Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Martor ocular, la Digi24, despre ieșirea la restaurant a lui Marcel Ciolacu: „Au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini”

Marcel Ciolacu la restaurant

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost fotografiat, alături de fostul premier Mihai Tudose, în timp ce se afla la un restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău. Din imagini se poate vedea că acesta încalcă normele referitoare la numărul maxim de persoane și distanțarea fizică, la masă fiind 10 oameni. 

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că în județul Buzău restaurantele funcționează după scenariul verde, iar el și cei aflați la masă au încălcat regulile pentru o scurtă perioadă.

„În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a afirmat Ciolacu.

Un martor ocular, prezent în acel moment pe terasa restaurantului a declarat însă pentru Digi24 că nu a fost vorba doar despre câteva minute în care regulile au fost încălcate.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înăuntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțiti ostilizați”, a declarat martorul ocular, care și-a păstrat anonimatul.

Marcel Ciolacu a criticat faptul că purtătorul de cuvânt al Poliției Române a dat o declarație de presă pe acest subiect. „Poliția Română Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!

Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane”, a scris șeful PSD pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tipic pentru psd. Incearca sa abata atentia asupra altora. E clar ca incalca cu buna stiinta orice reguli. Doar se mai cred inca "stapani". Mai mult nu trebuie pierdut timpul cu aceste scursori ordinare. Vor vedea la vot. Sigur, vor tergiversa cat vor putea, precum naparca de firea, dar pana la urma vor pierde majoritatea parlamentara. Si asta e cel mai important. Iar satelitii alde-pro.ro si care avortoni or mai fi, e de dorit sa nu indeplineasca pragul si sa ramana in afara parlamentului. Sunt cu totii, fara nicio deosebire niste hoti ticalosi.
  • Like 0
 • Am vazut poza cu Ciolacu Marcel si nu sunt de acord sa fie amendat.Nu purta masca pt.ca se pregatea sa infulece CIOLANU MARICEL. Doar e la restaurant nu pe strada.
  • Like 1
  • @ Stefan Grozav
   maripos check icon
   Amenda n-au primit-o pentru ca nu aveau masca! Au primit-o pentru ca erau mai mult de 6 persoane la o masa!
   • Like 1
 • Nici pandemia asta nu va fi în măsură să ne lămurească relativ la proporţia dintre prostie şi hoţie specifică politrucului carpatin. Tot ce ştim e că, împreună, cele două "calităţi" rotunjesc binişor peste 98% din sistemul de valori ale acestei specii cu adâncă deviaţie de sept.
  • Like 0
 • Nici pandemia asta nu va fi în măsură să ne lămurească relativ la proporţia dintre prostie şi hoţie specifică politrucului carpatin. Tot ce ştim e că, împreună, cele două "calităţi" rotunjesc binişor peste 98% din sistemul de valori ale acestei specii cu adâncă deviaţie de sept.
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult