Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Marian Oprișan: Prezidențiabilul trebuie stabilit de congresul PSD, orice altă abordare ar face mult rău partidului

 Marian Oprisan - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto: George Călin/Iquam Photos

Liviu Dragnea a spus că va anunța duminică seară dacă va candida la prezidențiale, însă vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat pentru Europa Liberă că doar Congresul decide candidatul la președinție, iar orice altă abordare „ar putea face mult rău partidului”.

„Există legea fundamentală a partidului, Statutul. Orice membru are dreptul de a alege și de a fi ales. Discuția despre candidatul partidului la prezidențiale trebuie făcută în Comitetul Executiv și apoi în Congresul PSD. Orice altă abordare în afara acestui cadru ar putea să facă mult rău PSD. Acest lucru trebuie făcut din respect pentru sutele de mii de membri ai partidului nostru, din respect pentru munca lor”, a susținut Marian Oprișan în declarația pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, nu a existat o discuție în CEx despre desemnarea vreunui candidat. „Eu nu am vorbit cu președintele partidului, am auzit la dumneavoastră, din mass media, despre intenția președintelui de a candida la prezidențiale. Nu a existat în Comitetul Executiv o discuție despre desemnarea candidatului la prezidențiale. Nu se poate anunța un candidat acum, Congresul va decide. PSD și ALDE trebuie să aibă un singur candidat la prezidențiale, astfel încât să ne consolidăm guvernarea din 2020 la locale și parlamentare”, a afirmat Marian Oprișan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am senzația că declarația de mai sus este măsluită, tot de Dragnea. Praf în ochi astfel ca mass-media să abordeze cât mai multe subiecte cu PSD, buricul pământului. Din articol, rezultă cât de corecte sunt conducerile PSD-ALDE :-)
  • Like 0
 • Miroase a sânge și hienele roiesc în jurul stârvului
  • Like 3
  • @ Rareș Mocanu
   Ca întotdeauna în acest partid ticălos. Dragnea chiar merită să fie "sfâșiat". A dat lovitura de grație acestei monstruozități numită psd. Valabil și pentru jigodia de tariceanu.
   • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Pentru mine Dragnea este un fel de anti-erou. Prin cât e de jegos, mișel și antipatic a reușit să trezească țara din adormire. Cu d-alde Ponta bălteam în tranziție încă 10 ani, așa ne-a forțat mustăciosu să ne reformăm sau să murim
   • Like 1
  • @ Rareș Mocanu
   Dragnea este reprezentarea cea mai reușită a lui Dinu Păturică, personajul lui Nicolae FIlimon din "Ciocoii vechi și noi". Tipul țăranului ticălos, un pic inteligent, cât să știe să-și urmărească propriile interese, hoț, trădător, cel care, profitând de lenea și lipsa stăpânului, naiv, să-l sărăcească, furandu-l fără scrupule, până la ruinarea aceluia. Acest ciocoi roșu a plecat de jos ca să ajungă cât mai sus posibil. I-a mers de minune. S-a înconjurat de hoți, a căror interese le-a aparat fiind aceleași cu ale lui și și-a " promovat" în funcții cheie in stat, niște proști, în adevăratul înțeles, care, in imbecilitatea lor l-au servit și încă il mai servesc. Cum a cârtit unul cum l-a dat jos, mascat de funcții bine remunerate de la buget. Nu este erou, este un gunoi, un maimuțoi care îi imită pe alții mult mai jmecheri decât el. Încă o rușine a neamului ăsta blestemat să aibă parte de conducători ticăloși, trădători și vânzători de neam. Așa că mare atenție pe cine votați! Să nu mai acceadă la putere tot ăștia care au fost in ultimii 80 de ani și care se perpetuează sub denumiri pompoase și înșelătoare. Nu vreau să fac campanie cuiva, dar eu, e o părere personală, am încredere in ciolos și echipa lui, care in decurs de doar un an, au încercat/început să facă ceva. Și in usr. Sunt capabili. De aceea sunt urâți și denigrați de eternii borfași lacomi și lași.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult