sa ne uitam la noi înșine. Așa poate ca nu vor mai exista mame singure care au doua-trei servicii pentru a-și crește copii și nici tați care îi iau în vacanță o data la 5 ani. Sa lasam atitudinea de bârfitoare de șant. Homosexuali exista din totdeauna. Nu e treaba noastră. Și, nu știu dacă știți, suntem în secolul XVI.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult