Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Merkel, mesaj pentru România: „O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a spus într-o convorbire telefonică președintelui României, Klaus Iohannis, că „o diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”. 

Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, și citată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la București.

Potrivit acestuia, „cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie”.

„Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană”, se arată în comunicat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Angela Merkel are puterea sa influenteze si afluxul de bani catre Romania. Cuvintele ei sunt pline de inteles pentru adresanti. Suntem o tara de oameni bolnavi, vlaguita de nesimtirea poporului, hotia politicienilor si hemoragia fortei de munca calificata ori valida. Numai banii veniti din afara previn un colaps economic, banii romanilor care muncesc in strainatate, fondurile europene sau putinele investitii straine. Statisticile cu procentele de crestere economica ar trebui explicitate in modul, asta pentru acuratete matematica si simt realist. Inconstienta romaneasca paste cu ochelari de cal si lentila verde iarba uscata a dezastrului national. Asta in timp ce realitatea hada se etaleaza in a ei splendoare. Asa ca, un conducator de talia Angelei Merkel poate usor trage de sub fundurile zoon politikonului romanesc, pernele de puf, lasand la vedere cioburile ascutite ale ruinei unei tari. Romania actuala este dovada vie ca o societate a la Orwell gen 1984 este cat se poate de viabila, deschizand drumul la initiative de acest gen.
  • Like 0
 • check icon
  E al doilea articol cu ce-a zis Merkel. Un articol cu patru paragrafe cu noua limbă de lemn, din ciclul "trăiască lupta pentru pace".
  Nu mă interesează.
  La fel, 3-4 articole cu cei 20.000-35.000-50.000-90.000 de români ieșiți la proteste.
  Da dom'le, am înțeles, nu grațierii borfașilor. Toată lumea e de acord cu asta. Dar o mai bateți mult pe dungă?
  Ajungeți și voi ca ProTv, cu eternul reportaj după zilele de Paști, câți români au ajuns la urgență c-au mâncat ca sparții?
  Păi dacă se mai face o manifestație, iar o relatați în 3 articole?
  Dacă mai râgâie Merkel, iar faceți două știri din asta?
  • Like 0
  • @
   DanM check icon
   e de bine ignis, guvernantii nu (prea) tin cont de noi, poate vor tine cont de Merkel, tot a ramas leader-ul lumii libere...poti "sari" peste articolele "subtiri", lasa-l pe constantin cu replicile de hater...
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult