Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Economiei Niculae Bădălău coboară nivelul intelectual al Guvernului în subteran: „Avem aur foarte mult, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri”

Bădălău, Economie

Foto: Facebook Nicolae Bădălău

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a declarat miercuri seara la TVR că în luna august va avea primele contracte pentru reînceperea mineritului în România, adăugând că „avem aur foarte mult, îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri, ce vreți”.

„Eu vă spun că până în august am primele contracte, le fac publice. Remin Baia Mare îi dau drumul. Acum vreo câteva săptămâni au încercat unii să îi vândă sediul central care este în Baia Mare, o frumusețe. I-am oprit. Cupru Min - Lulescu - Moldomin va deveni a doua din Europa, ca metalurgie. Și firma care va veni are condiția să facă metalurgie, vreo 200 și ceva de milioane. Și atunci începem să contăm și noi în Europa. Și mai am Băița și restul care sunt mai mici un pic", a spus ministrul Economiei Niculae Bădălău.

„Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri ce vreți”, a adăugat ministrul, întrebat ce resurse de aur are România.

Înregistrarea video, de la minutul 33:

Despre extragerea aurului a vorbit recent și jurnalista Carmen Avram, care se află pe locul al doilea pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Într-un interviu la DCNews, Carmen Avram a relatat că „uneori din ţară mai ies aşa camioane cu zeci de tone de pământ care se duce la «analiză» peste mări şi ţări şi, prin urmare, profită alţii de aurul nostru”.

„Noi am filmat, un coleg al meu a filmat acum câteva luni într-o zonă apropiată şi cineva i-a arătat un soi de hangar şi i-a spus că acolo noaptea vin maşini cu tone de pământ extras noaptea, ilegal, din Roşia Montană, din mină. Acum noi nu am documentat încă suficient de bine povestea asta ca să pot să o confirm ferm, dar poate că interesează pe cineva să arunce o privire în zonă şi noi avem detalii, adică putem să spunem unde se află în zonă hangarul respectiv, depozitul respectiv, şi se pare că e cunoscut în zonă faptul că ies cărucioarele cu aur şi că uneori din ţară mai ies aşa camioane cu zeci de tone de pământ care se duce la «analiză» peste mări şi ţări şi, prin urmare, profită alţii de aurul nostru”, a spus Carmen Avram.

Video, de la minutul 31:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe mine m-a încântat faza,a fost cea mai potrivită ilustrare a ce înseamnă PSD&ALDE!
    • Like 2
  • Io am hauzit ca shi cormoranii care face baie in piscine are ghiuluri si lantzaie la haur la gat fratello!
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult