Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ministerul Muncii a publicat ordinul și ghidul ce stabilesc ce măsuri trebuie să ia angajatorii și angajații pentru reluarea activității. Le puteți consulta aici

Măsurarea temperaturii

Foto: Fakhri Fadlurrohman/ Sijori Ima/ Zuma Press/ Profimedia

Ministerul Muncii a publicat un ordin și un ghid cu măsurile care trebuie luate de angajați și angajatori pentru a preveni infectarea cu Covid-19 după reluarea activitățiii.

Printre măsurile ce trebuie luate de angajator se numără măsurarea temperaturii salariaților la începerea programului de lucru, dar și ori de câte ori este necesar, și crearea de culoare de circulație pentru a evita aglomerația în sediu. 

Angajatorul trebuie să asigure continuarea activității profesionale la distanță, acolo unde este posibil. Acolo unde salariații trebuie să se întoarcă la serviciu, angajatorul trebuie să amenajeze spațiul de lucru astfel încât să mențină distanța între aceștia, instalând eventual separatoare între birouri, să monteze dozatoare cu substanțe dezinfectante și să limiteze deplasările în afara instituției.

Mai jos găsiți toate măsurile stabilite de ordinul și ghidul emise de Ministerul Muncii. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult