Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Afacerilor Interne: Un polițist local care păzește un parc are salariul de 8-9.000 de lei, iar unul de la MAI care își riscă viața are jumătate

Politia Locala Timisoara - Foto Facebook/Directia Politia Locala Timisoara ·

Foto Facebook/Directia Politia Locala Timisoara · 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că există o diferența mare la nivelul salarizării între Poliția Locală și Poliția națională și a subliniat că este nevoie de o analiză a competențelor la nivelul celor două instituții, care ar putea fi redenumite. 

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8.000 - 9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul la Digi24.

„Trebuie evaluat în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă”, a subliniat Marcel Vela.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult