Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mergea a câștigat argintul pentru România

Nu pot să dorm, deși e 4 dimineața. Cred că nu sunt singurul.

Într-un timp paralel al Pământului Olimpiadelor, acest meci a fost câștigat de Horia și Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganță, lovitura decisivă, n-a făcut duble greșeli forțând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greșit neforțat de 3 ori la rând, după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci...

În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit... 

Formula spaniolă a fost simplă: Nadal în spate, prâsnelul Lopez la fileu. Așa cum avertizam, pentru uzul pafariștilor optimiști, Nadal este aproape la fel de periculos la dublu ca la simplu. Servește în exterior, cu stânga lui teribilă, cât se poate de incomod pentru primitor. Schimburile în cros cu el sunt un chin: nu greșește, trimite mingea constant în unghi cu o accelerație și un spin înfiorătoare, făcând extrem de dificilă orice intervenție. Horia și Florin, știind că vor ajunge să greșească, erau nevoiți să schimbe direcția în lung de linie, unde Lopez înțepa voleuri imparabile.

În plus, Nadal și Lopez au lobat des și foarte bine, dându-i ocazia lui Mergea să greșească repetat smeciul. Nadal a mai recuperat în stilul său caracteristic niște mingi ca și pierdute și așa s-a scris istoria...

Meciul a fost atât de lung și palpitant datorită maturității profesioniste și eforturilor lui Horia Tecău până la tăierea respirației. 

Oricum însă, performanța lui Tecău și Mergea este istorică. Unui stat care nu i-a ajutat cu aproape nimic, ei i-au dăruit o medalie olimpică de argint, una dintre puținele medalii la această ediție.

Și poate că asta îi va hotărî să facă de-acum înainte, nu numai în cupa Davis, un dublu româno-român... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule CeTePescu , Mergea "a câștigat" argintul, asa e
  Dar domnia voastra ce a castigat in viata ?
  Oh, wait, care viata, haterul care "ca si soldatul nu are viata personala" , se hraneste din succesele altora
  • Like 0
 • Radu Teo Radu Teo check icon
  Sunt de acord cu IM. Când câștigăm suntem cu toții români, când pierdem ne renegăm și mama. Nu așa se cresc campionii Dle CTP, ci încurajându-i. Toleranța și lecția eșecului susținut este mult mai valoroasă decât atacurile la persoană. Ești departe Dle WTF...
  • Like 0
 • Echipa Romaniei, formata din doi sportivi de mare performanta, ne aduce medalia de argint, greu castigata; restul e literatura
  • Like 0
 • probabil ca virusul Zika si-a spus cuvantul si aici. Simona știe...
  • Like 0
 • IM check icon
  Ironic, ca de obicei. Doar ca de data asta chiar ați greșit tinta. Sincer, nici ambii, nici numai Florin nu meritau/ nu merita așa un comentariu malițios. Chiar daca n-a luat aurul, Florin ESTE un băiat de aur. Si, apropo, Florin - nu Mergea. Doar pentru ca n-a fost aur. A se adaugă - obsesia aurului - la multe altele.
  • Like 1
 • Permiteti-mi sa va contrazic ...Florin Mergea ...nu-i asa!!! Si-a dorit din tot sufletul aurul olimpic... Iar a gresi in tenis ...este firesc ...Toti patru au gresit ...si toti patru au jucat superb... Si pe mine m-au prins zorile ...Asa mi se intampla de fiecare data dupa meciurile castigate sau pierdute de compatriotii nostri ...Baietii au jucat magistral ...Sa le multumim ca, un sport individual a inaltat steagul Romaniei... atat de sus cat s-a putut ...Iar pentru asta s-au antrenat un an ...timp in care au participat si la competitiile ATP.
  • Like 0
 • Inainte cu vreo 2 ore de meci vb cu un prieten si ne contraziceam, eu spuneam ca ai nostri sunt favoriti, el spunea ca nu e chiar asa, ca Nadal e periculos si la dublu chiar daca nu prea joaca, in timp ce vb m-am uitat sa vad ce cote sunt pt meci si cand am vazut 2,25 pt victoria noastra, mi s-a parut prea mare si ca sa-mi sustin ideea ca Horia si Florin sunt favoriti m-am hotarat sa bag la pariuri pe ei, am bagat doar "800" de lei cam 2 treimi din salariul meu lunar. Eram convins ca ai nostri o echipa sudata, 2 specialisti la dublu, al caror obiectiv clar al acestui an a fost castigarea aurului olimpic nu au cum sa piarda in fata unui lopez pe care l-au batut la cluj si a unui Nadal care joaca rar spre deloc dublu. Ce a urmat probabil a vazut toata lumea, eu unul sigur nu o sa uit niciodata acest meci. Ceea ce vreau sa spun ca desi am pierdut 800 de lei, sunt mandru de cum a jucat echipa noastra, chiar daca uneori nu au fost foarte inspirati si Florin a gresit in momente decisive, au jucat foarte bine, au atacat mereu, au aratat ca sunt foarte buni si au facut o propaganda foarte buna tenisului. Din pacate in tenis exista doar o echipa invingatoare desi aseara poate meritau sa fie 2. Felicitari Horia si Florin si sper ca de la anul sa jucati impreuna si in circuitul ATP.
  • Like 1
 • " după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci..." Ma intreb daca chiar ati vazut meciul ?Era si Florin in teren cand cei doi AU REUSIT sa salveze 3 mingi de meci.
  • Like 0
 • Am incercat sa gasesc o explicatie a caderii lui Mergea in a doua parte a setului decisiv. Cred ca totul se rezuma la cateva fraze "a exagerat cu lovituri la limita, folosite mai ales in jocul de simplu, fortand. Cum procentajul a fost modest, si-a pierdut increderea. Consecinta, cele 2 smeciuri ratate din ultimul ghem ce au dus la pierderea meciului. De ce a jucat astfel ? Nu cred ca a vrut sa se "dea mare" in fata adversarilor. Pur si simplu nu a crezut ca pot castiga jucand la siguranta in fata a doi adversari exasperant de precisi de pe fundul terenului. In mod sigur Florin este temperamental, spre deosebire de Horia, mult mai calculat, motiv pentru care si greseste mai putin. Raman cu regretul ca Tecau nu a putut sa-si calmeze partenerul la 4-3 pentru ei si serviciul. Ca dublu sunt mai buni decat spaniolii, iar meciul a fost pierdut in plan mental. Pacat ca nu au reusit sudura psihica in momentul decisiv. Este posibil ca acest joc sa fi dus la pierderea definitiva a sanselor de a avea un dublu masculin romanesc in circuitul ATP incepand din 2017. Sau sa fie exact invers, ambitionandu-i si mai tare ?
  • Like 0
 • Venom check icon
  Indiscutabil, prin Tecău-Mergea avem cel mai bun cuplu la dublu mixt, din istoria României. Iar argintul îi vine și foarte bine jumătății de echipă românco-române.
  • Like 0
  • @ Venom
   Dublu mixt , serios ? Care dintre ei e femeia ? :)
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult