Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Mergea a câștigat argintul pentru România

Nu pot să dorm, deși e 4 dimineața. Cred că nu sunt singurul.

Într-un timp paralel al Pământului Olimpiadelor, acest meci a fost câștigat de Horia și Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganță, lovitura decisivă, n-a făcut duble greșeli forțând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greșit neforțat de 3 ori la rând, după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci...

În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit... 

Formula spaniolă a fost simplă: Nadal în spate, prâsnelul Lopez la fileu. Așa cum avertizam, pentru uzul pafariștilor optimiști, Nadal este aproape la fel de periculos la dublu ca la simplu. Servește în exterior, cu stânga lui teribilă, cât se poate de incomod pentru primitor. Schimburile în cros cu el sunt un chin: nu greșește, trimite mingea constant în unghi cu o accelerație și un spin înfiorătoare, făcând extrem de dificilă orice intervenție. Horia și Florin, știind că vor ajunge să greșească, erau nevoiți să schimbe direcția în lung de linie, unde Lopez înțepa voleuri imparabile.

În plus, Nadal și Lopez au lobat des și foarte bine, dându-i ocazia lui Mergea să greșească repetat smeciul. Nadal a mai recuperat în stilul său caracteristic niște mingi ca și pierdute și așa s-a scris istoria...

Meciul a fost atât de lung și palpitant datorită maturității profesioniste și eforturilor lui Horia Tecău până la tăierea respirației. 

Oricum însă, performanța lui Tecău și Mergea este istorică. Unui stat care nu i-a ajutat cu aproape nimic, ei i-au dăruit o medalie olimpică de argint, una dintre puținele medalii la această ediție.

Și poate că asta îi va hotărî să facă de-acum înainte, nu numai în cupa Davis, un dublu româno-român... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult