Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Marian Oprișan: Prezidențiabilul trebuie stabilit de congresul PSD, orice altă abordare ar face mult rău partidului

 Marian Oprisan - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto: George Călin/Iquam Photos

Liviu Dragnea a spus că va anunța duminică seară dacă va candida la prezidențiale, însă vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat pentru Europa Liberă că doar Congresul decide candidatul la președinție, iar orice altă abordare „ar putea face mult rău partidului”.

„Există legea fundamentală a partidului, Statutul. Orice membru are dreptul de a alege și de a fi ales. Discuția despre candidatul partidului la prezidențiale trebuie făcută în Comitetul Executiv și apoi în Congresul PSD. Orice altă abordare în afara acestui cadru ar putea să facă mult rău PSD. Acest lucru trebuie făcut din respect pentru sutele de mii de membri ai partidului nostru, din respect pentru munca lor”, a susținut Marian Oprișan în declarația pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, nu a existat o discuție în CEx despre desemnarea vreunui candidat. „Eu nu am vorbit cu președintele partidului, am auzit la dumneavoastră, din mass media, despre intenția președintelui de a candida la prezidențiale. Nu a existat în Comitetul Executiv o discuție despre desemnarea candidatului la prezidențiale. Nu se poate anunța un candidat acum, Congresul va decide. PSD și ALDE trebuie să aibă un singur candidat la prezidențiale, astfel încât să ne consolidăm guvernarea din 2020 la locale și parlamentare”, a afirmat Marian Oprișan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am senzația că declarația de mai sus este măsluită, tot de Dragnea. Praf în ochi astfel ca mass-media să abordeze cât mai multe subiecte cu PSD, buricul pământului. Din articol, rezultă cât de corecte sunt conducerile PSD-ALDE :-)
  • Like 0
 • Miroase a sânge și hienele roiesc în jurul stârvului
  • Like 3
  • @ Rareș Mocanu
   Ca întotdeauna în acest partid ticălos. Dragnea chiar merită să fie "sfâșiat". A dat lovitura de grație acestei monstruozități numită psd. Valabil și pentru jigodia de tariceanu.
   • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Pentru mine Dragnea este un fel de anti-erou. Prin cât e de jegos, mișel și antipatic a reușit să trezească țara din adormire. Cu d-alde Ponta bălteam în tranziție încă 10 ani, așa ne-a forțat mustăciosu să ne reformăm sau să murim
   • Like 1
  • @ Rareș Mocanu
   Dragnea este reprezentarea cea mai reușită a lui Dinu Păturică, personajul lui Nicolae FIlimon din "Ciocoii vechi și noi". Tipul țăranului ticălos, un pic inteligent, cât să știe să-și urmărească propriile interese, hoț, trădător, cel care, profitând de lenea și lipsa stăpânului, naiv, să-l sărăcească, furandu-l fără scrupule, până la ruinarea aceluia. Acest ciocoi roșu a plecat de jos ca să ajungă cât mai sus posibil. I-a mers de minune. S-a înconjurat de hoți, a căror interese le-a aparat fiind aceleași cu ale lui și și-a " promovat" în funcții cheie in stat, niște proști, în adevăratul înțeles, care, in imbecilitatea lor l-au servit și încă il mai servesc. Cum a cârtit unul cum l-a dat jos, mascat de funcții bine remunerate de la buget. Nu este erou, este un gunoi, un maimuțoi care îi imită pe alții mult mai jmecheri decât el. Încă o rușine a neamului ăsta blestemat să aibă parte de conducători ticăloși, trădători și vânzători de neam. Așa că mare atenție pe cine votați! Să nu mai acceadă la putere tot ăștia care au fost in ultimii 80 de ani și care se perpetuează sub denumiri pompoase și înșelătoare. Nu vreau să fac campanie cuiva, dar eu, e o părere personală, am încredere in ciolos și echipa lui, care in decurs de doar un an, au încercat/început să facă ceva. Și in usr. Sunt capabili. De aceea sunt urâți și denigrați de eternii borfași lacomi și lași.
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult