Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Situația stranie a lui Tudorel Toader. De ce o parte dintre parlamentarii PSD au ajuns să nu-l mai susțină: „Are o agendă proprie”

Tudorel Toader - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Contestat din toate părțile (de magistrați, de opoziție, de Bruxelles, de UDMR, dar și de reprezentanți ai PSD), ministrul Justiției Tudorel Toader rămâne în funcție: moțiunea simplă depusă de opoziție nu s-a mai votat astăzi, deoarece PSD a refuzat să mai vină la vot ca să-și susțină ministrul. În aceste condiții, probabil moțiunea se amână pentru săptămâna viitoare.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat că lui Tudorel Toader parlamentarii social democrați îi reproșează că „are o agendă proprie”: „A dat ordonanțe pe care nu le-a discutat cu magistrații. Nu a dat ordonanța pe Coduri. Nu a dat ordonanța pentru revizuirea sentințelor. Își face o agendă proprie”. 

Potrivit lui Rădulescu, Tudorel Toader pune partidul într-o lumină proastă.

Moţiunea simplă „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR, trebuia să fie votată, miercuri la prânz, de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD Florin Iordache îl criticase marți pe ministrul Justiţiei, cerându-i să spună când dă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale şi pentru revizuirea sentinţelor date de completurile de 5 judecători şi a precizat că, în PSD, atunci când ai greşit „demisionezi sau eşti remaniat”. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că deputaţii UDMR nu îl vor susţine pe Tudorel Toader la votul moţiunii simple. ALDE anunţase că nu va participa la vot.

Moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi și nu demit automat miniștrii.

Citiți și:

Liviu Dragnea: Lucrurile trebuie tranșate și limpezite. Au fost declarații contradictorii sau neclare și din partea dlui ministru Toader

„Există o stare de nemulțumire, pe care nu avem de gând să o ascundem, în rândul parlamentarilor și nu numai, care trebuie lămurită săptămâna viitoare, într-un fel sau altul”, a spus miercuri jurnaliștilor președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat de reporteri dacă personal îl susține pe ministrul Toader.

„Ați văzut în spațiul public, sunt mai mulți colegi care le-au spus, dl Iordache, alți colegi care au fost la emisiuni, deci le știți”, a spus Liviu Dragnea atunci când a fost întrebat insistent ce i se reproșează lui Tudorel Toader.

O decizie în privința lui Toader ar urma să fie luată vineri sau luni.

„Așa am convenit cu dl Tăriceanu, să discutăm și cu dna Dăncilă ori vineri ori luni, și sigur, și o discuție la care să participe și dl Toader. După care o să avem noi o discuție cu grupurile parlamentare. Lucrurile trebuie tranșate și limpezite într-un fel sau altul, pentru că au fost declarații contradictorii sau neclare și din partea dlui ministru Toader și din partea unor colegi de-ai noștri”, a adăugat liderul PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Evenimentul pozitiv este ca sobolanii au inceput sa se muste intre ei . Daca mai era nevoie de o dovada despre "spiritul" aceste guvernari . Santaj , mita si abuz in serviciu in forme continuate. Scopul : propasirea financiara si politica a membrilor PSD/ALDE si a clientelei aferente.
  Sa-i numim pe astia grup mafiot , nu este corect fata de mafioti. Si aia au un anumit cod al onoarei. La astia singurul cod este cine are bita mai mare si obrazul mai gros.
  Reteta merge foarte bine in Romania, pentru ca romanii sunt un popor de slugi , deh... la portile orientului unde pupatul condurului tinea loc de profesie.
  • Like 2
 • Dan Dinu Dan Dinu check icon
  Tudorel se află în situaţia unei prostituate de lux pe care un grup de interlopi au angajat-o la o prestaţie "cu de toate" şi care în timpul prestaţiei încearcă să le impună interlopilor norme şi limite de decenţă. "Sunt o doamnă titrată" - le zice Tudorel Toader, asta şi asta nu pot să fac. "Taci şi înghite" - mârâie Codrin Ştefănescu.
  • Like 1
  • @ Dan Dinu
   Dan Dinu Dan Dinu check icon
   "un grup de interlopi a angajat-o" - asta ca prestaţia ministrului să fie corectă gramatical :))
   • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult