Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Zece mii de angajați din Sănătate cărora le-au scăzut veniturile după măririle de salarii operate de Guvernul PSD au ocupat Piața Victoriei. Ministrul Olguța Vasilescu nu e „impresionată”

Peste 10.000 de angajați din Sănătate protestează în Piața Victoriei față de noua lege a salarizării, care scade în loc să crească multe dintre veniturile din sistemul sanitar, unele dintre acestea cu până la 1.500 de lei. La protestul organizat de Sanitas iau parte sindicaliști din toată țara.

Foto: Facebook Sanitas

Printre cei mai afectați de noua lege a salarizării sunt asistenții și infirmierii, pentru care plafonarea sporurilor a dus la scăderea cu sute de lei a salariilor. 

„Noi suntem în procesul de strângere a semnăturilor pentru grevă de avertisment pe 7 mai, iar ulterior – grevă generală pe 11 mai. Nu nedorim acest lucru, nu avem un deziderat din a organiza greve. Sperăm ca, până data de 11, să găsim împreună cu reprezentanții guvernamentali soluții reale și viabile pe termen lung”, a declarat pentru Digi24 Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas.

Discuțiile managerilor de spitale cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu au produs până acum niciun rezultat. 

„Doamna Olguţa Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu impresionează nicio grevă şi că orice grevă ar fi, asta este situaţia. Că a fost o modificare substanţială de salarizare, niciodată nu o să poată fi mulţumită toată lumea", a declarat Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din București după o întâlnire a managerilor de spital cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Sănătășii, Sorina Pintea și cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai multi bani in buzunarele romanilor!!
  • Like 0
 • Normal ca nu e impresionata, salariile au scazut din cauza statului paralel. Probabil Soros si-a luat banii inapoi pe care i-a dat la protestul din Februarie 2017, cand a platit pentru cainii si copiii prezenti in piata .
  • Like 1
  • @ Radu Andrei Malica
   E o gluma?!? Proasta, oricum!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult