Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mii de turiști s-au înghesuit la Sfinx, să simtă „piramida energetică”. Unii au rămas blocați pe munte și au chemat Salvamontul

Sfinx - Bucegi

Foto: Facebook Salvamont Salvaspeo Dambovita

O legendă spune că, pe 28 noiembrie, în fiecare an, razele soarelui ar forma deasupra Sfinxului o piramidă energetică, cu puteri miraculoase. Mii de turiști români și străini au urcat duminică, de ziua Sfinxului, pe platoul Bucegi, în așteptarea curiosului fenomen. Unii dintre ei au rămas pe munte și după lăsarea întunericului, așa că pentru a coborî au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, potrivit Digi24.

Între turiștii care au mers duminică pe platoul Bucegi s-a aflat și senatoarea Diana Șoșoacă, care a postat pe profilul ei de Facebook o fotografie și un video în care apare în timp ce discută, râde și își face poze cu fanii ei veniți să o salute.

„Cine vrea să se întoarcă în țară, să se întoarcă în maximum 7 -8 luni, după aceea s-a terminat. Vorbesc foarte serios, nu mă puneți să spun mai multe”, le-a transmis Șoșoacă celor veniți să vorbească cu ea. „Sunt nebună de curajoasă, bravo mie că fac ce fac”, a mai spus ea. 

Foto: Facebook/ Diana Șoșoacă

Salvamont România a transmis că echipele de salvatori montani au patrulat pentru a preveni eventuale accidente. 

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele - Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță.", a anunțat Salvamont România.

„Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat", conform Salvamont România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sosoaca merge si ea la orice adunare de tembeli ca poate mai face ceva prozeliti . In fapt problema maxima a democratiei este lipsa de adaptare la noile realitati. In principiu vorbesc de noile metode de inselaciune. Ia uite cat de simplu ar fi . Articolul 244 din codul penal: Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
  Daca formatorii astia de opinie gen Sosoaca fac bani din online pentru distributia de minciuni , mi se pare ca acest articol s-ar potrivi minunat.
  • Like 3
  • @ Radu Bogdan
   Dan check icon
   Felicitari stimate Domn, ptr raspunsul corect, oferit ;
   ---Oare de ce , autoritatile nu gandesc asala fel ca d-vostra ??
   --Daca ar fi gandit asa , acum acesta ,Impostoare ,instigatoare era , ascunsa de mult din viata sociala si ,oamenii erau ,mai linistiti .
   --Dar asa, oamenii isi pun tot felul de intrebari ,? De ce ste asa , si nu altfel ? etc.
   --Acesta sosoaca ,sunt curios ,dupa ,,incarcarea energetica, o fi cobaorat mai inteleapta ,sau invers ??
   -- Sunt foarte sigur ca, nu a coborat mai intelapta. si nici adeptii ei .
   -- Greseala este a celor care , trebuie sa o blocheze , sa intretina asa o stare de haos .
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult