Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu: „Să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă. În toate școlile din București mi s-a raportat că avem apă și săpun”

Ecaterina Andronescu - Inquam

Foto: Inquam Photos

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, speră ca odată cu vacanța școlară de săptămâna viitoare numărul de noi îmbolnăviri cu virusul gripal în cazul copiilor să se mai reducă, dar adaugă că nu își pune mari speranțe în „povestea asta”.

„Da, să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Moderator: „Va rămâne în vigoare aceeași metodă de triaj al copiilor în fiecare dimineață? Urmează vacanța, ceea ce, spunea și doamna ministru al Sănătății, s-ar putea să ajute, în contextul acestei epidemii.”

Ecaterina Andronescu: „Da, să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă, eu nu îmi pun foarte multă speranță în povestea asta, că se termină epidemia, dar oricum măsurile pe care noi trebuie să ni le luăm în fiecare zi nu trebuie să renunțăm niciun moment la ele, la ceea ce putem să facem noi pentru copiii noștri”.

Ministrul Educației a amintit că decizia suspendării cursurilor „acolo unde este cazul, subliniez”, va fi luată de Inspectoratul școlar împreună cu Direcția sanitară.

Datele centralizate de minister arată că marți au lipsit de la cursuri circa 500 din totalul de două milioane de elevi, ceea ce „nu este o problemă”, consideră Ecaterina Andronescu.

„Mă așteptam la un absenteism mai mare din cauza acestei îngrijorări, fără indoială. Ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism în România, la două milioane de elevi nu e o problemă, zic eu, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație. Acolo unde e cazul, copiii pleacă acasă, să fim foarte clari înțeleși, pentru că viata lor e mult mai importantă”, a spus ministrul Educației. Andronescu.

Întrebată ce măsuri suplimentare vor fi luate pentru ca din școli să nu lipsească săpunul, în contextul epidemiei de gripă de la nivel național, ministrul a spus că a primit asigurări de la Inspectoratul școlar din Capitală că „în toate școlile avem apă și săpun”.

„Îmi permiteți să vă spun că inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: «În toate școlile avem apă și săpun.» Deci cred că e responsabilitatea directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale de unde se cumpără aceste elemente de igienă elementară le-aș numi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cu această invocare divină dna eternă ministru al educației își adjudecă un bine-meritat loc în tabloul cina cea de încurcate-sunt-tainele-tale-doamne, la dreapta mântuitorului de cormorani daea.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult