Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mergea a câștigat argintul pentru România

Nu pot să dorm, deși e 4 dimineața. Cred că nu sunt singurul.

Într-un timp paralel al Pământului Olimpiadelor, acest meci a fost câștigat de Horia și Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganță, lovitura decisivă, n-a făcut duble greșeli forțând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greșit neforțat de 3 ori la rând, după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci...

În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit... 

Formula spaniolă a fost simplă: Nadal în spate, prâsnelul Lopez la fileu. Așa cum avertizam, pentru uzul pafariștilor optimiști, Nadal este aproape la fel de periculos la dublu ca la simplu. Servește în exterior, cu stânga lui teribilă, cât se poate de incomod pentru primitor. Schimburile în cros cu el sunt un chin: nu greșește, trimite mingea constant în unghi cu o accelerație și un spin înfiorătoare, făcând extrem de dificilă orice intervenție. Horia și Florin, știind că vor ajunge să greșească, erau nevoiți să schimbe direcția în lung de linie, unde Lopez înțepa voleuri imparabile.

În plus, Nadal și Lopez au lobat des și foarte bine, dându-i ocazia lui Mergea să greșească repetat smeciul. Nadal a mai recuperat în stilul său caracteristic niște mingi ca și pierdute și așa s-a scris istoria...

Meciul a fost atât de lung și palpitant datorită maturității profesioniste și eforturilor lui Horia Tecău până la tăierea respirației. 

Oricum însă, performanța lui Tecău și Mergea este istorică. Unui stat care nu i-a ajutat cu aproape nimic, ei i-au dăruit o medalie olimpică de argint, una dintre puținele medalii la această ediție.

Și poate că asta îi va hotărî să facă de-acum înainte, nu numai în cupa Davis, un dublu româno-român... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult