Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Actorul Marcel Iureș, În fața ta, marți seara, la Digi24: Facebook seamănă cu ulița de altădată

Marcel Iureș

Marcel Iureș, care a fost marți seara invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, vede o asemănare între Facebook și ulița de altădată. 

„Fiecare gospodar își făcuse o bancă pe care stateau și discutau. Iarna mai puțin, dar vara stăteau. Acolo era toata viața intelectuală, făceau comparații, bârfe, care era bun, care era șmecher, se punea diagnosticul celor care treceau. Țin minte că erau oameni care treceau mai beți, mai cu ceva în mână și a trecut unul de vreo patru ori. Am uitat cum îi ziceau. «Mă, ăsta al cui e?» «E al lu' ăla de-a fugit la Timișoara.» «N-a fugit mă ăla. Nu avea bani să fugă. Mă, da' ăsta, a trecut de vreo patru ori. Ce mers are!?» « Merge ca prostul, nu a avut nimic în mână, nici coasă, nici lopată, nici târnăcop» . Mai era unul care părea beat, dar nu era beat. Ne-a spus o bătrână: «Ăsta își fumează biciul». Adică se droga. Biciul era din cânepă. (...) Uliței îi ziceau linie. «Hai să ieșim la linie» (...) Seamănă cu Facebook. Dar nu te vezi, nu au miros discuțiile”, a spus Marcel Iureș.

Actorul a recunoscut că nu este „călător” pe Facebook, dar și-a propus să intre „să văd cât de rece e apa”.

Despre tinerii din generația Facebook artistul speră ca „măcar când vorbesc pe Facebook, să nu vorbească sau să bată la computere spate în spate. Sper să se întoarcă față în față și să se vadă. Știți ce zic? Și eu am pățit-o cu fiul meu. Avea 12-13 ani, a venit victorios că are o iubită în Australia, își luase o cameră web. I-am spus cum m-am priceput. «Măi, n-ai nimic, ai niște pixeli ». Auzisem și eu cuvântul ăsta”, a povestit Marcel Iureș.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 este difuzată de luni până joi de la 22:30 la 23:30 și va avea invitați speciali.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Ați făcut o scamatorie cam nepoliticoasă cu articolul anterior despre Marcel Iureș și tema familiei tradiționale. Până acum erau lăsate toate pe Republica în ordinea invers cronologică a apariției.
    • Like 1
    • @ Corina
      Marius check icon
      chiar, nu mai gasesc articolul... what ?!!?!?!?!
      • Like 0
    • @ Marius
      Corina check icon
      E regăsibil numai cu clic pe numele autoarei.
      • Like 0
  • Domnul Marcel Iures un stralucit ACTOR. In teatru se folosesc ca si recuzita "Mastile".
    L-as intreba daca va binevoi sa-mi raspunda sincer care ar fi tipologia omului pe care romanii sau mai bine zis romancele il poarta in suflet ca si exemplu de urmat ?
    • Like 0
  • check icon
    Bârfa, indiferent că e clasică sau electronică, are priză la prostime indiferent de studii, de aici şi succesul aşa ziselor site-uri de socializare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult