Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Marele miting PSD pentru susținerea Vioricăi Dăncilă ar trebui să se numească exact cum scrie în această imagine postată pe site-ul Guvernului: „Atenție la cap!”

Viorica Dăncilă - atenție la cap

(Foto: gov.ro)

Ne aflăm astăzi, ca țară, într-o situație pe care cu greu ne-am fi putut-o imagina prin anii 90. Avem un conducător al guvernului României care, la fiecare luare de cuvânt, te face să plângi, să râzi, sau o combinație a celor două. Imaginea este una dezolantă. Încercând o abordare pozitivă, mă gândesc totuși că a crescut optimismul printre români.

Practic, după doamna Dăncilă, orice român, dar orice român, poate visa acum că poate ajunge cândva să conducă țara. Chiar dacă astăzi s-ar putea să nu se bucure de susținerea politică necesară, aparent singura condiție ce trebuie îndeplinită, sunt convins că orice român deține suficientă pregătire profesională și etică pentru ocuparea postului de prim-ministru.

Iată cele mai recente ziceri ale doamnei prim-ministru, doamnă care este surprinsă de faptul că este „jignită” consecvent, care nu înțelege motivul pentru care asta se întâmplă și care este convinsă că responsabilitatea ei primară este de a rămâne în fruntea guvernului orice s-ar întâmpla. „A fost o propunere a Comisiei Naţională de Prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm”. De fapt „propunerea” de a suspenda contribuțiile la Pilonul 2 de pensii este cea pe care doamna Dăncilă susține - în mod mincinos (timpul o va dovedi) - că nu o agreează, și nu comisia care ar fi făcut-o. 

Ulterior doamna Dăncilă avea să-i invite pe jurnaliști să facă ceea ce domnia sa numește „un exercițiu de imagine", pentru a-i putea înțelege situația în care se află, denunțând valul de ură și jigniri la care este supusă, neînțelegând că de fapt s-a expus singură atunci când a acceptat această pălărie prea mare pentru dumneai.

Iar acum, pentru copiii din învățământul primar, singurii care ar putea fi derutați de exprimarea doamnei Dăncilă, imagine și imaginație, deși au o construcție asemănătoare și ar putea fi strâns legate, au o semnificație total diferită. Astfel, o simplă imagine poate da frâu liber imaginației. La fel, folosindu-te de imaginație, poți creiona o imagine ireală.

Așa cum spuneam la început, situația actuală hilară și dramatică în același timp, este acceptată de actuala majoritate parlamentară și de către susținătorii PSD-ALDE (altfel am fi văzut reacții publice din partea acestora). Pentru susținerea unui prim-ministru care nu este în stare a se exprima în limba română se plănuiește organizarea unei manifestații.

În același timp, doamna Dăncilă este convinsă că are o responsabilitate primară față de români și față de România de a nu face un pas înapoi, de a rezista eroic hohotelor de râsu'-plânsu' pe care le provoacă zi de zi prin ignoranța de care dă dovadă și prin lipsa unui banal simț al ridicolului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Oricât aţi critica-o pe prim-ministreasă, recunoaşteţi că nu mulţi sunt capabili să emită acel graţios "he,he", cum a făcut distinsa doamnă la întâlnirea cu un oaspete străin.
  • Like 0
 • A vorbi de un mare miting la PSD, e ca și cum ai vorbi de o mare „sculă„ (scuzați-mă) la unul cu fizicul și vârsta lui...Vișinescu. E de râsul curcilor pentru că nu există așa ceva.
  • Like 1
 • Spre deosebire de inteligenta - recunoscuta ca avand limite, prostia poate fi infinita. Si, dupa cum am mai scris pe undeva pe aici, unii sunt intr-atat de prosti - incat nu pot si nu vor realiza niciodata cat de prosti sunt. De aici si lipsa unui elementar simt al ridicolului, de aici inadecvarea, de aici imposibilitatea de a intelege realitatea, de a analiza si decide si - nu in ultimul rand - de a se exprima.
  • Like 2
 • Să i se acorde titlul de maimuță eroină clasa I.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult