Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mii de turiști s-au înghesuit la Sfinx, să simtă „piramida energetică”. Unii au rămas blocați pe munte și au chemat Salvamontul

Sfinx - Bucegi

Foto: Facebook Salvamont Salvaspeo Dambovita

O legendă spune că, pe 28 noiembrie, în fiecare an, razele soarelui ar forma deasupra Sfinxului o piramidă energetică, cu puteri miraculoase. Mii de turiști români și străini au urcat duminică, de ziua Sfinxului, pe platoul Bucegi, în așteptarea curiosului fenomen. Unii dintre ei au rămas pe munte și după lăsarea întunericului, așa că pentru a coborî au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, potrivit Digi24.

Între turiștii care au mers duminică pe platoul Bucegi s-a aflat și senatoarea Diana Șoșoacă, care a postat pe profilul ei de Facebook o fotografie și un video în care apare în timp ce discută, râde și își face poze cu fanii ei veniți să o salute.

„Cine vrea să se întoarcă în țară, să se întoarcă în maximum 7 -8 luni, după aceea s-a terminat. Vorbesc foarte serios, nu mă puneți să spun mai multe”, le-a transmis Șoșoacă celor veniți să vorbească cu ea. „Sunt nebună de curajoasă, bravo mie că fac ce fac”, a mai spus ea. 

Foto: Facebook/ Diana Șoșoacă

Salvamont România a transmis că echipele de salvatori montani au patrulat pentru a preveni eventuale accidente. 

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele - Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță.", a anunțat Salvamont România.

„Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat", conform Salvamont România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sosoaca merge si ea la orice adunare de tembeli ca poate mai face ceva prozeliti . In fapt problema maxima a democratiei este lipsa de adaptare la noile realitati. In principiu vorbesc de noile metode de inselaciune. Ia uite cat de simplu ar fi . Articolul 244 din codul penal: Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
    Daca formatorii astia de opinie gen Sosoaca fac bani din online pentru distributia de minciuni , mi se pare ca acest articol s-ar potrivi minunat.
    • Like 3
    • @ Radu Bogdan
      Felicitari stimate Domn, ptr raspunsul corect, oferit ;
      ---Oare de ce , autoritatile nu gandesc asala fel ca d-vostra ??
      --Daca ar fi gandit asa , acum acesta ,Impostoare ,instigatoare era , ascunsa de mult din viata sociala si ,oamenii erau ,mai linistiti .
      --Dar asa, oamenii isi pun tot felul de intrebari ,? De ce ste asa , si nu altfel ? etc.
      --Acesta sosoaca ,sunt curios ,dupa ,,incarcarea energetica, o fi cobaorat mai inteleapta ,sau invers ??
      -- Sunt foarte sigur ca, nu a coborat mai intelapta. si nici adeptii ei .
      -- Greseala este a celor care , trebuie sa o blocheze , sa intretina asa o stare de haos .
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult