Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Martor ocular, la Digi24, despre ieșirea la restaurant a lui Marcel Ciolacu: „Au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini”

Marcel Ciolacu la restaurant

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost fotografiat, alături de fostul premier Mihai Tudose, în timp ce se afla la un restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău. Din imagini se poate vedea că acesta încalcă normele referitoare la numărul maxim de persoane și distanțarea fizică, la masă fiind 10 oameni. 

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că în județul Buzău restaurantele funcționează după scenariul verde, iar el și cei aflați la masă au încălcat regulile pentru o scurtă perioadă.

„În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a afirmat Ciolacu.

Un martor ocular, prezent în acel moment pe terasa restaurantului a declarat însă pentru Digi24 că nu a fost vorba doar despre câteva minute în care regulile au fost încălcate.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înăuntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțiti ostilizați”, a declarat martorul ocular, care și-a păstrat anonimatul.

Marcel Ciolacu a criticat faptul că purtătorul de cuvânt al Poliției Române a dat o declarație de presă pe acest subiect. „Poliția Română Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!

Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane”, a scris șeful PSD pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tipic pentru psd. Incearca sa abata atentia asupra altora. E clar ca incalca cu buna stiinta orice reguli. Doar se mai cred inca "stapani". Mai mult nu trebuie pierdut timpul cu aceste scursori ordinare. Vor vedea la vot. Sigur, vor tergiversa cat vor putea, precum naparca de firea, dar pana la urma vor pierde majoritatea parlamentara. Si asta e cel mai important. Iar satelitii alde-pro.ro si care avortoni or mai fi, e de dorit sa nu indeplineasca pragul si sa ramana in afara parlamentului. Sunt cu totii, fara nicio deosebire niste hoti ticalosi.
  • Like 0
 • Am vazut poza cu Ciolacu Marcel si nu sunt de acord sa fie amendat.Nu purta masca pt.ca se pregatea sa infulece CIOLANU MARICEL. Doar e la restaurant nu pe strada.
  • Like 1
  • @ Stefan Grozav
   maripos check icon
   Amenda n-au primit-o pentru ca nu aveau masca! Au primit-o pentru ca erau mai mult de 6 persoane la o masa!
   • Like 1
 • Nici pandemia asta nu va fi în măsură să ne lămurească relativ la proporţia dintre prostie şi hoţie specifică politrucului carpatin. Tot ce ştim e că, împreună, cele două "calităţi" rotunjesc binişor peste 98% din sistemul de valori ale acestei specii cu adâncă deviaţie de sept.
  • Like 0
 • Nici pandemia asta nu va fi în măsură să ne lămurească relativ la proporţia dintre prostie şi hoţie specifică politrucului carpatin. Tot ce ştim e că, împreună, cele două "calităţi" rotunjesc binişor peste 98% din sistemul de valori ale acestei specii cu adâncă deviaţie de sept.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult