Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu: „Să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă. În toate școlile din București mi s-a raportat că avem apă și săpun”

Ecaterina Andronescu - Inquam

Foto: Inquam Photos

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, speră ca odată cu vacanța școlară de săptămâna viitoare numărul de noi îmbolnăviri cu virusul gripal în cazul copiilor să se mai reducă, dar adaugă că nu își pune mari speranțe în „povestea asta”.

„Da, să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Moderator: „Va rămâne în vigoare aceeași metodă de triaj al copiilor în fiecare dimineață? Urmează vacanța, ceea ce, spunea și doamna ministru al Sănătății, s-ar putea să ajute, în contextul acestei epidemii.”

Ecaterina Andronescu: „Da, să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă, eu nu îmi pun foarte multă speranță în povestea asta, că se termină epidemia, dar oricum măsurile pe care noi trebuie să ni le luăm în fiecare zi nu trebuie să renunțăm niciun moment la ele, la ceea ce putem să facem noi pentru copiii noștri”.

Ministrul Educației a amintit că decizia suspendării cursurilor „acolo unde este cazul, subliniez”, va fi luată de Inspectoratul școlar împreună cu Direcția sanitară.

Datele centralizate de minister arată că marți au lipsit de la cursuri circa 500 din totalul de două milioane de elevi, ceea ce „nu este o problemă”, consideră Ecaterina Andronescu.

„Mă așteptam la un absenteism mai mare din cauza acestei îngrijorări, fără indoială. Ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism în România, la două milioane de elevi nu e o problemă, zic eu, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație. Acolo unde e cazul, copiii pleacă acasă, să fim foarte clari înțeleși, pentru că viata lor e mult mai importantă”, a spus ministrul Educației. Andronescu.

Întrebată ce măsuri suplimentare vor fi luate pentru ca din școli să nu lipsească săpunul, în contextul epidemiei de gripă de la nivel național, ministrul a spus că a primit asigurări de la Inspectoratul școlar din Capitală că „în toate școlile avem apă și săpun”.

„Îmi permiteți să vă spun că inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: «În toate școlile avem apă și săpun.» Deci cred că e responsabilitatea directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale de unde se cumpără aceste elemente de igienă elementară le-aș numi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cu această invocare divină dna eternă ministru al educației își adjudecă un bine-meritat loc în tabloul cina cea de încurcate-sunt-tainele-tale-doamne, la dreapta mântuitorului de cormorani daea.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult