Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministerul Muncii a publicat ordinul și ghidul ce stabilesc ce măsuri trebuie să ia angajatorii și angajații pentru reluarea activității. Le puteți consulta aici

Măsurarea temperaturii

Foto: Fakhri Fadlurrohman/ Sijori Ima/ Zuma Press/ Profimedia

Ministerul Muncii a publicat un ordin și un ghid cu măsurile care trebuie luate de angajați și angajatori pentru a preveni infectarea cu Covid-19 după reluarea activitățiii.

Printre măsurile ce trebuie luate de angajator se numără măsurarea temperaturii salariaților la începerea programului de lucru, dar și ori de câte ori este necesar, și crearea de culoare de circulație pentru a evita aglomerația în sediu. 

Angajatorul trebuie să asigure continuarea activității profesionale la distanță, acolo unde este posibil. Acolo unde salariații trebuie să se întoarcă la serviciu, angajatorul trebuie să amenajeze spațiul de lucru astfel încât să mențină distanța între aceștia, instalând eventual separatoare între birouri, să monteze dozatoare cu substanțe dezinfectante și să limiteze deplasările în afara instituției.

Mai jos găsiți toate măsurile stabilite de ordinul și ghidul emise de Ministerul Muncii. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult