Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ministrul Carmen Dan, la videoconferința cu prefecții: „Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”. Răspunsul autorităților din Buzău: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”. Explicația MAI

Carmen Dan - Intorsura Buzaului

(Foto: Facebook/Carmen Dan)

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a întrebat duminică, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice, dacă autorităţile din Buzău au verificat situaţia la Întorsura Buzăului. Răspunsul autorităţilor a fost că localitatea se află în judeţul Covasna, nu în judeţul Buzău, scrie News.ro.

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, a întrebat Carmen Dan autorităţile din judeţul Buzău.

În replică, ministrului i s-a transmis că Întorsura Buzăului este în judeţul Covasna: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”.

MAI a reacționat la scurt timp după ce presa a scris despre gafa ministrului.

„Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române”, a precizat MAI printr-un comunicat de presă. 

În precizarea de presă se arată că ministrul i-a solicitat prefecului de Buzău explicaţii privind modul în care autorităţile au în atenţie acea zonă, şi nu s-a discutat despre localitatea în sine, situată în judeţul Covasna.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Am si eu o nelamurire.
    In ultimele 4 luni am sustinut interviuri pentru pozitii de decizie.
    Mi-au cerut modelarea deciziilor manageriale si rezolvarea acestora cu Solver din Excel, elementele de Business Inteligence (Sql Queries, Sql analysis, Tablueau, SAS, Data mining, analiza stastica aplicata, algoritmi de AI aplicati in analiza de date, ), etc.
    Am dat examene complexe la limba engleza, franceza, italana si araba. Teste complexe de piping engineering. Am rezolvat probleme complexe zi si noapte cate 16 ore/zi, 4 luni de zile pentru a-mi castiga locul in etapa finala a procesului de recrutare.
    In aceste conditii ale pietei fortei de munca globale, cum este posibil sa avem asemenea ministrii ? Ca mine sunt multi, pentru ca "ma bat cu ei" pentru aceste pozitii. Cum este posibil ca oamenii asemeni mie sa accepte sa fie condusi de astfel de personaje care nu ar trece de filtrele preliminare ale HR-ului daca ar concura in conditiile impuse de piata reala ?
    Cum?!!
    Ce zic cei care castiga astfel de pozitii despre acesti ministrii ? Eu daca fac o astfel de gafa imi dau singur demisia. Nu mai astept sa ma traga cineva de brat. Ma duc acasa, ma pun la punct si dupa aceea ma intorc, daca mai prind loc; daca nu la casa de pariuri operator ma angajez; din respect fata de meserie si oamenii care o stapanesc. Poate imi explica cineva, pentru ca eu nu am gasit un raspuns. Multumesc !
    • Like 0
    • @ Dan Dan
      check icon
      În ultima sa emisiune, Radu Banciu (un tip care nu mi-e tocmai simpatic dar care are un oarecare haz) a pomenit de faptul că Alina Pippidi-Mungiu a făcut afirmația că LCK, odată demisă din fruntea DNA, și-ar putea găsi ușor job-uri (consultanță juridică & stuff) plătite undeva la 1500 euro/ZI. Și că au sărit mulți să zică ”hai mai tai-o, cucoană, că nimeni nu-i de 40k euro/lună!”. Banciu a dat niște exemple SF (cu antrenori de fotbal de la cluburi mari din STRĂINĂTATE).
      Aiurea! Eu, în locul lui, aș fi zis așa: Dacă Grindeanu (îi mai țineți minte competențele, nu?) are ”job” de 10k euro/lună, cum naiba să nu merite LCK 40k? Mai ales că oameni ca ea sunt aur curat pentru multinaționale (care, nu chiar rareori, sunt implicate în procese în care se pun în discuție sume de milioane de euro)...
      • Like 0
  • Paul check icon
    Pesedist prost e un pleonasm?
    • Like 3
    • @ Paul
      check icon
      În orice altă țară, da!
      • Like 0
  • Petre check icon
    Reactia MAI ne arata ca d-na ministra (conform dictionarului PSD) este cea mai desteapta din minister, desi n-are habar ce e cu Intorsura.
    • Like 0
    • @ Petre
      check icon
      E, cred, de apreciat că măcar a știut numele corect al localității!
      Aș paria cu un rinichi că dna Dăncilă ar fi zis ”Întorsătura Buzăului”!!
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult