Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Merkel, mesaj pentru România: „O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a spus într-o convorbire telefonică președintelui României, Klaus Iohannis, că „o diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”. 

Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, și citată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la București.

Potrivit acestuia, „cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie”.

„Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană”, se arată în comunicat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Angela Merkel are puterea sa influenteze si afluxul de bani catre Romania. Cuvintele ei sunt pline de inteles pentru adresanti. Suntem o tara de oameni bolnavi, vlaguita de nesimtirea poporului, hotia politicienilor si hemoragia fortei de munca calificata ori valida. Numai banii veniti din afara previn un colaps economic, banii romanilor care muncesc in strainatate, fondurile europene sau putinele investitii straine. Statisticile cu procentele de crestere economica ar trebui explicitate in modul, asta pentru acuratete matematica si simt realist. Inconstienta romaneasca paste cu ochelari de cal si lentila verde iarba uscata a dezastrului national. Asta in timp ce realitatea hada se etaleaza in a ei splendoare. Asa ca, un conducator de talia Angelei Merkel poate usor trage de sub fundurile zoon politikonului romanesc, pernele de puf, lasand la vedere cioburile ascutite ale ruinei unei tari. Romania actuala este dovada vie ca o societate a la Orwell gen 1984 este cat se poate de viabila, deschizand drumul la initiative de acest gen.
  • Like 0
 • check icon
  E al doilea articol cu ce-a zis Merkel. Un articol cu patru paragrafe cu noua limbă de lemn, din ciclul "trăiască lupta pentru pace".
  Nu mă interesează.
  La fel, 3-4 articole cu cei 20.000-35.000-50.000-90.000 de români ieșiți la proteste.
  Da dom'le, am înțeles, nu grațierii borfașilor. Toată lumea e de acord cu asta. Dar o mai bateți mult pe dungă?
  Ajungeți și voi ca ProTv, cu eternul reportaj după zilele de Paști, câți români au ajuns la urgență c-au mâncat ca sparții?
  Păi dacă se mai face o manifestație, iar o relatați în 3 articole?
  Dacă mai râgâie Merkel, iar faceți două știri din asta?
  • Like 0
  • @
   DanM check icon
   e de bine ignis, guvernantii nu (prea) tin cont de noi, poate vor tine cont de Merkel, tot a ramas leader-ul lumii libere...poti "sari" peste articolele "subtiri", lasa-l pe constantin cu replicile de hater...
   • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult