Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Micutzu Cosmin Nedelcu: „Când am auzit că doamna Dăncilă face stand-up, m-am simțit jignit. Eu încerc totuși să formulez o propoziție coerentă și să respect limba română”

Micutzu - foto Vlad Basca

(Foto credit: Vlad Basca)

Cosmin Nedelcu, cunoscut publicului drept Micutzu, nu este de acord cu comparația care se face între oamenii politici și actorii de stand-up comedy. „E o senzație că ne pune pe noi într-o lumină proastă”, spune Micutzu, care a fost invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24

„Am observat că există jenă când e vorba de politică. Publicul nu gustă. Exact cum aveam glumele cu Biserica Ortodoxă, care nu au mers în show-uri live, până să fie apariția la TV sau să explodeze pe online, oamenii din săli se uitau în altă parte în momentul când ziceam glume cu BOR”, a povestit actorul.

„Nu cred că politicienii ne fac concurență. Toată comparația asta dintre acești oameni politici și stand-up comedy mi se pare greșită. E o senzație că ne pune pe noi într-o lumină proastă”, adaugă el. 

Cosmin Nedelcu spune că s-a simțit „jignit” când despre Viorica Dăncilă s-a spus că face stand-up comedy, în momentul în care premierul a făcut unele gafe.

„A existat această comparație: doamna Dăncilă care face stand-up. M-am simtit jignit. Eu încerc totuși să formulez o propoziție coerentă și să respect limba română”, a spus actorul.

La final, întrebat de moderatori, Micutzu a spus și care este bancul său preferat.

„Este un banc pe care l-am tradus din engleză, un banc cu o molie, care într-o seară intră în cabinetul unui pediatru și îi zice: Ce măi, molie, ce s-a întâmplat? Molia zice: băi, am o perioadă foarte nasoală, muncesc non-stop, muncesc pentru un om care nici măcar nu știe ce fac eu pentru el, ajung acasă după 16 ore de muncă și mă pun în pat lângă o femeie pe care nu o mai cunosc, da' știu că am iubit-o. Pe fiica mea cea mică, Isabela, am pierdut-o în frigul de anul trecut și pe băiatul meu George nu cred că îl mai iubesc pentru că de fiecare dată când mă uit în ochii lui văd frica și lașitatea pe care o văd în ochii mei când mă uit în oglindă. Dacă nu aș fi atât de laș probabil aș avea tupeul să iau arma aia încărcată de sub pernă și să îmi trag un glonț în cap ca să termin cu totul. Pediatrul i-a zis: omule, dar tu ar trebui să mergi la un psiholog, de ce ai venit aici? Pentru că era becul aprins.”

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 sâmbăta și duminica, începând de la ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • @republica, de curiozitate, e vreun motiv pentru care mi-au fost cenzurate o parte din comentarii?
    • Like 1
  • Max Max Max Max check icon
    daca respecta limba romana ar fi folosit un limbaj mai elevat, mai elegant si mai bogat.....nu "live","comedy","show","on line",......dar pentru asta trebuia sa fi citit macar Rebreanu....
    • Like 1


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult