Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ministrul de Finanțe anunță că Guvernul va avea „un pachet consistent” de ajutor economic: amânări de contribuții pentru companii, stop popriri

Florin Citu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul va adopta săptămâna viitoare „un pachet consistent” de măsuri care să ajute companiile și persoanele fizice din România să treacă mai ușor, „2-3 luni”, peste perioada de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Cîțu a spus că printre măsuri se numără amânarea la plata unor contribuții, dar și încetarea pentru o perioadă a popririlor puse pe conturile persoanelor fizice și a companiilor. O parte a măsurilor va viza ajutorarea IMM-urilor, care riscă să fie puternic afectate în următoare perioadă.

Acesta a dat asigurări că Ministerul Finanțelor „va injecta în sistem lichidități” și că pensiile, salariile și ajutoarele sociale vor continua să fie plătite. El a făcut totuși apel la populație să folosească mai mult plata cu cardul, având în vedere că „există niște probleme la alimentarea ATM-urilor”.

„Avem discuții cu sistemul bancar să amâne plata cu două-trei luni a ratelor. Sunt optimist că această măsură va fi adoptată”, a declarat Cîțu, adăugând că reprezentanții sistemului bancar au avut o reacție pozitivă la această propunere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult