Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Mausoleul lui Iohannis

Klaus Iohannis - oct 2024

Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Toată presa vuiește că președintele „nostru” - numai al nostru nu a fost, el având grijă doar de sine - i-a întors spatele lui Viktor Orban la Budapesta, pentru a-și aranja costumul. Dar nu aceasta e știrea cea mai importantă în viziunea mea, ci alta. Faraonul s-a dus și de data aceasta cu avion privat, deși Budapesta e la o aruncătură de băț de noi. A plecat din Sibiu, că pentru el e o nimica toată să cheme avionul privat în fața casei, cum cheamă un om de rând taxiul. Ca să aducă avionul, de unde a fost închiriat, până la Sibiu, a costat mai mult decât cursa Sibiu-Budapesta, dar ce îi pasă lui de bani!? E de zece ani călare pe bugetul țării. Și-a permis tot. Și i-au permis tot.

O cursă de linie România-Budapesta costă un pic mai mult de o sută de euro. Toți președinții și politicienii Europei prezenți la Summitul Comunității Politice Europene au venit cu astfel de curse. Singurul cu avion privat e al nostru, Moloh al nostru.

Cu cât e criticat și disprețuit mai mult pentru aroganță, nepăsare, cheltuieli astronomice, cu atât continuă mai abitir pe același drum. Cred că atunci când va pleca din funcție, va avea pretenția arogantă să fie trimis acasă cu avion privat.

Cât despre Viktor Orban, să nu fie supărat că președintele i-a întors spatele câteva clipe. Poporului român, cel care l-a votat și și-a pus în el infinita speranță, i-a întors spatele zece ani... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dumitru check icon
    Sunt "leat" cu primul ghinion/tăcut al țării (votant al acestuia doar în 2014),motiv pentru care îmi permit să zic: ieși/pleacă afară....din" mausoleul"nemeritat.
    • Like 0
  • Francisc check icon
    Ce-aveți cu Iohannis și „mausoleul” său, doamnă Aldea? Să zicem mulțam că următorul pas al celui despre care discutăm e înspre vila sponzorizată de RAPPS.

    Un pas mic pentru un individ de talia lui Iohannis, dar uriaș pentru omenire...
    • Like 1
    • @ Francisc
      Mhai Nai check icon
      Poate unii isi doresc sa-l vada facand pasi spre Belu.... Poate.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult