Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mihai Șora, după decizia ÎCCJ privind protestele: „La Girafă avem voie sau este și dumneaei o persoană juridică?”

Filosoful Mihai Şora a reacționat luni seara pe Facebook după o decizie a Înaltei Curti de Casație și Justiție (ÎCCJ) care prevede obligația de declarare prealabilă a adunărilor publice.

În postarea făcută din Piața Victoriei, din fața Muzeului Antipa, Mihai Șora se întreabă retoric dacă lângă „Girafă" poate manifesta.

(Foto: Facebook/Mihai Șora)

În Piața Victoriei este anunțat în această seară un protest față de ordonanța de urgență privind modificarea legilor justiției adoptată luni de Guvern.

Filosoful în vârstă de 102 ani citează din decizia ÎCCJ care a stabilit că există „obligația de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfășoare în piețe ori pe căile publice [..], situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice...“, adăugând apoi: „La Girafă avem voie sau este și dumneaei o persoană juridică?”

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Află și:

Mihai Şora, la decernarea premiului Cetăţeanul European 2018: „Am văzut dictatori fanatici şi populişti bolnavi, dar am ştiut întotdeauna că partea generoasă şi genială a Europei va triumfa în faţa părţii animalice şi feroce”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult