Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Referendum: România sau Românica?

Spuneam, după băița de mulțime în geacă roșie a dlui Iohannis, că președintele are la dispoziție alte mijloace decât a se transforma în scop electoral în protestatar de stradă pentru câteva minute.

Iată că acum, președintele Iohannis folosește unul dintre ele, referendumul. Este corect ce face, atâta vreme cât Guvernul PSD-ALDE, în ciuda respingerii ordonanțelor-elefant de către CSM, Parchetul General, ÎCCJ sau DNA, și de către cetățeni prin manifestațiile din ultimele zile, dorește, prin vocea ministrului Justiției, să le impună în forță.

Referendumul anunțat de președintele Iohannis înseamnă mai mult decât pro sau contra legii grațierii și înmuierii Codului Penal. E vorba, de fapt, de a alege românii în ce țară vor să trăiască: 

1. În țara România, unde Justiția chiar funcționează, unde nimeni nu e mai presus de lege, iar cei care o calcă își primesc pedeapsa, indiferent de rangul și banii lor.

2. În țara Românica, unde funcționează cârdășia consfințită prin lege între infractorii de nivel înalt și simplii cetățeni, unde primii sunt corupți și hoți, înșală și fură cu sutele de milioane de euro și scapă prea puțin pedepsiți sau deloc, iar cei din urmă primesc mită de la buget și îi votează, la schimb, pe primii.

Cei care n-au catadicsit să-și exercite dreptul la vot în alegerile din decembrie s-au trezit în ianuarie în țara Românica – unii dintre ei au ieșit acum să protesteze în frig, adică, potrivit dlui Dragnea, să facă o mineriadă și să dea o lovitură de stat, organizați de SRI.

Poate că dușul ăsta înghețat îi va hotărî să meargă să voteze la Referendumul pentru România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult