Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Marele vis al PSDragnea

Scopul fundamental urmărit de PSD prin manevra subversivă a grațierii și dezincriminării abuzului în serviciu și nepotismului nu mai poate fi deocamdată atins. Tot chichirezul era să fie adoptate pe sub masă, ca ordonanțe de urgență. Asta nu s-a putut din pricina președintelui Iohannis, care s-a dus peste guvernul pitulat în ședință, prinzându-i cu mâța-n mapă.

Apoi, decisiv, datorită zecilor de mii de oameni ieșiți spontan în frigul serilor, pentru că au înțeles repede și exact ce vor Dragnea, Tăriceanu și ai lor.

Și ce vor? 

O intoxicare de bază a opiniei publice folosită cu tenacitate de PSD și sateliții lui politico-mediatici în campania electorală și de vreun an încoace mai abitir, sună așa: „Poporul e terorizat de Noua Securitate”. Adicătelea, Justiția, pe mână cu Serviciile, și, mai nou, cu președintele Iohannis, arestează la greu oameni nevinovați. „Milioane de români sunt prigoniți ca în anii `50” chirăia portavocea PSD S. Ghiță ca un cocoș claponit. „Dacă azi îl iau pe Ponta, mâine pe Dragnea, poimâine pe Ghiță, să știi că răspoimâine urmezi tu, amărăștene!”.

Ideea este de a pune la un loc, ca victime ale Noii Securități, marea masă a simplilor cetățeni cu cele câteva mii de bogătani sau în curs de înavuțire, nomenclatura noii vechi puteri. Grațiind pe loc 2.500 de inși, Dragnea voia să injecteze în conștientul și subconștientul public ideea că Justiția, ca vârf de lance al „Binomului”, al „Sistemului”, a condamnat în mod premeditat niște bieți oameni fără vină, luați la grămadă.

Preluată, amplificată și repetată de televiziunile-trompă ale mamutului la putere, care aspiră căcatul și îl proiectează apoi în jet, urma să împlinească marele vis: distrugerea încrederii populației în Justiție, în DNA, în Parchete, în judecători.

O lege simplă a propagandei spune: Înainte de a-ți ataca adversarul, încearcă să-l discreditezi cât cuprinde. Pe urmă, în atmosfera astfel creată, treci la loviturile de forță, castrezi DNA, pui în fața judecătorilor legi cu care nu mai pot condamna infractorii de partid și de stat, scoți România din MCV, îl bagi în mă-sa de Bruxelles, adică faci un Romexit pe Justiție.

PSDragnea a crezut că a reușit să păcălească pe toată lumea cu șpăgile de la buget promise în campanie. Cei aproape 100.000 de cetățeni ieșiți în stradă i-au demonstrat că nu. Că poți să lupți pentru niște principii, fără să-ți bage nimeni nimic în buzunar, nici măcar cei 100, 30, 20 lei de om-câine-copil dăruiți lor de carcalacii canalului RTV. 

Alde Tăriceanu amenință cu războiul civil „dacă ne scoatem și noi oamenii”. Corect, că nescos nu iese nici dracu să-l apere pe ministrul Buimache, abandonat de Dragnea și Grindeanu, și legile lui pentru încurajarea fărădelegii. Probabil, Liby Călin se gândește la niște „oameni ai muncii” cu bâte, cum voia să adune Ceaușescu de la Pitești și Rm Vâlcea, ca să-i arunce împotriva manifestanților din Timișoara...

Guvernul și majoritatea PSD-ALDE sunt constituite în vederea sifonării de miliarde din banul public. Nu opoziția din Parlament, pricăjită și buboasă – o Justiție neîngenuncheată este singura care-i poate stresa în această activitate.

P.S.

În postările la textul subsemnatului „Atlas și Michelangelo” despre finala AO Federer-Nadal, cineva care semnează Cosmin A. Hârceagă dă o probă de stil GhițăTV afirmând repetat, fără să clipească, cum că supranumele Roiger cu care l-am botezat pe Roger Federer ar fi fost inventat de John McEnroe în actuala sa emisiune umorisitică tv, Comissioner of Tennis. Cei ce obișnuiesc să mă citească înainte să vorbească știu că porecla asta regală i-am compus-o lui Roger acum vreo 4 ani, când nici nu se pomenea de emisiunea lui McEnroe, și am folosit-o de atunci în nu mai știu câte articole. În plus, urmăresc show-ul lui McEnroe pe Eurosport și nici gând să se bage vreodată Big Mac în vreun astfel de franțuzism...

Și totuși, un cunoscător de tenis m-a întrebat ieri: „Ai luat numele ăsta, Roiger, de la McEnroe? Că așa scrie în Republica!...”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dragos Popovici
  8 minute

  KONIETZ FILMA !!!

  Veti fi toti de acord cu mine, ca bolsevicii pana astazi, au condus fara intrerupere tara asta ?! Bun.
  Iar pana in anii '90 discretionar? Bun.

  In timpul celor doua dictaturi bolsevice, sub Dej si Ceusescu, au confiscat averi, pamanturi, bunuri materiale.
  Au executat si exterminat in puscarii tot ce era real sau imaginar ca opozitie.
  Tara cu tot ce misca in ea sau legat de ea, era a lor !
  Dupa schimbarea de garnitura din '89, Si-au privatizat averea statului, adica exact ce acumulase Partidul Comunist dupa 1945 iar chestiunea asta dupa opinia lor, nu se numeste nici hotie, nici coruptie si din punct de vedere doctrinar, stabilitu-sa de la Moscova ca se cheama "privatizarea comunismului" cu unicul scop ca la capatul ei sa rezulte o noua clasa, o noua burghezie, o noua boierime funciara. Astfel s-a inchis cercul!

  Inlocuirea burgheziei nascuta din meritocratie si a boierimii nascuta din razboaie si eroism, cu exact slugile celor doua clase, grupate in Partidul Comunist.
  Ce-i atat de greu ?

  De ce ar renunta acum la toate aceste acumulari si privilegii , numai ca vor 100.000 de oameni stransi in pietele marilor orase ?

  Ei se regasesc grupati in toate partidele politice, cu exceptia URS-ului si nu vor renunta de dragul nimanui.
  Cat timp SUA monitorizau atent situatia din Romania, cat timp cele doua mari puteri vestice, Germania si Franta, cereau insistent stat de drept si respectarea legii, smecherii astia de aici s-au lasat tarati prin sectii de politie, prin tribunale, ba chiar cativa dusi la inchisoare, au permis institutiilor statului sa-si faca treaba, sa le faca dosare dar doar atat. De fatada si de ochii lumii !
  O uriasa piesa de teatru !

  Am avut pedepse mari si confiscari mari de avere?
  Eu stiu ca nu!

  Acum cand in America a venit habaucul asta, pe care nu il intereseaza nimic in politica externa, cand in Germania si Franta se apropie alegerile cu etrema dreapta " ante portas" , este limpede ca monitorizarea Romaniei a scazut pana la un minim istoric iar bolsevicii hotomani au inteles ca e timpul sa dea cartile pe fata.
  Sa traga cortina peste piesa de teatru si sa anuleze tot scenariul.

  Dragos Popovici - 1 februarie 2017
  • Like 0
 • Vi-l prezint pe Nicolas Valentin Vartan – un mot din Tara Motilor, renascut in Paris, consilier de imagine personala si publica.
  Nicolas Valentin Vartan, militeaza de 28 de ani pentru ameliorarea imaginii externe a Romaniei, se simte implicat si responsabil pentru tot ce se intampla in tara.

  Nicolas Valentin Vartan
  23 ianuarie la 04:35
  De ce PSD este un PARTID ILEGAL de guvernamant !
  Dragii mei,
  Vreau sa inchei aceasta zi istorica, cu o marturie pe care vi-o datorez !
  In ianuarie '90, La sala OLIMPIA din TIMISOARA, FDR ( Frontul Democrat Roman ) al carui membru fondator sunt si eu, a fost invitat la o adunare in care sa se discute aderarea la FSN.
  M-am opus categoric acestei manevre prin care FSN confisca revolutia si o inlocuia cu lovitura de stat !
  In zilele care au urmat, am organizat un transport de raniti la Viena ( printre care si subofiteri ai armatei romane, impuscati de proprii comandanti, pentru ca au refuzat sa execute ordinul de tragere in manifestanti ! ). Apoi am plecat la München , unde am realizat 2 emisiuni de cate 1 ora fiecare la Europa Libera in care explicam ca nu au existat teroristi si ca falsa teroare a fost organizata de FSN cu Iliescu si acolitii lui, pentru a-si legitima preluarea puterii .
  FSN este mostenirea doctrinei si ideologiei dictaturii comuniste.
  FSN este cel care transformandu-se in PSD, a pus in functie jaful Romaniei si transformarea statului intr-un stat mafiot condus de esalonul 2 al fostei Securitati !
  Judecati singuri, daca PSD poate fi un partid de guvernamant si un partid democratic !
  Cautati in arhive si gasiti momentul din 13 ianuarie 1990, cand in fata guvernului, catarat pe un tanc, Iliescu declara PCR scos in afara legii si il acuza de genocid impotriva poporului roman.
  A doua zi dimineata, a dat un comunicat si si-a retras declaratia, spunand ca a cedat sub presiune !
  Va multumesc tuturor celor care azi ati demonstrat ca va pasa si nu ati stat acasa !
  Presedintele Iohannis si Societatea civila reunita in jurul sau, sa ne ajute sa ne recuperam tara si demnitatea !

  Extras din Legea partidelor politice – 14/2003
  “Art. 45. (1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii: (…) b) cand scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicita ori contrara ordinii publice; c) cand realizarea scopului partidului politic este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; d) cand partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic ale acestuia."
  • Like 1
 • Fratilor, mergeti acasa la ascutit coasa, poate o fi nevoie
  • Like 1
 • Da ,asta a infuriat lumea!Aceste legi trebuiau trecute prin Parlament,candva,dar nu erau prioritare!Guvernul pare improvizat si manevrabil,tocmai asta nu e admis!Sigur,asta nu e o noutate,pe vremea lui Basescu ,lucrurile au stat la fel,intr-o forma mult exacerbata,asa este,dar s-a iesit in strada si atunci,pericolul era vizibil mai mare,am iesit pentru Rosia Montana,pentru Raed,sistemul sanitar ,,au venit tanchetele,imi amintesc perfect!Guvernul tehnocrat a fost o experienta ,totusi,care a dat impresia ca incearca ,cel putin,sa-si faca treaba cinstit!Justitia,DNA-ul,chiar daca aservite,au incercat sa functioneze,au reusit sa induca impresia opiniei publice ca persoane corupte si aparent intangibile pot cadea sub incidenta legii,mai ales in ceea ce priveste devalidarea banului public!Ca a fost la comanda politica sau nu,a creat precedent,si pe alocuri s-a intors impotriva celor ce au aservit-o!Poate la fel ca in "Uciderea din Catedrala",Beckett,inaltul prelat,ticalos ,tovaras de nelegiuiri al regelui,pus de acesta in fruntea Bisericii,isi ia rolul in serios,de prelat si slujitor al lui Dumnezeu,si se intoarce impotriva nelegiuitului rege,chiar daca plateste cu viata!As acorda o sansa Justitiei,sa incerce sa devina independenta,sa isi faca treaba!
  PSD-ul a creat brese prin greselile sale,iar ceilalti le-au adancit la maxim!Sfidatoare atitudinea si alui Dragnea de a arunca pastila si de a pleca din tara la o investire unde nu avea ce cauta,si a lui Iohannis de a pleca de Ziua Unirii!Sa nu se ajunga la razboi civil si la impresia unei tari neguvernabile,ca ne paste dezmembrarea si nu vom mai exista!
  • Like 1
 • România fierbe. Incitarea la ură a înnebunit rețelele de socializare. Se propun acțiuni radicale în stradă. Sunt convins că nici nu va mai conta cine are dreptate. Fiecare "o va lua în freză" pentru adevărul lui. Unii pentru că sunt revoltați că PSD-ul a făcut scăpați câteva sute de hoți, iar ceilalți pentru că sunt convinși că un sistem opresiv i-a tocat 12 ani, făcându-le dosare politice. Eu cred că nimeni nu poate câștiga această confruntare. Poate doar șacalii din jurul României. Să presupunem că guvernul va fi răsturnat de stradă. Ei și? Cu ce legitimitate va guverna opoziția ulterior? Pe urmă vor ieși PSD-iștii în stradă și vor răsturna noul guvern. De ce credeți că dacă, deocamdată, adversarii PSD domină strada, situația nu s-ar putea schimba radical? Repet, violența nu e o soluție. Dar cum să se ajungă la masa negocierilor, când chiar președintele subminează unica variantă rațională? De aceea cred că președintele trebuie suspendat imediat, iar SRI trebuie să își dovedească inteligența și mai ales patriotismul, și să negocieze serios cu PSD-ul o soluție de compromis. Pentru că, dacă tot a făcut jocurile politice în ultimii ani, ar fi culmea ca SRI să se declare fată mare tocmai acum!
  • Like 0
 • check icon
  Este 1 februarie, ora 11:40, iar Republica în continuare întârzie să facă publice părerile cuiva în legătură cu tâlhăria grindeanului în miez de noapte!
  Până acum, îmi pare cel puțin ciudat comportamentul ziariștilor în legătură cu această problemă, probabil ca dacă era vorba despre generația B sau vreo reclamă mascată, apărea ceva!
  Și nu pot să nu fac legătura cu numărul mare de postaci apăruți în ultima vreme, postaci cu scrieri diluviene și pe care-i bănuiesc de dispariție cât de curând!
  • Like 1
 • Cri check icon
  Este indubitabil ca actualul guvern, avand drept sprijin o majoritate consistenta in Parlament, ar fi trebuit sa aleaga discutarea acestor legi in forul legislativ suprem al tarii.
  De asemeni sunt convins ca PSD putea sa numeasca la conducerea Ministerului Justitiei o persoana care sa fie inzestrata cu inteligenta si cu capacitatea de a comunica. Dl. Florin Iordache nu pare sa aiba calitatile intelectuale si profesionale necesare pentru a conduce acest minister; domnia sa este un fel de Doamna Pruna pe invers.
  Cu aproximativ o jumatate de an in urma, cand d-na Pruna a modificat Codurile Penale tot prin ordonanta de urganta si fara a discuta cu nimeni, protestatarii de astazi au tacut cu gratie, in frunte cu Presedintele. Se poate deduce ca aceste initiative guvernamentale au fost bune cand le-au facut ""tehnocratii", insa au devenit "rele" acum, cand PSD-ALDE procedeaza la fel.
  Faptul ca insasi CCR a declarat ca zeci de articole ale CP sunt neconstitutionale este desigur irelevant pentru criticii PSD-ALDE.
  Dl. CTP afirma ritos ca PSD-ALDE ar urmari "distrugerea încrederii populației în Justiție, în DNA, în Parchete, în judecători." Deci, in viziunea reputatului jurnalist, nu nenumaratele condamnari la CEDO, nu absenta legii raspunderii magistratilor, nu chefurile, chermezele si vacantele petrecute de Kovesi si Coldea cu un mafiot politico-economic precum Ghita au erodat increderea cetatenilor in Justitie, ci urzelile ticaloase ale PSD-ALDE.
  Dl. CTP mai afirma, la fel de ritos, ca "Alde Tăriceanu amenință cu războiul civil"; insa cine a ascultat declaratiile lui Tariceanu, stie ca seful Senatului a spus cu totul altceva, astfel ca asa-zisa amenintare cu razboiul civil exista doar in imaginatia infierbantata a domnului CTP.
  Dl. CTP este un om inteligent si informat, ca atare sunt convins ca domnia sa stie perfect ca :
  1. Legea amnistiei si gratierii exista in legislatia tuturor natiunilor civilizate;
  2. Codul Penal este de esenta stalinista, acordand practic puteri nelimitate fortei represive a Statului;
  3. Institutiile represive din Romania au devenit adevaratii stapani ai Romaniei, influentand atat mecanismele economice cat si cele politice ale societatii romanesti, calcand adesea cu cizmele lor "legale" drepturile si libertatile cetatenilor.
  4. Dl. CTP stie foarte bine si ca legile respective si Codul Penal sunt doar pretextul folosit de Presedintele Johannis pentru a incerca sa anuleze rezultatul votului popular; daca nu erau legile respective si codul penal, Dl. Johannis ar fi gasit alt pretext in a sa "Mein Kampf" contra PSD si pentru a-si satisface dorinta patologica de acaparare deplina a puterii, pe modelul idolului sau, Basescu.
  Dl. CTP cunoste foarte bine aceste lucruri.
  Insa atat domnia sa, cat si Dl. Johannis cu aliatii sai politici si din strada, au tacut ca lasii in vremea cand guvernul PDL-Basescu inchidea spitale ( si au murit oameni din aceasta cauza), amputa fara scrupule veniturile cetatenilor, iar metresa lui Basescu era promaovata ministru, cu un buget urias, si risipea banii publici construind parcuri la tara, terenuri de fotbal in panta si sali de sport in localitati unde nu mai existau oameni tineri.
  Toti acesti critici vigurosi ai PSD-ALDE au tacut la vremea cand Basescu isi imbogatea familia si acolitii cu milioane de euro furate din buzunarele cetatenilor. Criticii si protestatarii de azi au tacut si cand, la vedere, sub ochii lor, Basescu "inzestra" institutiile de forta ale statului cu o putere pe care o intalnim doar in tarile nedemocratice.
  Azi este usor si cu risc zero pentru oricine ca sa critice PSD-ALDE: cei din actuala putere, neavand controlul fortelor represive ale Statului, nu pot reprima nicio critica si nu pot inscena niciun proces adversarilor politici, asa cum facea pana nu demult Basescu.
  O dovada concludenta o constituie si faptul ca manifestantii neautorizati au putut si pot in continuare sa colinde Bucurestiul nederanjati de Jandarmerie; aceeasi Jandarmerie insa , pe vremea Basescului, a ciomagit multe meetinguri legale si autorizate.
  Daca Johannis va reusi pana la urma sa acapareze, precum Basescu, toata puterea in Stat, va trebui sa multumeasca si d-lui CTP.
  Unde or fi fost Johannis, Raluca Turcan, Nicusor Dan si ceilalti politicieni care compun astazi PNL si USR, si unde or fi fost ziaristii, ( cu CTP cu tot ), sau zecile de mii de tineri frumosi si liberi si degraba iesitori la proteste, la vremea cand regimul Basescu comitea ticalosie dupa ticalosie ?
  Toti acesti oameni care au tacut pe vremea Basescului, astazi si-au regasit curajul civic si protesteaza viguros, uneori justificat, alteori nu, insa fara nicio opreliste, contra PSD-ALDE. Care PSD-ALDE au doar o luna de guvernare.
  PSD-ALDE au intr-adevar ""painea"", dar nu si "biciul"; "biciul" l-a fost preluat Johannis, de la Basescu.

  • Like 0
 • Marius check icon
  Ce nu inteleg oamenii este ca revolutia a inceput deja, si aici vreau sa explic:
  schimbarea de paradigma s-a produs deja, adica toata europa ne vede cu alti ochi si nu cu ochi buni, de aici inainte ramane sa ducem noi mai departe revolutia. Daca negam ca nu a inceput revolutia, atunci vom sfarsi prin a fi paria europei iar faptul ca oricine in strainatate o sa strige dupa noi "tiganul" o sa fie o mandrie, pentru ca daca o sa ne zica "romanul" atunci o sa fie mult mai rau. Un cetatean simplu din Europa crede, pe buna dreptate, ca Romania e o tara bananiera. Revolutia a inceput fratilor!!! There is no way back, only forward! Daca intelegem asta, si vom fii eroi atunci ne vom spala numele de "român" altfel vom sfarși într-o rușine cruntă pe care nu știu când o sa fie spălată, eu zic că acum e momentul cel mai bun!
  • Like 1
 • Excelent spus PSDragnea și Liby Călin!
  • Like 1
 • Ludovic Orban a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie... Un atac la DNA?... Ludovic Orban avea şanse să ajungă primar al Capitalei. Un procuror DNA a schimbat istoria. Este bine, domnule Popescu?
  • Like 2
  • @ Constantin
   Deci am avut dreptate cu privire la ordonanţa de modificare a Codului penal.
   • Like 1
  • @ Constantin
   procurorul avea probabil ura pe Orban mai dinainte sa primeasca ordinul sa-i faca dosar - cine a dat ordinul, ala este ... !
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult