Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul Carmen Dan, la videoconferința cu prefecții: „Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”. Răspunsul autorităților din Buzău: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”. Explicația MAI

Carmen Dan - Intorsura Buzaului

(Foto: Facebook/Carmen Dan)

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a întrebat duminică, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice, dacă autorităţile din Buzău au verificat situaţia la Întorsura Buzăului. Răspunsul autorităţilor a fost că localitatea se află în judeţul Covasna, nu în judeţul Buzău, scrie News.ro.

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, a întrebat Carmen Dan autorităţile din judeţul Buzău.

În replică, ministrului i s-a transmis că Întorsura Buzăului este în judeţul Covasna: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”.

MAI a reacționat la scurt timp după ce presa a scris despre gafa ministrului.

„Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române”, a precizat MAI printr-un comunicat de presă. 

În precizarea de presă se arată că ministrul i-a solicitat prefecului de Buzău explicaţii privind modul în care autorităţile au în atenţie acea zonă, şi nu s-a discutat despre localitatea în sine, situată în judeţul Covasna.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Am si eu o nelamurire.
  In ultimele 4 luni am sustinut interviuri pentru pozitii de decizie.
  Mi-au cerut modelarea deciziilor manageriale si rezolvarea acestora cu Solver din Excel, elementele de Business Inteligence (Sql Queries, Sql analysis, Tablueau, SAS, Data mining, analiza stastica aplicata, algoritmi de AI aplicati in analiza de date, ), etc.
  Am dat examene complexe la limba engleza, franceza, italana si araba. Teste complexe de piping engineering. Am rezolvat probleme complexe zi si noapte cate 16 ore/zi, 4 luni de zile pentru a-mi castiga locul in etapa finala a procesului de recrutare.
  In aceste conditii ale pietei fortei de munca globale, cum este posibil sa avem asemenea ministrii ? Ca mine sunt multi, pentru ca "ma bat cu ei" pentru aceste pozitii. Cum este posibil ca oamenii asemeni mie sa accepte sa fie condusi de astfel de personaje care nu ar trece de filtrele preliminare ale HR-ului daca ar concura in conditiile impuse de piata reala ?
  Cum?!!
  Ce zic cei care castiga astfel de pozitii despre acesti ministrii ? Eu daca fac o astfel de gafa imi dau singur demisia. Nu mai astept sa ma traga cineva de brat. Ma duc acasa, ma pun la punct si dupa aceea ma intorc, daca mai prind loc; daca nu la casa de pariuri operator ma angajez; din respect fata de meserie si oamenii care o stapanesc. Poate imi explica cineva, pentru ca eu nu am gasit un raspuns. Multumesc !
  • Like 0
  • @ Dan Dan
   check icon
   În ultima sa emisiune, Radu Banciu (un tip care nu mi-e tocmai simpatic dar care are un oarecare haz) a pomenit de faptul că Alina Pippidi-Mungiu a făcut afirmația că LCK, odată demisă din fruntea DNA, și-ar putea găsi ușor job-uri (consultanță juridică & stuff) plătite undeva la 1500 euro/ZI. Și că au sărit mulți să zică ”hai mai tai-o, cucoană, că nimeni nu-i de 40k euro/lună!”. Banciu a dat niște exemple SF (cu antrenori de fotbal de la cluburi mari din STRĂINĂTATE).
   Aiurea! Eu, în locul lui, aș fi zis așa: Dacă Grindeanu (îi mai țineți minte competențele, nu?) are ”job” de 10k euro/lună, cum naiba să nu merite LCK 40k? Mai ales că oameni ca ea sunt aur curat pentru multinaționale (care, nu chiar rareori, sunt implicate în procese în care se pun în discuție sume de milioane de euro)...
   • Like 0
 • Paul check icon
  Pesedist prost e un pleonasm?
  • Like 3
  • @ Paul
   check icon
   În orice altă țară, da!
   • Like 0
 • Petre check icon
  Reactia MAI ne arata ca d-na ministra (conform dictionarului PSD) este cea mai desteapta din minister, desi n-are habar ce e cu Intorsura.
  • Like 0
  • @ Petre
   check icon
   E, cred, de apreciat că măcar a știut numele corect al localității!
   Aș paria cu un rinichi că dna Dăncilă ar fi zis ”Întorsătura Buzăului”!!
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult