Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Actorul Marcel Iureș, În fața ta, marți seara, la Digi24: Facebook seamănă cu ulița de altădată

Marcel Iureș

Marcel Iureș, care a fost marți seara invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, vede o asemănare între Facebook și ulița de altădată. 

„Fiecare gospodar își făcuse o bancă pe care stateau și discutau. Iarna mai puțin, dar vara stăteau. Acolo era toata viața intelectuală, făceau comparații, bârfe, care era bun, care era șmecher, se punea diagnosticul celor care treceau. Țin minte că erau oameni care treceau mai beți, mai cu ceva în mână și a trecut unul de vreo patru ori. Am uitat cum îi ziceau. «Mă, ăsta al cui e?» «E al lu' ăla de-a fugit la Timișoara.» «N-a fugit mă ăla. Nu avea bani să fugă. Mă, da' ăsta, a trecut de vreo patru ori. Ce mers are!?» « Merge ca prostul, nu a avut nimic în mână, nici coasă, nici lopată, nici târnăcop» . Mai era unul care părea beat, dar nu era beat. Ne-a spus o bătrână: «Ăsta își fumează biciul». Adică se droga. Biciul era din cânepă. (...) Uliței îi ziceau linie. «Hai să ieșim la linie» (...) Seamănă cu Facebook. Dar nu te vezi, nu au miros discuțiile”, a spus Marcel Iureș.

Actorul a recunoscut că nu este „călător” pe Facebook, dar și-a propus să intre „să văd cât de rece e apa”.

Despre tinerii din generația Facebook artistul speră ca „măcar când vorbesc pe Facebook, să nu vorbească sau să bată la computere spate în spate. Sper să se întoarcă față în față și să se vadă. Știți ce zic? Și eu am pățit-o cu fiul meu. Avea 12-13 ani, a venit victorios că are o iubită în Australia, își luase o cameră web. I-am spus cum m-am priceput. «Măi, n-ai nimic, ai niște pixeli ». Auzisem și eu cuvântul ăsta”, a povestit Marcel Iureș.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 este difuzată de luni până joi de la 22:30 la 23:30 și va avea invitați speciali.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Ați făcut o scamatorie cam nepoliticoasă cu articolul anterior despre Marcel Iureș și tema familiei tradiționale. Până acum erau lăsate toate pe Republica în ordinea invers cronologică a apariției.
    • Like 1
    • @ Corina
      Marius check icon
      chiar, nu mai gasesc articolul... what ?!!?!?!?!
      • Like 0
    • @ Marius
      Corina check icon
      E regăsibil numai cu clic pe numele autoarei.
      • Like 0
  • Domnul Marcel Iures un stralucit ACTOR. In teatru se folosesc ca si recuzita "Mastile".
    L-as intreba daca va binevoi sa-mi raspunda sincer care ar fi tipologia omului pe care romanii sau mai bine zis romancele il poarta in suflet ca si exemplu de urmat ?
    • Like 0
  • check icon
    Bârfa, indiferent că e clasică sau electronică, are priză la prostime indiferent de studii, de aici şi succesul aşa ziselor site-uri de socializare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult