Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ministerul Muncii a publicat ordinul și ghidul ce stabilesc ce măsuri trebuie să ia angajatorii și angajații pentru reluarea activității. Le puteți consulta aici

Măsurarea temperaturii

Foto: Fakhri Fadlurrohman/ Sijori Ima/ Zuma Press/ Profimedia

Ministerul Muncii a publicat un ordin și un ghid cu măsurile care trebuie luate de angajați și angajatori pentru a preveni infectarea cu Covid-19 după reluarea activitățiii.

Printre măsurile ce trebuie luate de angajator se numără măsurarea temperaturii salariaților la începerea programului de lucru, dar și ori de câte ori este necesar, și crearea de culoare de circulație pentru a evita aglomerația în sediu. 

Angajatorul trebuie să asigure continuarea activității profesionale la distanță, acolo unde este posibil. Acolo unde salariații trebuie să se întoarcă la serviciu, angajatorul trebuie să amenajeze spațiul de lucru astfel încât să mențină distanța între aceștia, instalând eventual separatoare între birouri, să monteze dozatoare cu substanțe dezinfectante și să limiteze deplasările în afara instituției.

Mai jos găsiți toate măsurile stabilite de ordinul și ghidul emise de Ministerul Muncii. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult