Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Maria Grapini vorbește aceeași limbă cu ministrul Justiției: „M-aș bucura să înțelegem cât mai mulți ce-a spus ministrul Toader”

Maria Grapini - Inquam

(Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

Europarlamentarul Maria Grapini spune că s-ar bucura „să înțelegem cât mai mulți ce a spus ministrul Toader - să ne păstrăm demnitatea și dreptul de legiferare la nivel național".

„M-aș bucura să înțelegem cât mai mulți ce-a spus ministrul Toader: să ne păstram demnitatea și dreptul de legiferare la nivel național. Recomandările GRECO nu sunt obligatorii, legiferare se face în context național. UE este o uniune de state independente, suverane și cu Constituții proprii", a scris pe Facebook europarlamentarul Maria Grapini.

Grapini adaugă că „statul de drept înseamnă statul în care legile sunt votate în Parlament și avizate de Curtea Constituțională".

Moțiunea simplă depusă de opoziție nu a mai fost votată miercuri, deoarece PSD a refuzat să mai vină la vot ca să-și susțină ministrul. Liviu Dragnea a precizat că o decizie în privința lui Tudorel Toader ar urma să fie luată vineri sau luni. „Lucrurile trebuie tranșate și limpezite într-un fel sau altul, pentru că au fost declarații contradictorii sau neclare și din partea dlui ministru Toader și din partea unor colegi de-ai noștri”, a adăugat liderul PSD.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vă imaginați un dialog intre Ciambă , Daea , veorica și Grapini ?! #hehe tare mi-ar place să văd așa ceva ...
  • Like 1
  • @ Razvan Valentin Vasioiu
   ....alaturi de pascu...norica...bostinaru...diaconu...weber...!?!?...A TUNAT. ȘI I-A ADUNAT.....
   • Like 0


Îți recomandăm

Cu 3 ani în urmă am devenit mamă de adolescentă

Încă de la început pe traseul nostru spre a o aduce acasă la noi, ne-am lovit de chichițe birocratice. Adopția nu era posibilă de fapt, din motive pe care aleg să nu le expun, așa că am fost îndrumați spre varianta cea mai apropiată ei, plasamentul familial.

Citește mai mult