Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Actorul Marcel Iureș, În fața ta, marți seara, la Digi24: Facebook seamănă cu ulița de altădată

Marcel Iureș

Marcel Iureș, care a fost marți seara invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, vede o asemănare între Facebook și ulița de altădată. 

„Fiecare gospodar își făcuse o bancă pe care stateau și discutau. Iarna mai puțin, dar vara stăteau. Acolo era toata viața intelectuală, făceau comparații, bârfe, care era bun, care era șmecher, se punea diagnosticul celor care treceau. Țin minte că erau oameni care treceau mai beți, mai cu ceva în mână și a trecut unul de vreo patru ori. Am uitat cum îi ziceau. «Mă, ăsta al cui e?» «E al lu' ăla de-a fugit la Timișoara.» «N-a fugit mă ăla. Nu avea bani să fugă. Mă, da' ăsta, a trecut de vreo patru ori. Ce mers are!?» « Merge ca prostul, nu a avut nimic în mână, nici coasă, nici lopată, nici târnăcop» . Mai era unul care părea beat, dar nu era beat. Ne-a spus o bătrână: «Ăsta își fumează biciul». Adică se droga. Biciul era din cânepă. (...) Uliței îi ziceau linie. «Hai să ieșim la linie» (...) Seamănă cu Facebook. Dar nu te vezi, nu au miros discuțiile”, a spus Marcel Iureș.

Actorul a recunoscut că nu este „călător” pe Facebook, dar și-a propus să intre „să văd cât de rece e apa”.

Despre tinerii din generația Facebook artistul speră ca „măcar când vorbesc pe Facebook, să nu vorbească sau să bată la computere spate în spate. Sper să se întoarcă față în față și să se vadă. Știți ce zic? Și eu am pățit-o cu fiul meu. Avea 12-13 ani, a venit victorios că are o iubită în Australia, își luase o cameră web. I-am spus cum m-am priceput. «Măi, n-ai nimic, ai niște pixeli ». Auzisem și eu cuvântul ăsta”, a povestit Marcel Iureș.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 este difuzată de luni până joi de la 22:30 la 23:30 și va avea invitați speciali.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Ați făcut o scamatorie cam nepoliticoasă cu articolul anterior despre Marcel Iureș și tema familiei tradiționale. Până acum erau lăsate toate pe Republica în ordinea invers cronologică a apariției.
  • Like 1
  • @ Corina
   Marius check icon
   chiar, nu mai gasesc articolul... what ?!!?!?!?!
   • Like 0
  • @ Marius
   Corina check icon
   E regăsibil numai cu clic pe numele autoarei.
   • Like 0
 • Domnul Marcel Iures un stralucit ACTOR. In teatru se folosesc ca si recuzita "Mastile".
  L-as intreba daca va binevoi sa-mi raspunda sincer care ar fi tipologia omului pe care romanii sau mai bine zis romancele il poarta in suflet ca si exemplu de urmat ?
  • Like 0
 • check icon
  Bârfa, indiferent că e clasică sau electronică, are priză la prostime indiferent de studii, de aici şi succesul aşa ziselor site-uri de socializare.
  • Like 1


Îți recomandăm