Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Zece mii de angajați din Sănătate cărora le-au scăzut veniturile după măririle de salarii operate de Guvernul PSD au ocupat Piața Victoriei. Ministrul Olguța Vasilescu nu e „impresionată”

Peste 10.000 de angajați din Sănătate protestează în Piața Victoriei față de noua lege a salarizării, care scade în loc să crească multe dintre veniturile din sistemul sanitar, unele dintre acestea cu până la 1.500 de lei. La protestul organizat de Sanitas iau parte sindicaliști din toată țara.

Foto: Facebook Sanitas

Printre cei mai afectați de noua lege a salarizării sunt asistenții și infirmierii, pentru care plafonarea sporurilor a dus la scăderea cu sute de lei a salariilor. 

„Noi suntem în procesul de strângere a semnăturilor pentru grevă de avertisment pe 7 mai, iar ulterior – grevă generală pe 11 mai. Nu nedorim acest lucru, nu avem un deziderat din a organiza greve. Sperăm ca, până data de 11, să găsim împreună cu reprezentanții guvernamentali soluții reale și viabile pe termen lung”, a declarat pentru Digi24 Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas.

Discuțiile managerilor de spitale cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu au produs până acum niciun rezultat. 

„Doamna Olguţa Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu impresionează nicio grevă şi că orice grevă ar fi, asta este situaţia. Că a fost o modificare substanţială de salarizare, niciodată nu o să poată fi mulţumită toată lumea", a declarat Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din București după o întâlnire a managerilor de spital cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Sănătășii, Sorina Pintea și cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai multi bani in buzunarele romanilor!!
  • Like 0
 • Normal ca nu e impresionata, salariile au scazut din cauza statului paralel. Probabil Soros si-a luat banii inapoi pe care i-a dat la protestul din Februarie 2017, cand a platit pentru cainii si copiii prezenti in piata .
  • Like 1
  • @ Radu Andrei Malica
   E o gluma?!? Proasta, oricum!
   • Like 0


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult