Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ministerul Muncii a publicat ordinul și ghidul ce stabilesc ce măsuri trebuie să ia angajatorii și angajații pentru reluarea activității. Le puteți consulta aici

Măsurarea temperaturii

Foto: Fakhri Fadlurrohman/ Sijori Ima/ Zuma Press/ Profimedia

Ministerul Muncii a publicat un ordin și un ghid cu măsurile care trebuie luate de angajați și angajatori pentru a preveni infectarea cu Covid-19 după reluarea activitățiii.

Printre măsurile ce trebuie luate de angajator se numără măsurarea temperaturii salariaților la începerea programului de lucru, dar și ori de câte ori este necesar, și crearea de culoare de circulație pentru a evita aglomerația în sediu. 

Angajatorul trebuie să asigure continuarea activității profesionale la distanță, acolo unde este posibil. Acolo unde salariații trebuie să se întoarcă la serviciu, angajatorul trebuie să amenajeze spațiul de lucru astfel încât să mențină distanța între aceștia, instalând eventual separatoare între birouri, să monteze dozatoare cu substanțe dezinfectante și să limiteze deplasările în afara instituției.

Mai jos găsiți toate măsurile stabilite de ordinul și ghidul emise de Ministerul Muncii. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult